Handel og Kontor i Norge

En felles front for reallønnsoppgang

Del

LOs representantskap vedtok 20. februar den tariffpolitiske uttalelsen. Dette legger grunnlaget for kravene som LO-forbundene vil stille i lønnsoppgjøret i 2024.

Håkon Mikalsen Fri bruk

Fra talerstolen under LOs representantskapsmøte er HK Norges forbundsleder tydelig på medlemmenes vegne 
-    De seinere år med reallønnsnedgang må føre til krav som sikrer reallønnsøkning sier forbundsleder Christopher Beckham.  

Han forteller at mange av HKs medlemmer er utålmodige. 

-    Ensidige bonuser som ble utbetalt under covid, var som å pisse i buksene for å holde seg varm. Nå er det kaldt sier Beckham

HK Norge er opptatt av etter og videreutdanning. En viktig del av den norske modellen er høy kompetanse blant arbeidstakerne, men kompetanse må vedlikeholdes og utvikles. HK Norge ønsker derfor en kompetansereform som sikrer arbeidstakerne nødvendig påfyll og videreutvikling. De mener dette er viktig i møte med omstillingene i det norske arbeidsmarkedet, det grønne skiftet og den teknologiske utviklingen.

-    Arbeidsgivere som ser verdien i å ta vare på sine ansatte vil få et fortrinn, sier Beckham før han fortsetter
-    Det er jo slik arbeidsgiver sikrer å ha folk med kompetanse for digitalisering eller grønn omstilling, og samtidig fremstår som en attraktiv arbeidsgiver.

Fredag forrige uke kom også de foreløpige tallene fra Teknisk Beregningsutvalg (TBU), som danner det omforente tallgrunnlaget for oppgjøret. De foreløpige tallene for Virkeområde viser at ansatte i varehandelen fikk 3,9% i fjorårets oppgjør. 

-    Det sier meg to ting. 350 000 arbeidstakere i varehandelen kommer for dårlig ut, og i år skal vi ta ut mest mulig sentralt. sier Beckham

I årets oppgjør forhandler LOs forbund med arbeidsgiverorganisasjonene om sentrale tillegg og endringer i tariffavtalene. HK Norge krever reallønnsøkning. 

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

Om oss

HK Norge er en arbeidstakerorganisasjon for ansatte i privat sektor. Medlemmene våre jobber blant annet innen  kontor, finans, handel, luftfart og servicevirksomhet. Med over 80.000 medlemmer er vi i dag LOs tredje største forbund. HK Norge jobber for at medlemmene våre skal ha trygge arbeidsplasser og gode lønns- og arbeidsvilkår.

Følg pressemeldinger fra Handel og Kontor i Norge

Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Handel og Kontor i Norge på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Handel og Kontor i Norge

HK Norge: Endringer i Brukthandelloven stort steg for sirkulærøkonomi i Norge5.4.2024 13:30:37 CEST | Pressemelding

I dag annonserte regjeringen radikale endringer i brukthandelloven. Dette er endringer Handel og Kontor i Norge (HK Norge) svært fornøyde med. HK Norge organiserer et stort antall av ansatte i bransjen, og sier at den nye lovgivningen, som trer i kraft fra 1. juli, vil gjøre det betydelig enklere å omsette brukte varer som klær, møbler, forbrukerelektronikk og sportsartikler.

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye