Statens vegvesen

14 omkom i trafikken i mars

Del

14 personer mistet livet i trafikken i mars. Det er elleve flere enn i fjor, og det høyeste antallet omkomne denne måneden de siste ti årene.

Hittil i år har 22 personer omkommet i trafikken. Det er ni flere enn i samme periode i fjor.
Hittil i år har 22 personer omkommet i trafikken. Det er ni flere enn i samme periode i fjor. Foto: Statens vegvesen

Det viser foreløpige tall fra Statens vegvesen.

– Mars ble en svært trist måned i trafikken. 14 drepte er en betydelig økning sammenlignet med 2023 og tidligere år. Økningen bekymrer oss, sier avdelingsdirektør Guro Ranes i Statens vegvesen.

Ni menn, fire kvinner og én gutt omkom. To var fotgjengere. Syv omkom i møteulykker, fire i utforkjøringsulykker, og én i ulykke med el-sparkesykkel. I en av møteulykkene omkom tre personer. De totalt tolv ulykkene skjedde i Agder, Rogaland, Telemark, Østfold, Oslo, Innlandet, Møre og Romsdal, Trøndelag og Troms.

– Vi går nå inn i en årstid der flere er ute på veien. Både sykkel og motorsykkel blir igjen en del av trafikkbildet. Nå er det ekstra viktig at alle er oppmerksomme, fordi det vil være flere trafikantgrupper som ikke alltid er så lett å se, oppfordrer Ranes.

22 omkomne hittil i år

Til sammen 22 personer mistet livet i trafikken i januar, februar og mars. Det er ni flere enn i fjor, og det høyeste antallet siden 2020, da 24 personer omkom i samme periode.

Statens vegvesen, politiet og andre jobber for bedre trafikksikkerhet hele tiden. Men skal ulykkestallene ned, må alle bidra. Ranes har følgende oppfordring til trafikantene: 

– Vi vet hva som virker. Hold fartsgrensen og tilpass farten til forholdene, kjør rusfritt, bruk bilbelte og hold oppmerksomheten på veien. Å kjøre er det eneste du skal gjøre.

Hver ulykke er en tragedie

Ulykkestallene varierer fra år til år, og måned til måned. Heldigvis har antall drepte og hardt skadde gått ned over tid. I fjor omkom 113 personer i trafikken, mot 147 i 2014. 

– Enhver trafikkulykke med drepte og hardt skadde er en tragedie, og enhver ulykke er én for mye. Vi må alle fortsatt jobbe for å få ned ulykkestallene, sier Ranes.

Nøkkelord

Kontakter

Pressevakt Transport og samfunn

* Trafikksikkerhet og ulykkesstatistikk
* Trafikktall
* Fotobokser/fartskontroll
* Skilt
* Bompenger
* Trafikkstyring og beredskap
* Teknologi
* Klima og miljø
* Plansaker
* Nasjonale turistveger (Pressekontakt: 91104480)
* Norsk vegmuseum (Pressekontakt: 61285250)

Tel:953 00 727pressetos@vegvesen.no

Om Statens vegvesen

Statens vegvesen arbeider for å skape et smart og sammenhengende transportsystem på vei for hele Norge. Det skal være enkelt å reise og transportere varer – på sikre veier tilpasset framtidens behov.

Følg pressemeldinger fra Statens vegvesen

Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Statens vegvesen på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Statens vegvesen

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye