Hafslund

Hafslund leverer sitt høyeste resultat noensinne

Del

Hafslund legger et begivenhetsrikt og utfordrende år bak seg og leverer et rekordresultat på 5 153 millioner kroner etter skatt. Levert produksjon er også rekordhøy med 18,5 TWh vannkraft og 2 TWh varme. Det er i tillegg foreslått et høyt utbytte til eier, Oslo kommune, på 2 600 millioner kroner.

– Rekordhøy produksjon og god drift har gitt Hafslund et solid resultat i 2023. Et sterkt resultat gir mulighet for videre vekst innen fornybar energi og ikke minst et høyt utbytte til vår eier, sier Finn Bjørn Ruyter, konsernsjef i Hafslund.

Hafslund bidrar også til verdiskapning nasjonalt og lokalt der våre kraftanlegg er lokalisert. Skattekostnaden for konsernet i 2023 er på 8 478 millioner kroner.

I 2023 har Hafslund lagt grunnlag for videre vekst. Konsernet jobber målrettet med å utvide vannkraftporteføljen og har i løpet av året sendt en konsesjonssøknad og jobbet videre for å utvikle flere konsesjonsklare prosjekter. Konsernet har også kjøpt syv solpark-prosjekter i Sverige og har fortsatt å utvikle ulike samarbeid innen vindkraft. I tillegg er det inngått flere samarbeid og investert i flere selskap som skal bidra til smarte, grønne byer.

I 2024 og de neste årene skal konsernet fortsette å jobbe mot visjonen «For en verden i balanse, med fornybart». Konsernet har som mål å bygge ut 3 TWh med fornybar energi innen 2035.

Satsingen på smarte, grønne byer fortsetter i 2024. Konsernet inngikk i fjor et samarbeid med Telenor og HitecVision om å bygge Norges sikreste og mest energieffektive kommersielle datasentre. Første spadetak tas på Hovinbyen i Oslo allerede i mars. Første spadetak tas også på Alnabru der Hafslund, sammen med Fastcharge og Obligo, skal bygge ti av hundre nye ladepunkter til tungtransport i Sør-Norge frem mot 2025. Videreføringen av karbonfangstprosjektet på Klemetsrud er en av konsernets viktigste strategiske investeringsbeslutninger i tiden som kommer, og Hafslund jobber sammen med de andre eierne om å realisere prosjektet.

Hafslund har gjennom året jobbet kontinuerlig med å oppgradere og utvide kraftverkene. Det skal konsernet fortsette med også i tiden fremover.

– Jeg er stolt av innsatsen alle ansatte har lagt ned i løpet av året og som har bidratt til rekordproduksjon, sterke resultater og videre vekst. Selv om vi dessverre hadde et dambrudd under ekstremværet «Hans» i august i fjor er jeg glad for hvordan vi fulgte opp og håndterte situasjonen og opprettholdt god drift på resten av kraftverkene. Med den diversifiserte porteføljen er Hafslund godt posisjonert til å identifisere løsninger på tvers av energisystemet, og vi skal fortsette å jobbe for å bedre den utfordrende nett- og kraftsituasjonen, sikre ny fornybar energi og redusere utslipp, sier Ruyter.

Les Hafslunds årsrapport for 2023.

Foreløpig årsregnskap ble publisert 16. februar 2023. Endring fra foreløpig årsregnskap skyldes hovedsakelig regnskapsteknisk justering i Hafslund Oslo Celsio.

Kontakter

Lenker

Om Hafslund

Vi jobber "For en verden i balanse, med fornybart"

I Hafslund går vi på jobb hver dag for å sikre at Norge har tilgang på ren, fornybar energi – og dette er noe vi har gjort i hele 130 år. Hvert år produserer vi 21 TWh vannkraft fra våre anlegg, eller sagt med andre ord, vi forsyner over 2,6 millioner innbyggere med strøm. I tillegg leverer vi 1,9 TWh fjernvarme til 400 000 mennesker og bedrifter i Oslo og har 900 000 nettkunder gjennom eierskapet i Elvia.

Følg pressemeldinger fra Hafslund

Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Hafslund på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Hafslund

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye