Fagforbundet

Enighet i kommuneoppgjøret – godt resultat for alle

Del

Det er enighet i lønnsoppgjøret i kommunesektoren for LO Kommunes medlemmer. – Hele laget har fått et godt oppgjør, sier LO Kommunes leder Mette Nord. 

LO Kommunes leder Mette Nord er fornøyd med årets lønnsoppgjør for kommunesektoren
LO Kommunes leder Mette Nord er fornøyd med årets lønnsoppgjør for kommunesektoren Foto Fagforbundet, Lars Helgerud

Enigheten i kommuneoppgjøret ble oppnådd 1. mai, etter forhandlinger på overtid.  

– Dette er et rettferdig og godt lønnsoppgjør for hele laget. Gjennom forhandlingene er vi blitt enige med arbeidsgiver om en avtale som sikrer medlemmene våre økt kjøpekraft, og som har en god fordeling mellom de ulike yrkesgruppene i kommunesektoren, sier LO Kommunes leder, Mette Nord. 

Solide lønnstillegg 

Hun legger vekt på at det viktigste for LO Kommune har vært å sikre hele laget økt kjøpekraft, og ikke minst å sørge for at de med de laveste inntektene får et godt lønnsoppgjør. 

– Det har vi fått til i årets kommuneoppgjør, sier Nord.

Avtalen innebærer at alle ansatte i kommunal sektor er sikret et tillegg i årslønna på mellom 22 000 og 37 000 kroner.  

Mette Nord legger vekt på at avtalen er i tråd med frontfagsmodellen. Hun sier at ramma i kommuneoppgjøret er på nivå med årets frontfagsoppgjør. 

LO Kommune er også fornøyd med likelønnsprofilen i oppgjøret, og enigheten om å styrke arbeidet for at ansatte skal få hele stillinger. Det er også satt av penger til lokale forhandlinger.  

Økt kjøpekraft

Lederen for LO Kommune sier at et godt lønnsoppgjør, kombinert med lavere prisstigning, gjør at medlemmene ligger an til å få økt kjøpekraft. 

 
– Det har vært viktig for LO Kommune å sikre at hele laget får et godt lønnsoppgjør, ikke bare enkeltgrupper, sier Mette Nord. 

Dette er LO Kommune:  

KS-oppgjøret er Norges største tariffoppgjør, og LO Kommune er den største forhandlingssammenslutningen i KS-området. LO kommune representerer 190 000 arbeidstakere i kommunal sektor og består av disse forbundene: Fagforbundet, Fellesorganisasjonen (FO), EL og IT Forbundet, Creo, Skolenes Landsforbund og Norsk Sjøoffisersforbund.  

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

LO Kommunes leder Mette Nord er fornøyd med årets lønnsoppgjør for kommunesektoren
LO Kommunes leder Mette Nord er fornøyd med årets lønnsoppgjør for kommunesektoren
Last ned bilde

Følg pressemeldinger fra Fagforbundet

Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Fagforbundet på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Fagforbundet

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye