Sex og Politikk

Kvinnebevegelsens abortutvalg: En abortpolitikk for framtiden

Del

Kvinnebevegelsen publiserer et eget hefte som reaksjon på regjeringens abortutvalg sin utredning og inviterer til åpent debattmøte.

Kvinnebevegelsen har nå publisert et eget hefte som en reaksjon på det regjeringsoppnevnte abortutvalgets utredning. De har kalt heftet "En abortpolitikk for framtiden".
Kvinnebevegelsen har nå publisert et eget hefte som en reaksjon på det regjeringsoppnevnte abortutvalgets utredning. De har kalt heftet "En abortpolitikk for framtiden". Illustrasjoner: Helene Brox

Dette er en pressemelding / presseinvitasjon sendt ut på vegne av Kvinnebevegelsens abortutvalg. Sex og Politikk er med i utvalget.

Nytt hefte

Kvinnebevegelsens abortutvalg publiserer nå et hefte med nyskrevne tekster som blant annet tar for seg myter og fakta om abort, behovet for en ny abortlov, menneskerettigheter og selvbestemmelse, abortutvalgets etikk, abort og menneskerettigheter, internasjonale retningslinjer og bruk av ord og begrep i debatten. Utgivelsen av heftet skjer i kjølvannet av og som et svar på at  regjeringens abortutvalg leverte sin utredning gjennom NOU2023:29 Abort i Norge.

Heftet kan fås gratis ved henvendelse til Norges kvinnelobby på e-post post@kvinnelobby.no eller lastes ned på: https://www.kvinnefronten.no/kvinnebevegelsens-abortutvalg/abortpolitikk-for-framtida  

Åpent møte

Kvinnebevegelsens abortutvalg presenterer arbeidet sitt på et åpent diskusjonsmøte på Litteraturhuset i Oslo, 29. februar kl 18.00.

Det blir innledninger ved blant andre teolog Gunhild Maria Hugdal, aktivist Selma Flo-Munch, samfunnsmedisiner Berit Austveg og gynekolog Johanne Sundby. Målet med møtet er å oppklare forvirringen rundt abortnemndenes rolle, og avkle myter og fakta i ordskiftet om abort.

For fortløpende oppdatert program og mer info om innlederne, følg med på Facebook-arrangementet: https://www.facebook.com/events/1423176371739191 

Ved forespørsler om intervju, kontakt Eli Aaby (924 64 979), Cathrine Linn Kristiansen (922 50 214) eller Ane Stø (928 36 697)

Nøkkelord

Kontakter

Lenker

Sex og Politikk er en ideell og partipolitisk uavhengig medlemsorganisasjon som jobber for å styrke og informere om seksuell og reproduktiv helse og rettigheter, både i Norge og internasjonalt.

Sex og Politikk er det norske medlemmet i International Planned Parenthood Federation (IPPF) som er den største organisasjonen for SRHR internasjonalt, med nasjonale organisasjoner i mer enn 120 land i tillegg til Norge.

Seksuell og reproduktiv helse og rettigheter (SRHR) handler blant annet om å kunne bestemme om og når man vil ha barn, om å få informasjon om og tilgang på sikker, moderne og billig prevensjon, om rett til trygg og lovlig abort og om rett og mulighet til å praktisere sin seksuelle orientering og kjønnsidentitet uten straffeforfølgelse eller fordømmelse.

Følg pressemeldinger fra Sex og Politikk

Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Sex og Politikk på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Sex og Politikk

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye