Statens vegvesen

E45 Kløfta: Bru får nytt rekkverk

Del

Statens vegvesen har startet arbeidet med å bygge nytt rekkverk på brua over Eibyelva på E45 i Kløfta.

Brua i Kløfta på E45 skal få nytt rekkverk. Ett kjørefelt er åpent mens arbeidet pågår.
Brua i Kløfta på E45 skal få nytt rekkverk. Ett kjørefelt er åpent mens arbeidet pågår. Statens vegvesen

Det skal bygges nye kantdragere og monteres nytt rekkverk på Kløftan bru i Alta kommune. Vegen blir lysregulert og innsnevret til én kjørebane hele døgnet. Det blir arbeid på brua mellom klokka 07.00 og 19.00 hver dag. Fartsgrensen er satt ned til 50 kilometer i timen på stedet.

– Arbeidet på brua skal gjøres mens trafikken går forbi i ett kjørefelt. Vi ber sjåførene om å kjøre varsomt og ta hensyn til de som arbeider på brua, slik at vi unngår ulykker, sier byggeleder Lena Mannsverk Holm i Statens vegvesen.

Vegen over brua har en gjennomsnittlig trafikk på litt over tusen biler i døgnet. En tredjedel av trafikken er tungbiler. Arbeidet startet med rigging 19. august, og er planlagt å være ferdig i slutten av november. Det er Visinor Rehab AS som utfører arbeidet på brua på oppdrag fra Statens vegvesen.

Skadet rekkverk

Brua på E45 har hatt nedsatt fartsgrense til 50 km/t siden i fjor sommer på grunn av skader på rekkverket. Farten ble satt ned for å redusere faren for trafikkuhell, og begrense konsekvensene dersom det skulle skje en ulykke.

Skadene skyldes rust, avskalling og påkjørsler. På brua over Eibyelva må både kantdragere og rekkverk skiftes for å oppfylle dagens krav til sikkerhet.

Kløftan bru ble bygd i 1959. Skadene på rekkverket påvirker ikke bæreevnen til brua.

Sikkerhet er viktigst

Alle de vél 6000 bruene på norske riksveger inspiseres jevnlig av Statens vegvesen.

– Når vi gjør funn på en bruinspeksjon, så innfører vi tiltak fortløpende. Sikkerhet kommer alltid først, sier Lena Mannsverk Holm.

Ny veg med tunnel forbi Kløfta ligger inne i den første seksårsperioden i Nasjonal transportplan. Prosjektet er avhenging av å få bevilget penger over statsbudsjettet for å kunne bygges.

– Det er helt nødvendig å gjøre dette vedlikeholdet nå, selv om det finnes fremtidige planer for ny veg, sier byggelederen.

Nøkkelord

Kontakter

Pressevakt Drift og vedlikehold

* Drift, vedlikehold og forvaltning av riksvegnettet * Brøyting/strøing/salting * Asfalt * Rekkverk * Bruer * Tunneler * Fjelloverganger * Rasteplasser * Inspeksjoner * Ferje

Tel:479 05 472pressedv@vegvesen.no

Om Statens vegvesen

Statens vegvesen arbeider for å skape et smart og sammenhengende transportsystem på vei for hele Norge. Det skal være enkelt å reise og transportere varer – på sikre veier tilpasset framtidens behov.

Følg pressemeldinger fra Statens vegvesen

Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Statens vegvesen på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Statens vegvesen

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye