Ni Tour de France-lag klare for Arctic Race of Norway

Del

Det er et sterkt felt som stiller til start i den ellevte utgaven av Arctic Race of Norway. Ni Tour de France-lag står klare når starten går i Bodø 4. august.

VAKKER NATUR: Arctic Race of Norway byr på naturopplevelser få andre kan matche. Og kanskje er det det som skal til for at Chris Froome og Mark Cavendish tar turen til Nord-Norge.
VAKKER NATUR: Arctic Race of Norway byr på naturopplevelser få andre kan matche. Og kanskje er det det som skal til for at Chris Froome og Mark Cavendish tar turen til Nord-Norge. Rune Dahl/Arctic Race of Norway

Cavendish og Froome?

På to av lagene finner vi sykkelstorheter som Mark Cavendish og Chris Froome. Begge er på tampen av store karrierer, og Arctic Race of Norway-ambassadør Thor Hushovd tror ikke det er usannsynlig at de to stjernene kan benytte anledningen til å sykle i vakre omgivelser i Nord-Norge. Vanligvis må lagene prioritere strengt når de skal avgjøre hvem som skal sykle de ulike rittene, men siden stjernene er i ferd med å avslutte karrierene sine, tror Hushovd det kan åpne for andre vurderinger.

- Alle syklister har sett TV-bildene fra Arctic Race of Norway, og fått positive rapporter fra de som har vært her. Og jeg har selv opplevd at det har vært konkurranse innad i lagene om å få komme til Nord-Norge. Det blir spennende å se om to av sykkelsportens største stjerner ønsker å få med seg Arctic Race of Norway før de gir seg. I så fall vet jeg at publikum og Nord-Norge kommer til å gi dem en opplevelse de aldri kommer til å glemme, sier Hushovd.

Kan vinne for andre gang

Thor Hushovd var den første vinneren av Arctic Race of Norway. Siden har store navn som Steven Kruijswijk, Dylan Teuns, Alexey Lutsenko, Nord-Norges egen Andreas Leknessund, og den regjerende mesteren Stephen Williams, tatt sammenlagtseieren. I år har Williams bekreftet sin styrke med seier i etapperittet Tour Down Under i Australia og i den belgiske klassikeren La Flèche Wallonne. Om han stiller til start i år kan han bli den første som vinner Arctic Race of Norway to ganger.

Fire nye lag

Fire lag er med for første gang. Disse er Lotto Dstny, Tudor, VF Group–Bardiani–CSF–Faizanè og TDT–Unibet. Det norske profflaget Uno-X Mobility er blant lagene som er kjent for Arctic Race-publikummet. De deltar i år for andre gang i Tour de France, og Thor Hushovd som også er daglig leder for Uno-X Mobility, sier at laget hans har ambisjoner om å vise seg frem også på nordnorske veier.

- Vi har ryttere som både kan kjempe om etappeseiere og sammenlagtseieren, men vi vet at det alltid er mange sterke ryttere med i Arctic Race of Norway. Det blir også spennende å se hva de nye lagene kan stille opp med, sier Hushovd.

Duket for sportslige godbiter

Hushovd gleder seg til å se alle de 108 rytterne til start i Bodø, og regner med at publikum i hele Salten får se en blanding av de største talentene sammen med erfarne ryttere på startstreken.

- Vi vet at mange som har syklet Arctic Race of Norway har tatt steget opp til verdenstoppen. Regjerende verdensmester Mathieu van der Poel har deltatt to ganger, og innkassert tre etappeseiere, så her kan det være duket for mange sportslige godbiter, sier Hushovd.

Gleder seg til folkefest

Daglig leder Knut-Eirik Dybdal i Arctic Race of Norway gleder seg til sykkelfesten, og til å vise frem Salten og Nord-Norge for resten av verden.

- Alle utgavene har vært spesielle, men jeg tror det kommer til å bli eventyrlig i år. Vi lagt rittet til Salten i Nordland for å være med å bygge Bodø som europeisk kulturhovedstad. Det betyr også at det blir ekstra mye liv og røre rundt rittet i år. Når jeg ser på planene vertskommunene har lagt, er det god grunn til å glede seg til folkefesten, sier Dybdal.

Lag som deltar i 2024

UCI WorldTeams (5):

Astana Qazaqstan Team

Arkéa–B&B Hotels

Cofidis

Team dsm–firmenich PostNL

Team Jayco–AlUla

UCI ProTeams (12):

Bingoal WB:

Equipo Kern Pharma

Israel–Premier Tech

Lotto Dstny

TDT–Unibet

Team Flanders–Baloise

Team Novo Nordisk

TotalEnergies

Uno-X Mobility

Tudor Pro Cycling Team

Q36.5 Pro Cycling Team

VF Group–Bardiani–CSF–Faizanè

UCI Continental Teams (1):

Team Coop            

Etappene

Søndag 4. august: Etappe 1 - Bodø > Rognan, 157 km.

Mandag 5. august: Etappe 2 - Beiarn > Fauske, 175 km.

Tirsdag 6. august: Etappe 3 - Tverlandet > Sulitjelma (Jakobsbakken), 155 km.

Onsdag 7. august: Etappe 4 - Glomfjord (Meløy) > Bodø, 156 km.

Kontakter

Knut-Eirik Dybdal, mobil 920 56 326
Roger Solheim, mobil 992 26 638

Bilder

LAGENE: Ni av de 18 lagene som stiller til start er med i Tour de France i år.
LAGENE: Ni av de 18 lagene som stiller til start er med i Tour de France i år.
Last ned bilde
FOLKEFEST: Daglig leder Knut-Eirik Dybdal forventer folkefest langs løypene når Arctic race of Norway kommer til Salten i august.
FOLKEFEST: Daglig leder Knut-Eirik Dybdal forventer folkefest langs løypene når Arctic race of Norway kommer til Salten i august.
Last ned bilde
AMBASSADØR: Thor Hushovd er ambassadør for Arctic Race of Norway.
AMBASSADØR: Thor Hushovd er ambassadør for Arctic Race of Norway.
Last ned bilde
DAGLIG LEDER: Knut-Eirik Dybdal er daglig leder i Arctic Race of Norway.
DAGLIG LEDER: Knut-Eirik Dybdal er daglig leder i Arctic Race of Norway.
Last ned bilde

Lenker

Følg pressemeldinger fra Arctic Race of Norway

Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Arctic Race of Norway på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Arctic Race of Norway

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye