
Medaljedryss for Inderøy Slakteri under NM i Kjøttprodukter
– Dette må være tidenes comeback! Jeg er så stolt, sier daglig leder Håvard Gausen i Inderøy Slakteri. Etter en brann i produksjonen i vår, var det slettes ikke gitt at vi skulle høste medaljer i år. Heldigvis jobber jeg med et kjempelag på Inderøy, der jeg er stolt kaptein. De ansatte har lagt ned en fabelaktig innsats i høst, både for å få i gang produksjonen igjen, og for å være klar til NM og til jul, sier han.

Inderøy Slakteri AS stakk av med flere medaljer da Kjøtt- og fjørfebransjens landsforbund kåret Norges beste julemat og pålegg torsdag. Slakteriet i Inderøy stilte med 10 produkter fra sitt sortiment. Resultet ble to gull, en sølv og en bronse. NM i kjøttprodukter er en prestisjefylt konkurranse hvor fagfolk vurderer hvert enkelt produkt etter kriterier som råvare, utseende, lukt, smak og konsistens. 562 produkter fra 60 produsenter kjempet om å oppnå NM-titler og medaljer.
Jubileumsår
I høst har familiebedriften feiret 85-årsjubileum. Gausen mener arven etter Jonas Pedersen og Ivar Gausen er godt ivaretatt. – Nå som da er vi levende engasjert i samfunnet rundt oss og i lokalmiljøet på Inderøy. Lokal verdiskapning betyr fortsatt mye for oss. Sammen med de andre bedriftene i nærområdet skaper vi arbeidsplasser i lokalsamfunnet basert på videreføring av en stolt matkultur. Helt i tråd med grunnleggernes visjoner, sier han.
–Med disse medaljene viser Inderøy Slakteri at tilgang på gode råvarer, fagkompetanse og dedikerte ansatte fortsatt er en vinneroppskrift, avslutter Gausen.
I år deltok Inderøy Slakteri med 10 produkter og vant totalt fire medaljer:
- Kjøttsuppe (Gull)
- Plukksylte (Gull)
- Grov julepølse -urøkt (Sølv)
- Varmrøkt lammelår (Bronse)
Fakta om Inderøy Slakteri AS:
- En tradisjonsrik familiebedrift med over 85 års drift innen kjøttbransjen. De er mest kjent for sitt Inderøysodd, men produserer også ulike nisjeprodukter som er utviklet og videreført ut fra gamle, tradisjonsrike oppskrifter.
- Bedriften sysselsetter ca. 17 årsverk og har en omsetning på 61 millioner kroner (2022).
- Produktene selges i dagligvare over hele landet, til Horeca og i slakteriets egen butikk på Straumen. Butikken er åpen gjennom hele året og har et rikt utvalg av egenproduserte kjøttvarer, spekepølser og tilbehør.
Nøkkelord
Kontakter
Håvard Gausen
Daglig leder
+47 928 59 170
havard@inderoysodd.no
Bilder

Lenker
Om Inderøy Slakteri
Inderøy Slakteri er en tradisjonsrik familiebedrift med over 85 års fartstid i kjøttbransjen. Produktene tar utgangspunkt i lokal matkultur og er basert på tradisjonelle oppskrifter. Inderøy Slakteri er en del av matklynga Inderøymat som består av lokale matprodusenter på Inderøy i Trøndelag.

Følg pressemeldinger fra Inderøy Slakteri
Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Inderøy Slakteri på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.
Siste pressemeldinger fra Inderøy Slakteri
Norgesmesterskap og hederspris til Inderøy Slakteri12.5.2022 22:25:05 CEST | Pressemelding
Inderøy Slakteri AS ble norgesmestre i middagspølse da Kjøtt- og fjørfebransjens landsforbund kåret Norges beste kjøttprodukter torsdag. Dette er den sjuende NM-tittelen for familiebedriften i Inderøy. I tillegg til NM-tittelen, ble produktene deres belønnet med tre gull, og to bronse. Og ikke minst hedersprisen fra Stiftelsen Norsk Mat.
Inderøy Slakteri ble Norgesmester - igjen11.11.2021 22:09:51 CET | Pressemelding
Inderøy Slakteri AS ble norgesmestre i julepølse da Kjøtt- og fjørfebransjens landsforbund kåret Norges beste kjøttprodukter torsdag. Dette er den sjette NM-tittelen for familiebedriften i Inderøy. I tillegg til NM-tittelen, ble produktene deres belønnet med to gull, og en bronse.
Inderøy Slakteri er norgesmestre i spekepølse29.10.2020 19:04:13 CET | Pressemelding
Familiebedriften Inderøy Slakteri AS gikk rett til topps i en av de gjeveste klassene da Kjøtt- og fjørfebransjens landsforbund kåret Norges beste kjøttprodukter torsdag kveld. I tillegg til NM-tittelen, ble produktene deres belønnet med to gull, to sølv og én bronse.
Inderøy Slakteri øker bruken av sauekjøtt11.12.2019 08:03:56 CET | Pressemelding
Inderøy Slakteri i Trøndelag har utviklet en ny julepølse med 30% sauekjøtt. – At det hvert år kastes over 600 tonn sauekjøtt i Norge, er ikke bare en utfordring. Det er en gyllen mulighet for norske kjøttprodusenter, mener Håvard Gausen i Inderøy Slakteri.
Inderøy Slakteri ble trippel norgesmester8.11.2019 06:00:00 CET | Pressemelding
Inderøy Slakteri vant tre NM-titler, fem gull og to bronse da Kjøtt- og fjørfebransjens landsforbund kåret Norges beste kjøttprodukter torsdag kveld. – Helt uvirkelig og en stor anerkjennelse av arbeidet vårt, sier daglig leder Håvard Gausen.