Norges Tennisforbund

Norsk 90-åring til verdensmesterskapet i tennis i Tyrkia

Del

Torsdag setter Eduard Irgens og sønnen Johannes Irgens seg på flyet til Tyrkia, hvor Eduard skal spille verdensmesterskapet for klasse 90+. 

Eduard Irgens er 90 år og klare for verdensmesterskapet i tennis
Eduard Irgens er 90 år og klare for verdensmesterskapet i tennis NTPF, Espen Hildrup

Norsk 90-åring til verdensmesterskapet i tennis i Tyrkia 

For oss tennisentusiaster er det veldig mange gode grunner til å velge tennis. Èn av dem er tennis som livsløpsidrett. Tennisskolen starter ved 5-6 års alder og ... 

Norgesmesterskapet for veteranspillere er nettopp avsluttet. Ikke mange andre idretter kan vise til egen klasse for deltakere over 90 år (; klasse 90+). 

I klassen for spillere 90+ deltok i år ikke mindre enn 4 spillere: Leif Arne Huseby (Drøbak TK), Stein Michelsen (Asker TK), Erik Wibe (Oslo TK) og Eduard Irgens (Arendal TK). I tillegg spilte 90-årige Pål Arneberg (Nordberg TK) i klassen 85-90 år. 

Norgesmester i både single og double ble Eduard Irgens. Han har nå tilsammen 12 NM-gull. Alle etter at han fyllte 85 år.  

Torsdag setter Eduard Irgens og sønnen Johannes Irgens seg på flyet til Tyrkia, hvor Eduard skal spille verdensmesterskapet for klasse 90+. Johannes er med som coach og sparring partner. Trekningen blir klar torsdag 14.3.   

Eduard bor i Arendal og spiller i den lokale klubben. Der spiller han med andre pensjonister og barnebarna 3 ganger i uken. Han kjøpte bobil for noen år siden, som han nå bruker som innkvartering under turneringene. Også nå under NM står bobilen utenfor Oslo Tennisarena.  

VM i Tyrkia er første verdensmesterskapet Irgens deltar i. 

- Jeg gleder meg veldig til turen, til å ha det hyggelig sammen med sønnen min, sier Eduard. - Og jeg gleder meg til det sosiale miljøet en slik turnering har. Det er gøy å spille, men det sosiale er viktigst. 

Irgens er utdannet vei-ingeniør og har jobbet med administrasjon av veiprosjekter bl.a i Afrika i 20 år. Han har spilt tennis i Europa, Amerika, Asia og Afrika.  

- Noe av det fine med tennis er at det er som et globalt „språk”. Har du med racketen er det bare å si „let’s play” - og da snakker vi samme språk. Tennis er en flott måte å treffe hyggelige mennesker og å knytte bekjentskaper og vennskap på. 

Han snakker mye om tennis som sosial aktitet og lite om resultater og prestasjoner. For norgesmesterskapets del handler det om å treffe „gamle-gutta”.  - Det er jo derfor jeg gidder å kjøre helt til Oslo. Det er fordi vi har det hyggelig sammen, sier han.  

Om tennis med barnebarna sier han: - Noe av det som gir meg mest glede er å spille med barnebarna mine. I hvor mange andre idretter er det mulig å spille med så mange års aldersforskjell? 

Det er ikke vanskelig å skjønne at han har et bevisst forhold til hva tennis og idrett skal handle om. Han reflekterer idrettens grunnverdi, når han med ekte sørlandsdialekt avslutter samtalen med:   

- Idrettens aller viktigste oppgave er å skape glede; idrettsglede. Idrett skal føre mennesker sammen, idrett skal skape fellesskap og bygge broer.  

Link til nedlastbare, høyoppløste bilder av Eduard Irgens: https://www.hildrupphoto.com/NTPF/Presse/Presse240309    

Link til VM i Tyrkia: https://www.itftennis.com/en/tournament/world-individual-championships-(65-70-75-80-85-90)/tur/2024/s-wc-tur-01a-2024/fact-sheet/ 

Bilder

Eduard Irgens er 90 år og klare for verdensmesterskapet i tennis
Eduard Irgens er 90 år og klare for verdensmesterskapet i tennis
Last ned bilde

Om oss

Forbundet er en sammenslutning av de lag eller grupper av lag innenfor Norges Idrettsforbund og olympiske og paralympiske komitè (NIF) som driver med tennis og padel.

Følg pressemeldinger fra Norges Tennisforbund

Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Norges Tennisforbund på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Norges Tennisforbund

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye