Inderøy Slakteri

Medaljedryss for Inderøy Slakteri under NM i Kjøttprodukter

Del

– Dette må være tidenes comeback! Jeg er så stolt, sier daglig leder Håvard Gausen i Inderøy Slakteri. Etter en brann i produksjonen i vår, var det slettes ikke gitt at vi skulle høste medaljer i år. Heldigvis jobber jeg med et kjempelag på Inderøy, der jeg er stolt kaptein. De ansatte har lagt ned en fabelaktig innsats i høst, både for å få i gang produksjonen igjen, og for å være klar til NM og til jul, sier han.  

Stolte medaljevinnere fra Inderøy Slakteri. Fra venstre: Jonas Gausen, Svein Harald Kirknes og Håvard Gausen.
Stolte medaljevinnere fra Inderøy Slakteri. Fra venstre: Jonas Gausen, Svein Harald Kirknes og Håvard Gausen. Inderøy Slakteri AS

Inderøy Slakteri AS stakk av med flere medaljer da Kjøtt- og fjørfebransjens landsforbund kåret Norges beste julemat og pålegg torsdag. Slakteriet  i Inderøy stilte med 10 produkter fra sitt sortiment. Resultet ble to gull, en sølv og en bronse. NM i kjøttprodukter er en prestisjefylt konkurranse hvor fagfolk vurderer hvert enkelt produkt etter kriterier som råvare, utseende, lukt, smak og konsistens. 562 produkter fra 60 produsenter kjempet om å oppnå NM-titler og medaljer.

Jubileumsår

I høst har familiebedriften feiret 85-årsjubileum. Gausen mener arven etter Jonas Pedersen og Ivar Gausen er godt ivaretatt. – Nå som da er vi levende engasjert i samfunnet rundt oss og i lokalmiljøet på Inderøy. Lokal verdiskapning betyr fortsatt mye for oss. Sammen med de andre bedriftene i nærområdet skaper vi arbeidsplasser i lokalsamfunnet basert på videreføring av en stolt matkultur. Helt i tråd med grunnleggernes visjoner, sier han.

–Med disse medaljene viser Inderøy Slakteri at tilgang på gode råvarer, fagkompetanse og dedikerte ansatte fortsatt er en vinneroppskrift, avslutter Gausen.

I år deltok Inderøy Slakteri med 10 produkter og vant totalt fire medaljer: 

  • Kjøttsuppe (Gull)
  • Plukksylte (Gull)
  • Grov julepølse -urøkt (Sølv)
  • Varmrøkt lammelår (Bronse)

Fakta om Inderøy Slakteri AS: 

  • En tradisjonsrik familiebedrift med over 85 års drift innen kjøttbransjen. De er mest kjent for sitt Inderøysodd, men produserer også ulike nisjeprodukter som er utviklet og videreført ut fra gamle, tradisjonsrike oppskrifter. 
  • Bedriften sysselsetter ca. 17 årsverk og har en omsetning på 61 millioner kroner (2022). 
  • Produktene selges i dagligvare over hele landet, til Horeca og i slakteriets egen butikk på Straumen. Butikken er åpen gjennom hele året og har et rikt utvalg av egenproduserte kjøttvarer, spekepølser og tilbehør.

Nøkkelord

Kontakter

Håvard Gausen
Daglig leder
+47 928 59 170
havard@inderoysodd.no

Bilder

Stolte medaljevinnere fra Inderøy Slakteri. Fra venstre: Jonas Gausen, Svein Harald Kirknes og Håvard Gausen.
Stolte medaljevinnere fra Inderøy Slakteri. Fra venstre: Jonas Gausen, Svein Harald Kirknes og Håvard Gausen.
Last ned bilde

Lenker

Om Inderøy Slakteri

Inderøy Slakteri er en tradisjonsrik familiebedrift med over 85 års fartstid i kjøttbransjen. Produktene tar utgangspunkt i lokal matkultur og er basert på tradisjonelle oppskrifter. Inderøy Slakteri er en del av matklynga Inderøymat som består av lokale matprodusenter på Inderøy i Trøndelag. 

Følg pressemeldinger fra Inderøy Slakteri

Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Inderøy Slakteri på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Inderøy Slakteri