Uno-X og REMA 1000 satser stort på elektrisk tungtransport

Del

I forbindelse med at REMA 1000 skal legge om all sin varetransport til nullutslippsløsninger, åpner Uno-X Mobility i dag selskapets første lynlader for tungtransport i Norge. Uno-X Mobility lanserer samtidig en o;ensiv satsing på å bygge o;entlig tilgjengelig infrastruktur til underveislading for tungtransport.

CEO i Reitan Retail, Ole Robert Reitan, og sjåfør i REMA Distribusjon, André Skuterud, under åpning av Uno-X lynlading for tungtransport ved REMA 1000 sin distribunal på Vinterbro utenfor Oslo. Foto: Øyvind Breivik/Reitan Retail.
CEO i Reitan Retail, Ole Robert Reitan, og sjåfør i REMA Distribusjon, André Skuterud, under åpning av Uno-X lynlading for tungtransport ved REMA 1000 sin distribunal på Vinterbro utenfor Oslo. Foto: Øyvind Breivik/Reitan Retail.
  • Uno-X Mobility skal bli en ledende aktør på å bygge infrastruktur til underveislading for tunge kjøretøy. Selskapets første norske ladestasjon for tungtransport åpnes fredag 3. november ved REMA 1000 sin distribunal på Vinterbro utenfor Oslo
  • Åpningen markerer en milepæl i REMA 1000s offensive plan om å flytte all sin varetransport over til nullutslippsløsninger de kommende årene
  • Ladere ved REMA 1000 sine distribunaler vil være åpne for eksterne transportfirma for å hjelpe mindre transportfirma å bytte til elektriske lastebiler

– I dag åpner vi vår første norske lynlader for elektrisk tungtransport. Samtidig lanserer vi en ambisjon om at Uno-X Mobility skal bli en av de ledende aktørene på underveislading for tunge kjøretøy i Norge, sier Ole Robert Reitan, CEO i Reitan Retail, som er morselskap for både Uno-X Mobility og REMA 1000.

Ifølge Miljødirektoratet er nullutslipp fra tungtransporten det nest viktigste klimatiltaket i norsk ikke-kvotepliktig sektor. Reitan Retail ønsker å bidra, både ved å kutte egne utslipp og ved å gjøre overgangen til elektrisk tungtransport enklere for andre. 

Viktig klimatiltak

­– Åpningen av ladestasjonen på Vinterbro markerer et viktig klimainitiativ i REMA 1000 Norge. Vi har besluttet å flytte varetransporten vår over til nullutslippsløsninger, og har allerede satt i drift flere biogass-lastebiler. Den første el-lastebilen er på plass, og vi har over 20 bio- og el-lastebiler i bestilling i Norge og enda flere i Danmark, sier Reitan.

Reitan sier Uno-X i tiden fremover kommer til å etablere en rekke lynladestasjoner for underveislading for tungtransport, rundt om i Norge og Danmark. Han sier omfanget av satsingen avhenger av markedsutvikling, effektive godkjenningsprosesser fra lokale myndigheter, samt rask tildeling av både nettkapasitet og strøm.

Vil hjelpe mindre aktører å bytte til elektrisk

Transportdirektør i REMA Distribusjon, Rune Herje, forteller at i løpet av 2026 skal all transport med egeneide lastebiler i REMA 1000 Norge foregå på nullutslippsløsninger. Senest i løpet av 2030 skal alle eksterne transportselskaper som kjører varer for REMA 1000 ha byttet ut fossilt med enten elektrisitet eller biogass.

– En slik overgang er særlig krevende for de små transportselskapene som kjører for oss fordi det ikke eksisterer et godt nok ladenettverk for elektrisk tungtransport i Norge. Derfor har vi valgt å tilgjengeliggjøre en av lynladerne våre på Vinterbro for eksterne transportfirma, uavhengig av om de kjører for oss eller ikke. Slik tenker vi også å gjøre det ved de andre distribunalene våre, sier han.

Utvider ladesatsingen fra Uno-X Mobility

Uno-X Mobility vil stå for utbyggingen av ladenettverket, både tilknyttet REMA 1000s transportnettverk og ved offentlig tilgjengelige ladelokasjoner for tungtransport rundt om i landet. Administrerende direktør i Uno-X Mobility, Vegar Kulset sier selskapet fra før har en offensiv satsing på etablering av lynladere for personbiler i Norge og Danmark, og at satsingen på underveislading for tungtransport er et naturlig videre steg for mobilitetsaktøren. Selskapet har allerede åpnet to lynladere for tungtransport i Danmark.

Kontakter

Om Reitan Retail

Reitan Retail er et ledende handelsselskap i Norden og Baltikum med virksomhet innen dagligvare, convenience og mobilitet i Norge, Sverige, Danmark, Finland, Latvia, Estland og Litauen.

Reitan Retail omfatter forretningsområdene Reitan Convenience, Uno-X Mobility, REMA 1000 Norge og REMA 1000 Danmark.

Til sammen utgjør vi mer enn 40 000 medarbeidere og nesten 4000 utsalgssteder i syv land i Norden og Baltikum.

Følg pressemeldinger fra Reitan Retail

Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Reitan Retail på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Reitan Retail

Reitanselskaper inngår stor eiendomsavtale i Danmark17.1.2024 12:00:00 CET | Pressemelding

REMA 1000 Danmark selger 64 butikkeiendommer til DK Retail Invest AS, som eies av AKA AS, Reitan Eiendom AS og Steensland-familiens investeringsselskap AS Straen. Avtalen har en verdi på om lag NOK 2,8 milliarder, og er større enn noen annen eiendomstransaksjon gjennomført av private, norske investorer det siste året. Kjøperne har også en opsjon på kjøp av et ytterligere antall eiendommer utover dette.

Reitan companies sign major real estate agreement in Denmark17.1.2024 12:00:00 CET | Press release

REMA 1000 Denmark sells 64 retail properties to DK Retail Invest AS, which is owned by AKA AS, Reitan Eiendom AS and the Steensland family's investment company AS Straen. The agreement has a value of approximately NOK 2.8 billion, and is larger than any other real estate transaction carried out by private Norwegian investors in the past year. The buyers also have an option to purchase an additional number of properties beyond this.

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye