Endrer datoene for Arctic Race of Norway

Del

Da flere av de store internasjonale sykkellagene varslet om en litt for tett internasjonal kalender, og at det kunne bli vanskelig delta på de planlagte datoene for Arctic Race of Norway, tok ledelsen grep. Nå er arrangementet flyttet, og for første gang starter sykkelrittet på en søndag.

STORE SYKKELLAG: Arctic Race of Norway har endret datoene for årets ritt for å løse opp kalenderen for de store sykkellagene som ønsker å komme til Nord-Norge for å konkurrere. Italieneren Alberto Dainese fra Team DSM vant første etappe av Arctic Race of Norway i 2023. Foto: Billy Ceusters/ARN
STORE SYKKELLAG: Arctic Race of Norway har endret datoene for årets ritt for å løse opp kalenderen for de store sykkellagene som ønsker å komme til Nord-Norge for å konkurrere. Italieneren Alberto Dainese fra Team DSM vant første etappe av Arctic Race of Norway i 2023. Foto: Billy Ceusters/ARN

Krevende dilemma

Arctic Race of Norway er på det internasjonale sykkelforbundets (UCI) nest høyeste nivå, og var avhengig av godkjenning av UCI for å få flyttet rittet til nye datoer. Denne godkjenningen er nå på plass.

- Arctic Race of Norway er jo først og fremst et internasjonalt idrettsarrangement, og vi vet at mange av de store lagene ønsker å komme hit for å konkurrere. Da må vi gjøre det vi kan for at de skal kunne være med, sier daglig leder Knut-Eirik Dybdal i Arctic Race of Norway.

Vertskommunene for årets ritt ble informert om den mulige endringen i midten av januar, og Dybdal legger ikke skjul på at det har vært et krevende dilemma å stå i. Det er et stort arrangement, med mange bidragsytere. Og flere av vertskommunene hadde kommet langt i planleggingen. Men til tross for dette sier Dybdal at han opplevde stor forståelse fra kommunene.

Starter på søndag

- Arctic Race of Norway er jo et stort nordnorsk samarbeidsprosjekt og samarbeidet med kommunene har vært helt avgjørende for at vi er der vi er i dag. Jeg er derfor glad for at kommunene var så positive da vi fortalte dem at det var stor sannsynlighet for at vi måtte endre på datoene, sier Dybdal.

For første gang starter Arctic Race på en søndag. Det tror Dybdal kan by på nye muligheter.

- For det første gir det oss en mulighet til å lage flotte arrangementer gjennom helgen opp mot rittet. I tillegg regner vi med at det kommer til å være mye annen aktivitet i hele regionen på denne tiden i og med at Bodø er europeisk kulturhovedstad, så dette tror vi kommer til å bli veldig bra, avslutter Dybdal.

Slik blir etappene:

Søndag 4. august:

Etappe 1 - Bodø > Rognan, 157 km.

 • Starter med to runder rundt Soløyvatnet. Det blir sannsynligvis samme rute som NM på landevei i Bodø i juni 2024
 • Del 2 av etappen er samme rute som første etappe i 2016 da Alexander Kristoff dro i land en spurtseier.

 

Mandag 5. august:

Etappe 2 - Beiarn > Fauske, 175 km.

 • Første bakke etter kun 15 km, opp Beiarnfjellet. Det er den lengste og høyeste sammenhengende klatrestrekningen i Arctic Race of Norways historie (9 km med 6 % stigning)
 • Slutten av etappen er for "classics"-ryttere, med to ulike profiler:
  • Først 44 km med en 6 km lang gravel-strekning (grusvei) og to korte og bratte stigninger.
  • Deretter en kortere løype (10 km) i Fauske sentrum frem til mål.
 • Det er første gang Arctic Race of Norway bruker grusvei. Den er 14 km før målgang, og kan bli avgjørende for posisjoneringen før sluttspurten.
 • Rytterne krysser mållinjen to ganger før de går i mål den tredje.
 • Det er første gang Arctic Race of Norway besøker Beiarn kommune.
 • Fauske hadde starten på en etappe i 2016. Det er første gang de har målgang.

 

Tirsdag 6. august:

Etappe 3 - Tverlandet > Sulitjelma (Jakobsbakken), 155 km.

 • Kupert etappe med målgang på toppen av en krevende bakke i Sulitjelma
 • Den avsluttende stigningen opp mot mål er 6,5 km med 6,2 % stigning, men er ikke en lineær stigning. Starten er hard, med noen seksjoner med over 10 % stigning.

 

Onsdag 7. august:

Etappe 4 - Glomfjord (Meløy) > Bodø, 156 km.

 • Første gang i Meløy kommune, og første gang Arctic Race of Norway bruker veien fra Meløy mot Bodø.
 • Avsluttende løype i Bodø er samme som i 2016
 • Ny mållinje rett over Bodø sentrum i Rønvikfjellet: 1,1 km med 9,2 % stigning.

Kontakter

Knut-Eirik Dybdal, mobil 920 56 326
Roger Solheim, mobil 992 26 638

Følg pressemeldinger fra Arctic Race of Norway

Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Arctic Race of Norway på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Arctic Race of Norway

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye