Maskinentreprenørenes Forbund

Næringslivet blir glemt av Vedum

Del
Prisen på drivstoff tapper anleggsbedriftene i Finnmark. Årsmøtet i Maskinentreprenørenes forbund (MEF) har på årsmøtet i helgen behandlet politiske saker som er avgjørende for anleggsbransjen i Finnmark. Så langt har ikke entreprenørenes bønn til regjeringen om å gjøre noe med kostnadene for drivstoff blitt hørt.
Svend Ingvar Hoel Larsen (t.v) og Ove Eriksen (t.h.)
Svend Ingvar Hoel Larsen (t.v) og Ove Eriksen (t.h.)

Siden nyttår og til nå har entreprenørens kostnader til diesel økt med nær 40 pst. Utfordringen for mange entreprenører er at de jobbene som utføres i dag har priser som ble avtalt før drivstoffprisene løp løpsk. De høye kostnadene som er nå kompenseres i mange tilfeller ikke av byggherre.

-          Det er kritisk for mange entreprenører nå. Vi frykter arbeidsplasser går tapt fordi anleggsentreprenørene ikke får kompensert for de høye dieselprisene. Sier leder av Maskinentreprenørens forbund (MEF) avd. Finnmark Ove Eriksen fra Alta.

En gravemaskin bruker typisk 10 liter diesel i timen, noe som fort kan utgjøre 10 000,- kr mer i kostnader til drivstoff hver måned per maskin. En typisk entreprenørbedrift i Finnmark kan fort ha 50-100 000,- kr mer i drivstoffkostnader. Per måned.

-       Vi reagerer på at det er anleggsfolk som bygger landet som blir sittende igjen med regningen for sanksjonene mot Putins krigsøkonomi. Vi trodde at Trygve Slagsvold Vedum skulle hjelpe folk som oss når han kom til makten. Jeg har 123 000,- kr mer i dieselkostnad for to brøytebiler i måneden. Sier Svend Ingvar Hoel Larsen som er daglig leder i Larsen Maskin og Transport i Hammerfest og hovedstyremedlem i MEF

Nye tall fra en fersk medlemsundersøkelse utført blant MEFs medlemmer i Finnmark viser at hele 34 pst av medlemsbedriftene sier at dieselprisene i svært stor grad påvirker bedriften og at de vil kunne måtte permittere, nedbemanne og si nei til nye oppdrag.

-       Staten har brukt store ressurser på å holde hjulene i økonomien i gang gjennom pandemien. Nå trenger lastebileiere og anleggsbransjen krisehjelp for å få kontroll med kostnadene vi har nå. Vi også sikre at det offentlige får ut planlagte jobber, så vi unngår oppdragstørke og ytterligere nedbemanninger. Sier Ove Eriksen

Nøkkelord

Bilder

Svend Ingvar Hoel Larsen (t.v) og Ove Eriksen (t.h.)
Svend Ingvar Hoel Larsen (t.v) og Ove Eriksen (t.h.)
Last ned bilde

Om Maskinentreprenørenes Forbund

Maskinentreprenørenes Forbund
Maskinentreprenørenes Forbund
Fred Olsensgt. 3
0152 Oslo

22 40 29 00https://www.mef.no/

MEF er en frittstående bransje- og arbeidsgiverorganisasjon som representerer 2300 små, mellomstore og store bedrifter. Hovedtyngden av medlemsbedriftene driver maskinell anleggsvirksomhet. 

MEF i tall:

  • 2 300 medlemsbedrifter
  • 40 000 ansatte i medlemsbedriftene
  • 90 mrd. kr i omsetning i medlemsbedriftene

Følg pressemeldinger fra Maskinentreprenørenes Forbund

Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Maskinentreprenørenes Forbund på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Maskinentreprenørenes Forbund

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye