Nye Veier

Tre kan gi tilbud på E6 Ranheim-Sveberg

Del

Tre entreprenører er invitert til å gi tilbud på E6 mellom Ranheim og Sveberg i Trøndelag.  

Prosjektsjef Magne Ramlo foran dagens E6 forbi Sveberg
Prosjektsjef Magne Ramlo foran dagens E6 forbi Sveberg

De tre er: 

AF Gruppen Norge AS 

Veidekke Entreprenør AS 

Hæhre Entreprenør AS 

Prosjekterende rådgiver, Rambøll Norge AS, vil bli tiltransportert totalentreprenøren etter avsluttet konkurranse, og det er derfor ikke stilt kvalifikasjonskrav om prosjekteringsreferanser i konkurransen.  

E6 Ranheim-Sveberg er en del av strekningen E6 Ranheim-Værnes. Sistnevnte strekning ble delt i to etter at Nye Veier avsluttet samarbeidet med den spanske entreprenøren Acciona sist sommer. Konkurransen som nå pågår, omfatter altså ferdigstillelse av den ca. 15 kilometer lange strekningen mellom Ranheim og Sveberg.  

- Nå har vi tre entreprenører med i konkurransen som har utmerket seg på viktige punkter som for eksempel arbeid langs trafikkert vei, arbeid i lange tunneler, sprengning i dagen og utfordrende geologiske eller geotekniske forhold, sier administrerende direktør i Nye Veier, Anette Aanesland. 

Kontrakten vil være basert på NS8407 – Totalentreprise med målpris. Det vil bli gjennomført en samhandlingsfase for fastsettelse av endelig arbeidsbeskrivelse og målpris etter valg av totalentreprenør. Kontraktstørrelsen er beregnet til 2,2 mrd. NOK eks. mva. Det er ventet at tilbudsfasen som nå starter, varer til midten av juni, og at kontraktsignering kan skje i begynnelsen av juli. 

Kontakter

Bilder

Dokumenter

Om oss

Nye Veier er et fullt ut statlig eid aksjeselskap. Selskapets oppgaver omfatter å planlegge, bygge, drifte og vedlikeholde viktige hovedveier. Disse binder landet vårt sammen, og knytter Norge til hovedveier i utlandet. Nye Veier skal være en slank og effektiv byggherreorganisasjon, en fornyer og utfordrer med et mål om å sikre helhetlig og kostnadseffektiv utbygging og drift av trafikksikre hovedveier.

Denne infrastrukturen vil raskt styrke næringslivets konkurranseevne, gi innbyggere mer effektiv, forutsigbar og tryggere veitransport og mer vei for pengene. 

Selskapets verdier er "Fornyer", "Forbedrer" og "Forsikrer".

Følg pressemeldinger fra Nye Veier

Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Nye Veier på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Nye Veier

Ny E6 gjennom mellom Berkåk og Sokndal: - Nå er vi i gang29.4.2024 12:05:32 CEST | Aktuelt

– Målet med ny E6, som er en sentral nasjonal ferdselsåre, er økt trafikksikkerhet, bedre flyt i trafikken og stimulere til vekst og utvikling i en stor region. Nå ser vi frem til å komme i gang med arbeidene sammen med arbeidsfellesskapet Skanska Syltern ANS (JVSSANS), sammen med Rambøll som rådgiver. Denne strekningen er en viktig del av utviklingen av E6 sør for Trondheim, sier Anette Aanesland, administrerende direktør i Nye Veier.

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye