Econa

Kåret til Norges beste økonomistudenter

Del

BI-studentene Sander Nærum (25), Håkon Grønning (27) og Magnus Sollid (29) stakk av med seieren under NM i økonomi 2024, arrangert av Econa.

Full jubel: Vinnertrioen kunne heve pokalen etter en intens finalerunde. Håkon Grønning (t.v), Sander Nærum (midten), Magnus Sollid (t.h).
Full jubel: Vinnertrioen kunne heve pokalen etter en intens finalerunde. Håkon Grønning (t.v), Sander Nærum (midten), Magnus Sollid (t.h). Foto: Ronja Sagstuen Larsen

– Vi er veldig stolte. Det å vinne med gode studiekamerater er stor stas og en fantastisk måte å avslutte utdanningen på. Vi jobber mye sammen på skolen og meldte oss på i siste liten. Tanken var «hva er det verste som kan skje», sier Sander Nærum (25).

Presenterte for næringslivstopper

341 lag var påmeldt årets NM og ti lag kvalifiserte seg til finalen. Etter intens caseløsning og tøff konkurranse, trakk trioen som gikk under navnet «Oak Ocean» det lengste strået. Nå kan de tre studiekameratene smykke seg med tittelen «Norgesmestre i økonomi».

– Det å gå fra å føle at det er litt kaos 20 minutter før vi skulle presentere, til å nå kunne heve trofeet er en enorm følelse. Nivået var høyt og konkurransen hard. Vi ønsket å utfordre oss og føler caset ble løst bra. Det er selvfølgelig utrolig kult å få skryt og annerkjennelse fra lederne som satt i juryen, sier Magnus Sollid (29).

Juryen bestod av Martin Aasen, administrerende direktør i BDO Norge, Jan Kjetil Hvamstad, administrerende direktør i Söderberg & Partners, Anders Granstad, Deputy Head i Nordea Personmarked og Divya Bhatnagar, økonomisjef i Econa.

– Dette er veldig fortjent. Vinnerlaget var best fordi de klarte å presentere gjennomtenkte løsningsforslag som viste god forståelse, fornuftige analyser og innovasjon. Innspillene vil være verdifulle og ha reell betydning for samarbeidsbedriftene, sier juryleder Divya Bhatnagar i Econa.

Kjente på mye nerver

Finalelagene fikk kjenne nervene på kroppen da de presenterte foran en fullsatt sal, etterfulgt av spørsmål fra juryen.

– Jeg følte jeg hadde svetteringer ned til beltespennen, så det har vært mye nerver. Man står og håper juryen ser hvordan vi har tenkt og ser verdien av løsningsforslaget vi kommer med. Så det er selvsagt en god følelse når det endte med seier, sier Håkon Grønning (27).

Første gang BI vinner på seks år

Vinnerne går siste året på Handelshøyskolen BI der de fullfører en mastergrad i finans. De siste seks årene har lag fra Handelshøyskolen i Bergen (NHH) vunnet. Nå er seiersrekken brutt og trofeet skiftet hender til BI. Vinnerne selv tror mye av årsaken lå i gode forberedelser.

– Vi har lest oss opp på selskapene og satt oss godt inn i nyhetsbildet. Strategien var å få god oversikt over dagsaktuelle saker, i tillegg til å ha tenkt på hvilke spørsmål juryen ville stille, avslutter Grønning.

Vinnerlaget ble tildelt en premie på 30.000 kroner og får presentere løsningsforslaget sitt for ledergruppen til samarbeidspartnerne.

Kontakter

Om Econa

Econa er en interesse- og arbeidstakerorganisasjon for masterutdannede økonomer, med 29 500 medlemmer. Econa er medlem i hovedsammenslutningen Akademikerne.

Følg pressemeldinger fra Econa

Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Econa på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Econa

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye