– Jeg våknet opp med 73 kroner på konto
– Ikke gjør som meg: Jeg bestilte Foodora med Klarna, og jeg vet at en del unge gjør det samme. Det blir ekstremt dyrt i lengden, sier TikTok-kokk Ole Sirnes.

Du kjenner han kanskje fra TikTok: Nå er Ole Sirnes endelig klar med sin første kokebok, Ole koker.
– Jeg hadde aldri i mitt liv sett for meg at fire millioner mennesker skulle se en video hvor jeg mekker den afrikanske retten Fufu i min lille kjøkkenkrok - eller hvor mange som var interessert i å lære seg å lage maten min, sier Ole Sirnes.
Pandemien satte restaurantjobbingen i Bergen på pause, og som ung mann med «makk i ræven» holdt kjedsomheten på å ta livet av ham. For å gjøre dagene mer meningsfulle, begynte Ole å filme matlagingen og poste det i sosiale medier. Det skulle vise seg å bli en stor suksess: 25-åringen har nå over 120 000 følgere på TikTok og Instagram.
Lure «triks»
Ole flyttet til Stord for å gå på kokkeskole som 16-åring, og har mange gode tips og råd. Han er ekspert på å lage god mat for lite penger, og har gjort seg noen dyrebare erfaringer.
– Ikke gjør som meg: Jeg bestilte Foodora med Klarna, og jeg vet at en del unge gjør det samme. Det blir ekstremt dyrt i lengden, sier han.
Men hva gjør man med lite penger?
– Jeg våknet opp med 73 kroner på konto, men det ble likevel en bra middag. Det gjelder bare å kjenne til noen «triks», sier 25-åringen.
Ole tråler Global Foods og såkalte frukt- og grøntbutikker hvor han kjøper alt i løsvekt, til en mye rimeligere kilopris. Han elsker Fretex og loppemarked, og kjøper det meste av kjøkkenutstyr der. Det er også mye å finne under «gis bort» hos Finn. Komfyren hans er fra 90-tallet, men fungerer som den skal. I tillegg går han ofte i «tilbudskassa» i dagligvareforretningene, og lar utvalget der styre hva han skal lage til middag. Å lage god mat på lite budsjett, er fullt mulig!
Skape gode minner
Oles mat består av gode, men ikke for dyre råvarer. Han byr på alt fra norsk tradisjonsmat til smaker fra hele verden. Og det beste: Alle klarer å lage disse rettene. Er du ung og lovende, craver etter noe skikkelig godt, men kun eier to gamle gryter og en stekespade med brukket håndtak, kan du ikke få en bedre følgesvenn enn Ole koker.
– For meg handler god mat om å lage fine stunder for meg selv og andre. Enhver situasjon kan gjøres positivt med et lite matprosjekt. Du må ikke ha fagbrev (som meg) eller tykk lommebok (ikke som meg) for å lage deilig mat.
Ole Sirnes (f. 1999) er utdannet kokk og har jobbet på flere restauranter. Han er fra Hardanger, bor i Bergen og har mange millioner visninger på TikTok.
Ole koker lanseres 9. august. Ta kontakt for anmeldereksemplar og intervju.
Nøkkelord
Kontakter
Kim Daniel LindegaardPresseansvarlig i Bonnier Norsk Forlag
Tel:920 61 162kim.daniel.lindegaard@bonnierforlag.noBilder


Følg pressemeldinger fra Bonnier Norsk Forlag
Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Bonnier Norsk Forlag på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.
Siste pressemeldinger fra Bonnier Norsk Forlag
Samuel Bjørk er tilbake med eksplosiv thriller!30.5.2025 07:15:20 CEST | Pressemelding
Etter to år er ventetiden endelig over: Samuel Bjørk gir ut Bomberen, hans sjette krimroman om leserfavorittene Holger Munch og Mia Krüger.
En bok for mer fakta og mindre følelser i debatten om skjerm i skolen19.5.2025 10:27:46 CEST | Pressemelding
Hvordan gir vi barna det beste læringsmiljøet – i en tid preget av skjermer, algoritmer og kunstig intelligens? 77 elever, lærere, foreldre og fagpersoner samles i én bok som inviterer til en mer kunnskapsbasert samtale om teknologi og læring i norsk skole.
Det jeg vet om kvinner på hester14.5.2025 09:37:53 CEST | Pressemelding
Pernille Stensgaards kritikerroste skjønnlitterære debut er endelig klar i norsk oversettelse!
En bok om bordtennis. Og om alt det andre.9.5.2025 11:53:46 CEST | Pressemelding
Etter førti år uten racket står Øystein Lie igjen på den andre siden av bordet – denne gangen med dypere pust, artrose og et behov for å forstå hva som gikk tapt underveis. Bordtennisdagbøkene er en underfundig fortelling om å vende tilbake til noe man aldri helt forlot, om underskrudde baller og overstyrte liv. Gjennom turneringer, tap og sporadiske triumfer vikles et liv ut – fylt av minner, skam, kjærlighet og en far som blir stadig sykere. Med varm humor skriver Lie fram et portrett av en mann som forsøker å spille seg fri fra både fortid og forestillinger. Dette er en bok om bordtennis. Og om alt det andre. Øystein Lie bor på Frosta. Han debuterte med romanen Løp (2014), og har blant annet skrevet boka Skjerpings om Olaf Tufte (2021) og Tronds Hjem - en fortelling på innsiden av Nidaros Sosialdemokratisk Forum (2023). Bordtennisdagbøkene lanseres 9. mai. Ta kontakt for et anmeldereksemplar eller intervju.
Jubileumsutgivelse og millionopplag for Detektivbyrå nr. 29.5.2025 07:04:02 CEST | Pressemelding
Jørn Lier Horst og Hans Jørgen Sandnes lanserer Jakten på samuraisverdet, bok 40. i den populære serien om Tiril, Oliver og Åtto.
I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.
Besøk vårt presserom