Innovasjon Norge

Nye tiltak for næringslivet i Øst-Finnmark

Del

Innovasjon Norge får mulighet til å gi tilskudd til virksomheter i Øst-Finnmark. - Det er svært positivt at vi nå kan får anledning til å bistå bedriftene med alle våre ordninger, tilpasset de spesielle utfordringene næringslivet i regionen har på grunn av Russlands invasjon av Ukraina, sier administrerende direktør Håkon Haugli.

Bilde av en lang, lav, gammel bygning ved sjøen.
Fra Kongsfjord i Berlevåg kommune, en av kommunene som er omfattet av ordningen. Sven-Erik Knoff, Visit Norway/Innovasjon Norge

Endringen kommer med revidert nasjonalbudsjett som regjeringen la fram i dag. Innovasjon Norge fikk 20 millioner kroner til næringslivet i Øst-Finnmark i forbindelse med den ekstraordinære tiltakspakken som kom i juni i fjor. Den lave etterspørselen etter låneordningene har sammenheng med kapital- og risikosituasjonen for det lokale næringslivet.

Nærings- og fiskeridepartementet foreslår også å opprette et fast virkemiddel innenfor bevilgningen, rettet mot lokal næringsutvikling i Øst-Finnmark. Bakgrunnen er blant annet følgene av sanksjonene mot Russland.
Det nye virkemiddelet gjør det mulig å målrette innsatsen mot Øst-Finnmark.

Virkemiddelet er til bruk i disse kommunene:
Sør-Varanger, Vardø, Vadsø, Lebesby, Gamvik, Berlevåg, Tana, Nesseby og Båtsfjord.

- Dette er en svært velkommen endring, og gjør at vi i langt større grad kan bidra med den typen støtte næringslivet i området vårt etterspør, sier fungerende direktør for Innovasjon Norge Arktis, Øyvind Enstad Haga. – Det er mange bedrifter som har ønsket bidrag fra oss til å finansiere sine prosjekter, men som ikke har hatt anledning til å ta opp lån, nettopp fordi situasjonen i markedet har vært så vanskelig. Nå får vi helt andre muligheter til å bistå dem, sier han.

Innovasjon Norge skal forvalte ordningen, som innebærer investeringstilskudd til bedrifter, med mål om verdiskaping, sysselsetting og utvikling av næringslivet lokalt og regionalt. Innovasjon Norge skal legge vekt på prosjektenes betydning for lokalsamfunnene, og det vil være krav til bedriftsøkonomisk lønnsomhet, men ikke til innovasjonshøyde.

Kontakter

Bilder

Håkon Haugli holder årets Innovasjonstale.
Håkon Haugli, administrerende direktør i Innovasjon Norge. Her fra Innovasjonstalen 2024.
Last ned bilde

Lenker

Følg pressemeldinger fra Innovasjon Norge

Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Innovasjon Norge på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Innovasjon Norge

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye