Maskinentreprenørenes Forbund

Skuffet over svakt RNB for fylkesveiene

Del

MEF er bekymret for at vedlikeholdsetterslepet på fylkesveiene fortsetter. Revidert nasjonalbudsjett (RNB) varsler ikke noen opptrapping av satsingen på fylkesveier.

Julie Brodtkorb
MEF er bekymret for at vedlikeholdsetterslepet på fylkesveiene fortsetter. CF Wesenberg - Kolonihaven

- Vi har i mange år bedt om en økning av de samlede vedlikeholdsbudsjettene. Vi har sett regjeringen komme med en del positive tiltak, men fylkesveiene er den store taperen. Vi vil be SV bidra til at fylkesveiene kommer bedre ut i forhandlingene i Stortinget, sier Julie Brodtkorb i MEF.

Det er derimot grunnlag for en gi en positiv tilbakemelding til regjeringen for satsingen på riksveger i RNB.

- Regjeringen har lyttet til vårt klare råd. RNB er et nytt steg i riktig retning når det gjelder riksveiene, sier Brodtkorb. Hun er tilfreds for økningen på 640 millioner kroner til drift og vedlikehold av riksvegene.

Hun har også et håp om at den store satsingen på forsvarssektoren vil skape betydelige mengder arbeid til bygg- og anleggssektoren.

- I en tid hvor mange bedrifter sliter, vil jeg be regjeringen jobbe raskt med å igangsette arbeidet med nye forsvarsanlegg. Det vil gi mer arbeid på mange steder med lav aktivitet, avslutter Brodtkorb.

Kontakter

Kari Druglimo-NygaardKommunikasjonsrådgiverMaskinentreprenørenes Forbund

Tel:41655387kdn@mef.no

Bilder

Julie Brodtkorb
MEF er bekymret for at vedlikeholdsetterslepet på fylkesveiene fortsetter.
Last ned bilde

Om oss

MEF er en frittstående bransje- og arbeidsgiverorganisasjon som representerer 2300 små, mellomstore og store bedrifter. Hovedtyngden av medlemsbedriftene driver maskinell anleggsvirksomhet. 

MEF i tall:

  • 2 400 medlemsbedrifter
  • 40 000 ansatte i medlemsbedriftene
  • 90 mrd. kr i omsetning i medlemsbedriftene
Illustrasjonsfoto - anleggsområde

Følg pressemeldinger fra Maskinentreprenørenes Forbund

Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Maskinentreprenørenes Forbund på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Maskinentreprenørenes Forbund

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye