Statens vegvesen

Skal legge 15 400 tonn asfalt mellom Ranheim og Stjørdal

Del

Mellom søndag 1. september og frem til uke 42 skal en rekke strekninger på E6 mellom Ranheim og Stjørdal asfalteres. Værforhold gir endringer i arbeidsplanen for asfalteringen av E6 Klett-Kroppan og Pirbrua.

Asfaltmaskin i arbeid.
Illustrasjonsbilde. NCC er utførende entreprenør for asfaltarbeidene. Foto: Knut Opeide/Statens vegvesen.

Det pågår asfalteringsarbeider i Trondheim og nå blir det også stor aktivitet på strekningen mellom Ranheim og Stjørdal.

E6 Ranheim-Stjørdal

Arbeidene starter søndag kveld kl. 22:00 med av- og påkjøringsrampene til Trondheim Lufthavn Værnes i Stjørdal kommune. Asfalteringsarbeidene mellom Ranheim og Stjørdal vil foregå på kveld og natt i en drøy måned, når trafikken og ulempene er minst for trafikantene, mellom klokken 22:00 og 06:00. 

Omkjøring vil bli skiltet.

Store deler av strekningen mellom Ranheim og Stjørdal vil få helt nytt asfaltdekke i begge retninger. Noen av strekningene vil få frest vekk «ryggen», slik at hjulspor forsvinner, uten at det legges nytt dekke. Slik sett sparer vi noe forbruk av asfalt uten at det går på bekostning av trafikksikkerheten.

Arbeidsplanen er å arbeide fra Stjørdal mot Trondheim.

E6 Klett-Kroppan

Denne uken startet asfaltering mellom Klett og Kroppan bru:

På grunn av værforhold må rekkefølgen for asfalteringen på E6 Klett-Kroppan endres, slik at E6 sørgående må stenges for trafikk natt til torsdag i stedet for natt til fredag for asfaltering av strekningen Rosten-Klett.

Dette gjør at det blir omkjøring for E6 sørgående via Heimdal sentrum mellom klokken 23:00 i kveld til 06:00 torsdag morgen, og ikke natt til fredag som tidligere omtalt.

For asfaltarbeidene på strekningen ellers og fram til onsdag 4. september vil arbeidstiden være klokken 22:00 til klokken 06:00 påfølgende morgen. Omkjøring i begge retninger vil da være skiltet enten via Østre Rosten eller Vestre Rosten. Det blir ikke asfaltarbeider natt til lørdag og natt til søndag, da går trafikken som vanlig på E6.

Pirbrua i Trondheim

Denne uka asfalteres også Pirbrua: 

Oppstarten for asfaltering av Pirbrua har blitt forskjøvet på grunn av forsinkelser i leveranser og ugunstige værforhold. Natt til torsdag kommer asfalteringsarbeidene i gang. Dette gjør at Pirbrua blir stengt natt til 2. og 3. september i neste uke for å hente inn forsinkelsene.

Det presiseres at brua blir åpen for kjørende i helga og er åpen for gående og syklende i hele anleggsperioden.

Vis hensyn og vær oppmerksom

Statens vegvesen oppfordrer til at trafikantene viser hensyn, avspasser farten og følger skilting og anvisninger. Sikkerheten for trafikantene og de som arbeider er det aller viktigste.

Det må påventes ventetid/lengre kjøretid knyttet til disse asfalteringsarbeidene.

Kan bli endringer knyttet til vær

Asfalteringsarbeider er avhengig av riktige værforhold, spesielt knyttet til nedbør.

Det understrekes derfor at det kan bli endringer av arbeidsplanen knyttet til vær/nedbør og andre uforutsette hendelser.

Følg med på oppdatert trafikkinformasjon

Det anbefales å følge med på vegvesen.no eller Vegvesenets trafikk-app for oppdatert informasjon om trafikkavviklingen knyttet til asfalteringsarbeidene:    

Nøkkelord

Kontakter

Pressevakt Drift og vedlikehold

* Drift, vedlikehold og forvaltning av riksvegnettet * Brøyting/strøing/salting * Asfalt * Rekkverk * Bruer * Tunneler * Fjelloverganger * Rasteplasser * Inspeksjoner * Ferje

Tel:479 05 472pressedv@vegvesen.no

Bilder

Asfaltmaskin i arbeid.
Illustrasjonsbilde. NCC er utførende entreprenør for asfaltarbeidene.
Foto: Knut Opeide/Statens vegvesen.
Last ned bilde
Det er på strekningen mellom Ranheim og Stjørdal asfalteringsarbeider vil pågå fra og med søndag og en drøy måned fremover.
Det er på strekningen mellom Ranheim og Stjørdal asfalteringsarbeider vil pågå fra og med søndag og en drøy måned fremover.
Kart: Google Maps.
Last ned bilde
Bilde av Pirbrua og slitt asfalt.
Pirbrua i Trondheim trenger nytt dekke og må asfalteres.
Statens vegvesen.
Last ned bilde

Om Statens vegvesen

Statens vegvesen arbeider for å skape et smart og sammenhengende transportsystem på vei for hele Norge. Det skal være enkelt å reise og transportere varer – på sikre veier tilpasset framtidens behov.

HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye