Metervare AS vinner BU-prisen i Oslo 2023
Metervare AS har vunnet Bedriftsutviklingsprisen i landbruket i Oslo. De profilerer Oslo med gode pølser laget av gode norske råvarer.

Metervare AS er det lille pølsemakeriet i Oslo by som ønsker å lage verdens beste pølser. Det skal lages på norske råvarer, høyt kjøttinnhold og uten kunstige tilsetningsstoffer. Bedriften har med sin langsiktige, profesjonelle og innovative tilnærming klart å etablere en solid produksjonsbedrift på Sinsen i Oslo, basert på norske råvarer, samtidig som de bidrar til å utdanne nye fagfolk innen bransjen.
- Dette er så fantastisk, vi er så takknemlig og stolte for å ha vunnet bedriftsutviklingsprisen for fylket Oslo, sier Brit Selebø i Metervare.
- Vi i Metervare er en engasjert og stolt gjeng med masse fagkompetanse som vi ønsker å dele videre. Derfor er den jobben som gjøres med lærlingene utrolig viktig for oss for å beholde kunnskapen om godt, gammelt håndverk og ikke minst, de er vår fremtid, sier hun.
- For oss er det også viktig at vi har en trygg og god arbeidsplass, elsker å komme på jobb til våre kollegaer og er stolte av jobben og produktene vi lager, forteller hun.
Visjonen er å være best
Metervare sin visjon er å lage verdens beste pølser, og gründeren Tommy Østhagen startet opp bedriften fordi han syntes det manglet gode pølser i butikkene. Bedriften har utviklet seg til en solid produksjonsbedrift med god overlevingsevne og flere ansatte. Bedriften har fokus på bruk av norske, kortreiste og mest mulig naturlige råvarer, og kjøper fra andre lokalmatprodusenter i nærheten der det er mulig. Dette bidrar til bedre og mer unike produkter, samtidig som det øker omsetningen for andre lokalmatprodusenter.
At bedriften har hele ni produkter som har fått spesialitetsmerke viser at de er spesielt flinke til å utvikle gode og unike pølser. Vinneren har et bevisst arbeidslederansvar med stort fokus på å lære opp nye pølsemakere. Bedriften har opptil flere lærlinger samtidig, noe som har stor betydning for rekruttering til faget. I år har de landets eneste kvinnelige lærling som pølsemaker!
Vinneren har stort fokus på å profilere byen sin, Oslo, og navngir pølsene etter steder i hovedstaden. Dette skaper stolthet både for bedriften og byen. Metervare utmerker seg også med et helhetlig og lekkert design og en artig logo. Juryen er også imponert over hvordan de har lyktes med å få distribusjon ut i de store dagligvarekjedene og gjennom flere år har oppnådd en god omsetning og en bærekraftig økonomi.
Viktig arbeidsplass
- Metervare har sin produksjon av kvalitetspølser midt i hovedstaden og er en svært viktig arbeidsplass for pølsemakerlærlinger. Dette i tillegg til naturlige og korreiste råvarer, et flott design og en imponerende distribusjon er det ingen tvil om at Metervare er en svært fortjent vinner av årets Bedriftsutvikllingspris for Oslo, sier juryleder og regiondirektør i Innovasjon Norge for Oslo og Viken, Kristin Willoch Haugen.
- Landbruksnæringen er ingen stor næring i Oslo, men som næringsbyråd er jeg opptatt av næringsvennlig politikk som bidrar til et mangfoldig næringsliv og ikke minst ønsker vi produksjon velkommen her i Oslo. Slik skaper vi jobber, verdier og gode opplevelser for folk i byen vår, sier byråd for kultur og næring Anita Leirvik North (H), som ble med på prisutdelingen.
- Det er avgørende med gründere og entreprenører som Tommy Østhagen og Metervare som ser muligheter og som tør å satse, utfordre det etablerte og tenke nytt rundt matproduksjon. Jeg er rett og slett imponert over hva de har fått til, forteller hun.
Kandidatene til årets pris ble vurdert ut fra kriteriene økonomisk, sosial og miljømessig bærekraft og innovasjon. Juryen har bestått av representanter fra Innovasjon Norge Oslo Viken, Statsforvalteren i Oslo og Viken, Viken fylkeskommune, Bondelaget og Bonde- og småbrukarlaget.
Bedriftsutviklingsprisen i landbruket
Innovasjon Norge deler hvert år ut bedriftsutviklingsprisen i landbruket på oppdrag fra Landbruks- og matdepartementet. Det er en bedrifts- og næringsutviklingspris for de som har etablert en vellykket bedrift eller næring med basis i bygdenes og landbrukets ressurser. Hvert år blir det kåret en vinner i hvert fylke som får 50 000 kroner. De fylkesvise vinnerne kjemper deretter om den nasjonale prisen på 250 000 kroner
Kontakter
Herman RingstadKommunikasjonsrådgiver
Tel:480 40 535herman.ringstad@innovasjonnorge.noFølg pressemeldinger fra Innovasjon Norge
Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Innovasjon Norge på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.
Siste pressemeldinger fra Innovasjon Norge
«Skyssen» vinn landbrukspris!10.12.2025 13:50:16 CET | Pressemelding
Oldedalen Skyss AS kåra til fylkesvinnar av Bedriftsutviklingsprisen i landbruket 2025 i Vestland.
Innovasjon Norge får ansvar for næringslivsbesøk til Norge26.11.2025 11:13:58 CET | Pressemelding
Innovasjon Norge har fått ansvaret for innkommende næringslivsdelegasjoner til Norge, og lager et system der utenlandske miljøer kan søke om hjelp til besøk til Norge. Målet er å bidra til økt eksport, investeringer og verdiskapende samarbeid mellom norske og utenlandske aktører.
Innovasjon Norge fordeler 19 millioner til innovasjonsmiljøer25.11.2025 08:00:00 CET | Pressemelding
I alt får 13 ulike miljøer opp mot tre millioner kroner i tilskudd fra Innovasjon Norge til å utvikle og levere innovasjonstjenester til oppstartsbedrifter. Målet er å styrke miljøene og aktørene som bidrar til å utvikle entreprenørskap og innovasjon i Norge.
Ingar Valvik ny regiondirektør Innovasjon Noreg Vestland21.11.2025 09:00:00 CET | Pressemelding
Av over 70 søkarar til stillinga, trakk Ingar Valvik det lengste strået.
Rekordhøy verdiskaping i norsk reiseliv i 202420.11.2025 10:24:22 CET | Pressemelding
Norske reiselivsbedrifter skapte verdier for 120,6 milliarder kroner i 2024. Det er en økning på 3,9 milliarder kroner, tilsvarende 3,3 prosent, sammenlignet med 2023, viser nye tall fra EY utarbeidet på oppdrag fra Innovasjon Norge.
I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.
Besøk vårt presserom