Troner på bestselgerlista et halvt år etter lansering

Del

«Arr» av Jørn Lier Horst og Thomas Enger har ligget på bestselgertoppen i 26 uker, helt siden boka ble sluppet.

Foto: Magne Risnes.
Foto: Magne Risnes.

-Bestselgerlister er ikke bare salgstall, de er resultat av lesernes engasjement. Å holde stand i over et halvt år tar jeg som en overveldende tillitserklæring, sier Jørn Lier Horst. 

«Arr» fikk terningkast 6 i både Tvedestrandsposten og Randaberg24, og Adresseavisen ga terningkast 5. Et halvt år etter pocketen ble lansert, ligger boka helt øverst på pallen. 

-For en fantastisk tidlig julepresang! Vi må ha gjort noe riktig, sier Thomas Enger med glimt i øyet.

I juli lå alle seriens fem bøker på bestselgerlista. Samtidig! 

11 millioner bøker!

Jørn Lier Horst og Thomas Enger har til sammen et opplag på utrolige 11 millioner bøker, fordelt på et førtitalls land. 

Serien om Emma Ramm og Alexander Blix er enormt populær, og har ligget på bestselgerlistene i Norge, Danmark, Tyskland, Nederland, Island, Slovakia og på Amazon i Canada og i Australia. 

Mammutsalget gikk fantastisk i år, og seriens bøker toppet bestselgerlistene ved å innta både førsteplassen, tredjeplassen og fjerdeplassen.

Lojale lesere over hele verden

-Jørn og Thomas begeistrer lesere over hele verden, og serien om Alexander Blix og Emma Ramm har fått hundretusenvis til å løpe til bokhandelen. Forfatterne skriver helt spesielt god krim, som både er berørende, fengslende og samfunnsaktuell, sier Jonathan Näumann Orrall, kommersiell direktør i Bonnier Norsk Forlag.

Årets bok, "Offer", er den femte i serien og ligger an til å bli en av julens krimvinnere. Boka ble godt tatt imot av kritikerne, og Dagbladet ga den terningkast 5. Inspirasjonen til boka kom fra anonyme brev til Horst og Enger. Flere av brevene Horst mottok, var truende og mystiske, og fikk forfatterduoens ideer til å blomstre.

Om «Arr»

«Arr» er fjerde bok i den bestselgende serien om Alexander Blix og Emma Ramm. Serien er en favoritt både blant leserne og kritikerne, og "Nullpunkt" ble nominert til Petrona Award. Serien har tilsammen solgt over 200 000 eksemplarer i Norge.

Alexander Blix er en slagen mann. Etter å ha blitt dømt for å ha hevnet datterens død, er han plassert i et av landets høysikkerhetsfengsler. På innsiden utnytter de andre fangene enhver mulighet til å utfordre og fornedre den tidligere politietterforskeren. Det går tidvis hardt for seg. På utsiden har gamle kollegaer satt i gang jakten på en fryktet drapsmann. Walter Kroos har rømt fra fengselet i Tyskland og har krysset grensene på vei nordover. Den eneste forbindelsen politiet har funnet til Norge er en medinnsatt på Blix sin avdeling. Nå ønsker de innsidehjelp fra politimannen. Journalisten Emma Ramm er en av de få på Blix sin besøksliste. Hun blir hans allierte når Blix må koble tråder mellom fortid og nåtid, og mellom innsiden og utsiden av fengselsmurene. Sporene leder til Osen, en skogsbygd 15 mil nord for Oslo, hvor flere av innbyggerne bærer på dødelige hemmeligheter og sitter med dype arr.

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

Serien om Emma Ramm og Alexander Blix er uhyre populær i inn- og utland!
Serien om Emma Ramm og Alexander Blix er uhyre populær i inn- og utland!
Last ned bilde
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye