Stavsmarken Gård og Pølsemakeri fra Vega får pris fra Innovasjon Norge
Den tradisjonsrike familiegården tildeles Bedriftsutviklingsprisen for landbruket for Nordland.

Gården drives av Bente og Lars Børsheim, og har vært i familien siden tidlig på 1900-tallet. Det er nå fjerde generasjon som driver gården. I alle år har det vært tradisjon for slakt og videreforedling av mat på gården, som driver primært med griseproduksjon. Nå er gården tildelt den regionale Bedriftsutviklingsprisen i landbruket, som deles ut av Innovasjon Norge.
- Vi er kjempeglade for å bli kåret til årets vinner av BU prisen i Nordland. Det er et godt klapp på skuldra for den jobben vi har lagt ned for å bygge opp bedriften og merkevaren Stavsmarken Gård. Det er godt å vite at man har folk på sidelinjen som heier på det vi gjør, sier Bente Børsheim.
- Å utvikle en lokalmatbedrift og å skape en merkevare er en reise som er utrolig spennende, utfordrende, kjempegøy og ikke uten helt jobb. Det å vite at man har sparringspartnere og støtte i folk rundt seg er utrolig viktig, og gir oss energi til å fortsette den spennende reisen vi har startet på, forteller hun.
Forskjellige produkter
Det produseres mange ulike produkter på gården: spekepølser, grillpølser, indrefilet, koteletter, ribbe, sylte, rulle, kjøttboller, medisterkaker og leverpostei med mer. Gamle og tradisjonsrike familieoppskrifter er tatt med inn i den moderne produksjonen, og det eksperimenteres og kombineres med gamle og nye oppskrifter i spennende smakskombinasjoner. Blant annet benyttes tang og havsalt som smakstilsetning i noen av produktene, som er naturlige tilsetninger som er preget av vær og vind på Vegaøyene og som gir en unik smaksopplevelse.
På gården er det både gårdsbutikk og kafé, der man kan få kjøpt alle gårdens produkter, i tillegg til andre lokale skatter. Gårdskafeen er kun åpen i sesong, men kan leies ut til grupper hele året.
Meget imponert
Regiondirektør i Innovasjon Norge i Nordland, Monica Ahyee, er veldig imponert over prisvinnerne fra Vega:
- Produktene til Stavsmarken Gård og Pølsemakeri er i en egen liga for seg selv. De har satt kommunen på matkartet og bidratt til å øke stoltheten hos lokale matprodusenter fra området. Eierne tar et stort sosialt ansvar, og tillitsverv i samvirkeorganisasjonene har over tid gitt dem et enormt nettverk, sier hun.
- Dette betyr også at det er mange som kjenner deres virksomhet over det ganske land. Gården ligger midt i verdensarvområdet og er et utstillingsvindu for Vega, også i reiselivssammenheng. De har virkelig fortjent BU-prisen, og vi ønsker dem masse lykke til med videre satsing.
Bedriftsutviklingsprisen i landbruket
Innovasjon Norge deler hvert år ut bedriftsutviklingsprisen i landbruket på oppdrag fra Landbruks- og matdepartementet. Det er en bedrifts- og næringsutviklingspris for de som har etablert en vellykket bedrift eller næring med basis i bygdenes og landbrukets ressurser. Hvert år blir det kåret en vinner i hvert fylke som får 50 000 kroner. De fylkesvise vinnerne kjemper deretter om den nasjonale prisen på 250 000 kroner
Følg pressemeldinger fra Innovasjon Norge
Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Innovasjon Norge på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.
Siste pressemeldinger fra Innovasjon Norge
Mannsverk Gård vinner landbrukspris!20.10.2025 14:32:39 CEST | Pressemelding
Kjøtt- og jordbærprodusenten fra Tverrelvdalen vinner bedriftsutviklingsprisen i landbruket for Finnmark i 2025.
Bull gård vinner landbrukspris!20.10.2025 14:13:12 CEST | Pressemelding
Bull gård fra Grunnfjord i Karlsøy kommune vinner Bedriftsutviklingsprisen i landbruket for Troms i 2025.
Statsbudsjettet 2026: Forslag til kutt i lån og tilskudd til gründere og bedrifter15.10.2025 13:39:04 CEST | Pressemelding
Regjeringens forslag til statsbudsjett for 2026 innebærer en reduksjon i rammene til oppstartsbedrifter og i låne- og tilskuddsordninger for grønn omstilling.
Vil flytte Sivas næringshage- og inkubasjonsprogram til Innovasjon Norge15.10.2025 11:00:00 CEST | Pressemelding
Statsbudsjettet 2026 - Pressemelding fra Siva og Innovasjon Norge: I regjeringens forslag til statsbudsjett for 2026 foreslås næringshage- og inkubasjonsprogrammene i Siva – Selskapet for industrivekst, overført til Innovasjon Norge. Målet er tydelige roller i virkemiddelapparatet og virkemidler som gjør det enklere for næringslivet.
Norske bedrifter vil kjøpe norsk – og er villige til å betale for det13.10.2025 10:55:17 CEST | Pressemelding
Ei ny undersøking viser at norske verksemder i aukande grad legg vekt på opphav når dei kjøper varer og tenester. Heile tre av fem meiner produksjonsland er viktig, og nesten 80 prosent vil velje norsk dersom pris og kvalitet er lik.
I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.
Besøk vårt presserom