Amogy

Green Ships Invest og Amogy fremmer maritim dekarbonisering med banebrytende kommersiell kontrakt for bruk av ammoniakk som energiløsning

Del

Stavanger, Norge – 21. mars 2024: Green Ships Invest, en ledende aktør innen design og anskaffelse av miljøvennlige fartøy, og Amogy, leverandør av ferdigutviklede, skalerbare og effektive ammoniakk-til-kraft-løsninger, styrker sitt partnerskap ved å inngå en banebrytende kontrakt om karbonfrie elektriske forskyvningsskip (ePSV-er). Avtalen bygger videre på et eksisterende samarbeid mellom Green Ships Invest og Amogy, som startet med signeringen av en intensjonsavtale (MoU) i oktober 2023.

Avtalen mellom de to selskapene innebærer at Green Ships Invest skal designe en ePSV som skal bestå av ti 200 kW ammoniakk-til-elektrisk kraftsystemer fra Amogy. Til sammen vil skipet være utstyrt med 2 MW med ren energikapasitet. I en andre fase av prosjektet planlegger Green Ships Invest å utvide bruken av Amogys systemer i to ytterligere fartøy. Avtalen ses på som starten på en ny æra for miljøbevisst offshorevirksomhet. Bourbon Horizon, som er kjent for sin ekspertise innen kommersiell og teknisk drift av fartøyer, vil fortsette å operere disse banebrytende skipene. Dette sikrer en sømløs integrasjon med overgangen til en grønnere maritim sektor.

En banebrytende satsing og felles visjon om karbonfrie maritime løsninger

Den globale ePSV-flåten er mellom 10 til 20 år, og står dermed overfor økt press om å overholde strengere utslippsreguleringer. Partnerskapet mellom Green Ships Invest og Amogy, fasilitert av Bourbon Horizon, representerer et viktig skritt i retning av å tilpasse flåten til nye miljøstandarder. Samtidig viser det en felles visjon om økt fokus på bærekraftig innovasjon i maritim sektor.  

Christian Berg, administrerende direktør i Amogy Norge, reflekterer over betydningen av samarbeidet med Green Ships Invest:

– Partnerskapet med Green Ships Invest, i kombinasjon med den operasjonelle ekspertisen til Bourbon Horizon, representerer en viktig milepæl i Amogys arbeid med å dekarbonisere den maritime sektoren. Denne kontrakten signaliserer troen på vår ammoniakk-til-kraft-teknologi som en levedyktig løsning for bransjens presserende behov for dekarbonisering.

Amogys banebrytende ammoniakk-til-kraft-system skal integreres med Green Ships Invest sitt fremtidsrettede ePSV design på 82 meter. Amogys kraftsystem vil være den primære fremdriftsmetoden. Denne banebrytende tilnærmingen er i samsvar med strenge reguleringer fra Det Norske Veritas (DNV), og understreker et engasjement om å overgå miljømålene i maritim sektor. Mens Amogys system leder an i arbeidet mot bærekraft, vil fartøyene også være utstyrt med konvensjonelle dieseldrevne generatorer for å sikre driftssikkerhet. Dette tillater 100% drift på marinegassolje ved behov. Dieseldriften gir en sikkerhetsmargin, og sikrer fartøyenes ytelse og sikkerhet uten å gå på kompromiss med forpliktelser til bærekraft.

Per Kavli, administrerende direktør i Green Ships Invest, understreker det transformative potensialet i partnerskapet med Amogy:

– Å sikre denne kontrakten med Amogy markerer et avgjørende øyeblikk i vår reise mot mer bærekraftig maritim innovasjon. Det forsterker vårt engasjement for å lede an i utformingen og utrullingen av fartøyer som ikke bare oppfyller, men som også fremmer globale mål for utslippsreduksjon.

Om Green Ships Invest:

Green Ships Invest er et konsulentselskap som er involvert i design og bygging av fartøyer som er optimalisert for et grønnere miljø (redusert drivstofforbruk og utslipp som CO2, NOx, SOx, metan og PM). Selskapet har erfaring med ulike typer fartøyer, inkludert offshorefartøyer, hurtigferger, Ropax-/cruiseskip og spesialiserte fartøyer som borefartøyer. Green Ships Invest har administrert og eid mindre hurtigferger og har vært minoritetseier i noen rederiselskaper. For mer informasjon besøk www.greenships.no.

Om Amogy:

Amogy leverer karbonfrie energiløsninger for å dekarbonisere sektorer som er vanskelige å omstille, som maritim sektor, kraftproduksjon og tungindustri. Selskapets teknologi for ammoniakkspalting er en ferdigutviklet, skalerbar og svært effektiv metode for å spalte flytende ammoniakk. Elektrisk kraft genereres i kombinasjon med hydrogenbrenselceller, som har fem ganger større energitetthet som litiumbatterier.

Amogy sitt hovedkontor er i Brooklyn, New York. I tillegg har selskapet kontorer i Houston, Stavanger og Singapore. Amogys investorer inkluderer Amazons Climate Pledge Fund, Temasek, SK Innovation, Aramco Ventures, Mitsubishi Corporation og AP Ventures. For mer informasjon, følg Amogy på LinkedIn, X, Instagram, Threads, Facebook, and YouTube, eller besøk www.amogy.co.

Kontakter

Følg pressemeldinger fra Amogy

Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Amogy på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Amogy

Amogy mottar ordre fra Terox som muliggjør utslippsfri lading på byggeplasser17.4.2024 12:00:45 CEST | Pressemelding

Stavanger, Norge – 17. april 2024. Amogy, en leverandør av ferdigutviklede, skalerbare og effektive ammoniakk-til-kraft-løsninger, kunngjør i dag en ordre fra Terox om bruk av Amogys ammoniakk-til-elektrisk kraftsystem for å generere elektrisitet på byggeplasser. Samarbeidet vil posisjonere Terox som en leder innen nullutslippsproduksjon av elektrisitet i byggebransjen. I tillegg markerer avtalen et betydelig skritt mot bruk av bærekraftige energiløsninger i den norske byggebransjen. Historisk sett har energiforsyningen på byggeplasser vært avhengig av tungt forurensende dieselgeneratorer eller strømtilkobling. Pilotprosjektet som Amogy og Terox nå går i gang med har som mål å demonstrere at ammoniakkbaserte kraftsystemer kan brukes for å produsere den samme energiforsyningen. Initiativet viser ikke bare at Terox er en pioner i å avkarbonisere en bransje det tradisjonelt har vært vanskelig omstille. Prosjektet fremhever også potensialet til ammoniakk som et alternativt drivstoff, gjenn

Amogy publiserer rapport om ammoniakks potensial som rent drivstoff for den maritime industrien19.10.2023 10:00:00 CEST | Pressemelding

Stavanger, 19 oktober: Amogy publiserte nylig undersøkelsen "Ammoniakk som en ren energiløsning for maritimt bruk". Rapporten beskriver pilotprosjekter der ammoniakk brukes som drivstoff og sammenligner ammoniakks potensial med andre alternative drivstoff. Rapporten trekker også frem de viktigste betingelsene som er nødvendige for å kunne innføre ammoniakk bredt i skipsfarten.

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye