Velkommen til en spennende og lærerik festival om historie!
Hele byen er invitert når Universitetet i Oslo arrangerer festivalen «Inn i historien» fra 7. til 21. mars.
Bli med på samtaler, foredrag, filmvisning, byvandring, og mye mer. Årets humaniorafestival, «Inn i historien», blir en spennende reise i fortid, nåtid og framtid. Fra 7. til 21. mars kan du få med deg nærmere 40 arrangementer om historie på Deichmans biblioteker og ved flere andre kulturinstitusjoner i Oslo.
Hva kan historien lære oss? Kan vi stole på den historien som fortelles?
– Historie er viktigere enn noen gang. I en verden hvor falske nyheter, manipulerte bilder og konspirasjonsteorier spres stadig raskere, trenger vi historisk bevissthet. Et samfunn uten historisk bevissthet kan villedes, og bli et farlig sted, fastslår Frode Helland, dekan ved Det humanistiske fakultet.
Et mangfoldig blikk på historien
På Det humanistiske fakultet ved UiO jobber forskere og undervisere innenfor historie, filosofi og idéfag, språk, litteratur, kunst og kultur med spørsmål knyttet til historie.
Under festivalen får du høre om alt fra økonomiske kriser, følelser før og nå, nye og gamle kriger, religion, Ibsen, bærekraft og kunstig intelligens, til matkultur, musikk, antikken, hvorfor vi stemmer på autoritære menn, og mye, mye mer.
– Vi utforsker fortid, nåtid og framtid for å forstå mer. Publikum får møte både våre fantastiske forskere og en rekke eksterne gjester, forteller prosjektleder Agnete G. Haaland.
Alle arrangementene er gratis og finner sted på Deichmans biblioteker, på UiOs formidlingsscene Domus Bibliotheca i sentrum, og ved en rekke andre kulturinstitusjoner i Oslo.
På festivalåpningen 7. mars handler det om hva vi skal med historie. Det blir høytidelig åpning ved ordfører Anne Lindboe, samtale og servering.
Nasjonal essaykonkurranse for videregående skole
«Inn i historien» arrangerer også nasjonal essaykonkurranse for elever i videregående skole i samarbeid med NRK og tidsskriftet Samtiden.
– Vi er skikkelig stolte over programmet, og gleder oss til å ønske folk i byen velkommen på scener og arenaer i hele Oslo, sier prosjektleder Agnete G. Haaland.
Om «Inn i historien – Humaniorafestivalen 2024»
Fra 7. til 21. mars inviterer Universitetet i Oslo til festival om historie. Bli med på samtaler, foredrag, filmvisning, byvandring, og mye mer – på Deichmans biblioteker og ved flere andre kulturinstitusjoner.
Arrangementene er gratis og åpne for alle!
Se programmet for Inn i historien – Humaniorafestivalen 2024
Finn Facebook-arrangementer og følg oppdateringer om Inn i historien på Facebook-siden til Det humanistiske fakultet
Nøkkelord
Kontakter
Agnete G. HaalandProsjektlederDet humanistiske fakultet, Universitetet i Oslo
Tel:92054375agnete.haaland@hf.uio.nowww.hf.uio.no/personer/adm/fak/kommunikasjon/signeah/index.htmlBilder
Følg pressemeldinger fra UiO - Det humanistiske fakultet
Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra UiO - Det humanistiske fakultet på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.
Siste pressemeldinger fra UiO - Det humanistiske fakultet
Utenlandske leger er ikke forberedte på de norske dialektene6.11.2024 09:15:00 CET | Pressemelding
Når nyankomne sykehusleger ikke forstår pasientens sognemål eller kollegaens dansk, kan det gå på helsa løs. Men leger og pasienter kan hjelpe hverandre, ifølge forskere ved Universitetet i Oslo.
Avslører sammenhenger mellom høytlesning, skjermtid og språkutvikling hos norske småbarn27.9.2024 16:28:13 CEST | Pressemelding
Ny forskning fra Universitetet i Oslo avdekker en positiv sammenheng mellom hvor mange ord ett- og toåringer kan, og hvor ofte de blir lest for. Toåringer som ser mye på skjerm kan færre ord.
Hva trengs for at ytringer skal være virkelig frie?2.9.2024 11:03:20 CEST | Pressemelding
Det er ikke ytringsfrihet i land der man blir fengslet for sine politiske overbevisninger. Men ytringsfriheten krever mer enn mangel på statlig innblanding, hevder den anerkjente filosofen Agnes Callard i årets Exphil-forelesning.
Filosof og medieforsker er nye æresdoktorer ved UiO19.8.2024 14:26:09 CEST | Pressemelding
Sally Haslanger og José Van Dijck utnevnes til æresdoktorer ved Det humanistiske fakultet. Haslanger er en ledende begrepsfilosof, mens Van Dijck forsker på de digitale plattformenes makt.
“Why Decolonial Understandings of Multilingual Learning Are Worth the Trouble”12.10.2023 10:00:01 CEST | Pressemelding
MultiLing - Senter for flerspråklighet (UiO) holder avslutningskonferanse, og professor Lourdes Ortega holder åpningsforedraget om dekolonial tilnærming til flerspråklighetsforskningen.
I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.
Besøk vårt presserom