UiO - Naturhistorisk museum

Hva er egentlig verdens mest miljøvennlige plagg?

Del

12. mars åpner utstillingen Beyond fast fashion på Naturhistorisk museum. Utstillingen handler om den enorme veksten i klesproduksjon de siste tiårene, hvor klær kommer fra og hvor de havner til slutt. Den peker også på hvem som egentlig har ansvaret for å stoppe den stadig voksende overproduksjonen og -forbruket av klær.

Naturhistorisk museum, Oslo

- Vi gleder oss til å invitere publikum inn til en litt annerledes utstilling. Det blir første gang vi har en utstilling om forbruk på Naturhistorisk museum. Vi ønsket å vise at klær kommer fra natur og havner i natur, selv om vi lever langt unna der klær både produseres og havner. Når klesproduksjonen vokser blir det en trussel for naturmangfoldet, sier Brit Lisa Skjelkvåle, direktør ved Naturhistorisk museum.

- En av museets viktigste oppgaver er å formidle verdien av naturens mangfold. Når vi nå står ovenfor en naturkrise der både enkeltarter og naturtyper er utrydningstruet på grunn av menneskelig overforbruk av naturressurser, blir en viktig oppgave for oss å sette økt søkelys på dette fremover.

Utstillingen er laget av Naturhistorisk museum i samarbeid med Forbruksforskningsinstituttet (SIFO) ved OsloMet. Den bygger på kunnskap fra forskningsprosjektet «Lasting- Bærekraft gjennom produktlevetid». Forskerne har studert hvordan levetiden til produkter kan forlenges ved å se på reguleringer, produksjons- og designprosesser og forbrukeratferd. 

Utstillingen vil stå til mars 2025.

Kontakter

Bilder

Lenker

Følg pressemeldinger fra UiO - Naturhistorisk museum

Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra UiO - Naturhistorisk museum på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra UiO - Naturhistorisk museum

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye