Amogy

Amogy og Hy2gen Norge inngår partnerskap for å øke takten i omstilling til ammoniakkdrevne energiløsninger

Del

Hy2gen Norge og Amogy har signert en intensjonsavtale (MoU) for å akselerere avkarbonisering i den maritime næringen. Samarbeidsprosjekter skal sikre og skalere bruken av ammoniakk som drivstoff.

Hy2gen spesialiserer seg på hele produktrekken - fra fornybart hydrogen, kjent som "grønt" hydrogen, til fornybar ammoniakk og hydrogenbaserte e-brensler.
Hy2gen spesialiserer seg på hele produktrekken - fra fornybart hydrogen, kjent som "grønt" hydrogen, til fornybar ammoniakk og hydrogenbaserte e-brensler. David Kristiansen Amogy

Stavanger, Norge, 15. november 2023 - Amogy, leverandøren av ammoniakkteknologi, og Hy2gen Norge, selskapet som utvikler produksjon av fornybar hydrogen, ammoniakk og e-brensler, har signert en intensjonsavtale om samarbeid innen grønn ammoniakk. Avtalen omfatter samarbeid om å fremme bruk av grønn ammoniakk som maritimt drivstoff, deltakelse i felles utviklingsprosjekter og sikre trygg bruk av ammoniakk om bord på havgående skip.

Ammoniakk vinner terreng som drivstoff av flere grunner. For det første er det et karbonfritt alternativ for å redusere klimagassutslipp og bekjempe klimaendringer. Ammoniakk kan produseres ved hjelp av fornybare energikilder, noe som gjør det til et bærekraftig og miljøvennlig drivstoff. I tillegg har ammoniakk høy energitetthet, som medfører at den effektivt kan lagre og transportere en betydelig mengde energi. Dette gjør ammoniakk til et praktisk valg for ulike bruksområder, inkludert kraftproduksjon og transport. Amogy og Hy2gen har en betydelig innsikt i verdikjeden for ammoniakk-til-kraft. Amogy sin Powerpack-teknologi omgjør ammoniakk til hydrogen på en utslippsfri måte. Hy2gen bygger og driver fornybare ammoniakkfabrikker for implementering i maritim industri.

Amogys teknologi for å omgjøre ammoniakk til energi har som mål å avkarbonisere sektorene som er krevende å omstille, inkludert skipsfart, kraftproduksjon og tungtransport. Amogys skalerbare løsning er testet i en drone, i en traktor og i en semitrailer. Maritim industri står for tur når Amogy introduserer ammoniakk som energibærer om bord på skip. Teknologien skaleres nå til 1 MW for bruk i en slepebåt. Dette er viktig for å vise teknologiens skalerbarhet, og er et skritt på veien mot en kommersialisering av teknologien for ammoniakk-til-kraft for det globale maritime markedet.

Hy2gen Norge er datterselskapet til Hy2gen AG, den globale utvikleren, byggeren og operatøren av fornybart hydrogen og hydrogenbaserte e-brenselsfabrikker. Hy2gen er en av tre partnere i Iverson eFuels-prosjektet i Sauda som jobber med å sikre grønn ammoniakk til den maritime flåten langs den 2000 kilometer lange norskekysten. Infrastrukturen tilknyttet havner langs Nordsjøen gjør det naturlig for Hy2gen Norge å fokusere på den maritime næringen både som kunder og som et transportmiddel til andre markeder hovedsakelig i Europa.

–Hy2gens kompetanse og prosjekter er avgjørende for å knytte hele verdikjeden sammen og sikre forsyning av fornybar ammoniakk. Vårt samarbeid har også som mål å øke bevisstheten om ammoniakks høye energitetthet og rolle som effektiv energibærer, sier Christian W. Berg, administrerende direktør i Amogy Norway.

–Vi trenger samarbeid langs hele verdikjeden for å akselerere overgangen fra fossile til fornybare drivstoffer. Amogy representerer en lovende teknologi for effektiv utnyttelse av ammoniakk som drivstoff, og vi ser frem til å fortsette arbeidet med å tilrettelegge for ammoniakk som et utslippsfritt drivstoff i skipsindustrien, sier Hege Økland, administrerende direktør i Hy2gen Norge.

For mer informasjon, vennligst kontakt:

Christian Berg, administrerende direktør, Amogy Norway AS

E-post: Christian.berg@amogy.co // Telefon: +47 975 05 553

Hege Økland, administrerende direktør, Hy2gen Norge AS

E-post: h.okland@hy2gen.com // Telefon: +47 957 53 695

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

Hy2gen spesialiserer seg på hele produktrekken - fra fornybart hydrogen, kjent som "grønt" hydrogen, til fornybar ammoniakk og hydrogenbaserte e-brensler.
Hy2gen spesialiserer seg på hele produktrekken - fra fornybart hydrogen, kjent som "grønt" hydrogen, til fornybar ammoniakk og hydrogenbaserte e-brensler.
Last ned bilde
Hy2gen spesialiserer seg på hele produktrekken - fra fornybart hydrogen, kjent som "grønt" hydrogen, til fornybar ammoniakk og hydrogenbaserte e-brensler.
Hy2gen spesialiserer seg på hele produktrekken - fra fornybart hydrogen, kjent som "grønt" hydrogen, til fornybar ammoniakk og hydrogenbaserte e-brensler.
Last ned bilde
Hy2gen utvikler, finansierer, bygger, eier og driver fabrikker globalt for produksjon av fornybare drivstoffer
Hy2gen utvikler, finansierer, bygger, eier og driver fabrikker globalt for produksjon av fornybare drivstoffer
Last ned bilde
Hy2gen utvikler, finansierer, bygger, eier og driver fabrikker globalt for produksjon av fornybare drivstoffer
Hy2gen utvikler, finansierer, bygger, eier og driver fabrikker globalt for produksjon av fornybare drivstoffer
Last ned bilde

Dokumenter

Om Amogy

Amogy ble grunnlagt i 2020 av fire MIT PhD-alumner. Selskapet har som mål å avkarbonisere sektorer som er som er krevende å omstille, som skipsfart, kraftproduksjon og tungtransport, med ammoniakkbaserte, utslippsfrie, energi-intensive drivstoffløsninger. Hittil har Amogys ammoniakk-til-kraftteknologi blitt demonstrert med suksess i en drone, traktor og semitrailer. Amogy holder nå på å gjøre en slepebåt til verdens første ammoniakkdrevne fartøy. Amogys europeiske hovedkontor ligger i Stavanger, Norge. Kontoret i Stavanger utvides kontinuerlig, og består av ansatte med betydelig erfaring fra den maritime industrien. Selskapets investorer inkluderer Amazons Climate Pledge Fund, AP Ventures, SK Innovation, Aramco Ventures og Mitsubishi Corporation. Mer informasjon finner du på: www.amogy.co

Om Hy2gen

Hy2gen utvikler, finansierer, bygger, eier og driver fabrikker globalt for produksjon av fornybare drivstoffer av ikke-biologisk opprinnelse (RFNBOs). Selskapet spesialiserer seg på hele produktrekken - fra fornybart hydrogen, kjent som "grønt" hydrogen, til fornybar ammoniakk og hydrogenbaserte e-brensler.

De første fabrikkene vil bli bygget i Frankrike, Norge, Canada, Tyskland og USA. Målet til Hy2gen er å bli markedsleder i produksjonen av fornybart hydrogen og dets derivater for klimanøytral mobilitet, landbruk og industri. Hy2gen er en av tre eiere i selskapet Iverson eFuels AS, som vil etablere produksjon av grønn ammoniakk i Sauda fra 2028. Hy2gen eies av Technip Energies, Trafigura, Hy24, Mirova og CDPQ, i tillegg til de opprinnelige grunnleggerne. Mer informasjon finner du på: www.hy2gen.com

Følg pressemeldinger fra Amogy

Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Amogy på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Amogy

Amogy mottar ordre fra Terox som muliggjør utslippsfri lading på byggeplasser17.4.2024 12:00:45 CEST | Pressemelding

Stavanger, Norge – 17. april 2024. Amogy, en leverandør av ferdigutviklede, skalerbare og effektive ammoniakk-til-kraft-løsninger, kunngjør i dag en ordre fra Terox om bruk av Amogys ammoniakk-til-elektrisk kraftsystem for å generere elektrisitet på byggeplasser. Samarbeidet vil posisjonere Terox som en leder innen nullutslippsproduksjon av elektrisitet i byggebransjen. I tillegg markerer avtalen et betydelig skritt mot bruk av bærekraftige energiløsninger i den norske byggebransjen. Historisk sett har energiforsyningen på byggeplasser vært avhengig av tungt forurensende dieselgeneratorer eller strømtilkobling. Pilotprosjektet som Amogy og Terox nå går i gang med har som mål å demonstrere at ammoniakkbaserte kraftsystemer kan brukes for å produsere den samme energiforsyningen. Initiativet viser ikke bare at Terox er en pioner i å avkarbonisere en bransje det tradisjonelt har vært vanskelig omstille. Prosjektet fremhever også potensialet til ammoniakk som et alternativt drivstoff, gjenn

Green Ships Invest og Amogy fremmer maritim dekarbonisering med banebrytende kommersiell kontrakt for bruk av ammoniakk som energiløsning21.3.2024 07:30:32 CET | Pressemelding

Stavanger, Norge – 21. mars 2024: Green Ships Invest, en ledende aktør innen design og anskaffelse av miljøvennlige fartøy, og Amogy, leverandør av ferdigutviklede, skalerbare og effektive ammoniakk-til-kraft-løsninger, styrker sitt partnerskap ved å inngå en banebrytende kontrakt om karbonfrie elektriske forskyvningsskip (ePSV-er). Avtalen bygger videre på et eksisterende samarbeid mellom Green Ships Invest og Amogy, som startet med signeringen av en intensjonsavtale (MoU) i oktober 2023. Avtalen mellom de to selskapene innebærer at Green Ships Invest skal designe en ePSV som skal bestå av ti 200 kW ammoniakk-til-elektrisk kraftsystemer fra Amogy. Til sammen vil skipet være utstyrt med 2 MW med ren energikapasitet. I en andre fase av prosjektet planlegger Green Ships Invest å utvide bruken av Amogys systemer i to ytterligere fartøy. Avtalen ses på som starten på en ny æra for miljøbevisst offshorevirksomhet. Bourbon Horizon, som er kjent for sin ekspertise innen kommersiell og teknisk

Amogy publiserer rapport om ammoniakks potensial som rent drivstoff for den maritime industrien19.10.2023 10:00:00 CEST | Pressemelding

Stavanger, 19 oktober: Amogy publiserte nylig undersøkelsen "Ammoniakk som en ren energiløsning for maritimt bruk". Rapporten beskriver pilotprosjekter der ammoniakk brukes som drivstoff og sammenligner ammoniakks potensial med andre alternative drivstoff. Rapporten trekker også frem de viktigste betingelsene som er nødvendige for å kunne innføre ammoniakk bredt i skipsfarten.

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye