Innovasjon Norge

Holli Mølle AS vinner Bedriftsutviklingsprisen for landbruket i Viken 2023

Del

Holli Mølle AS i Spydeberg har vunnet Bedriftsutviklingsprisen for landbruket i Viken for 2023. De foredler økologisk, norsk korn fra hele 55 ulike kornprodusenter til nye, gode kornprodukter som stadig flere kunder har fått sansen for.

Regiondirektør for Innovasjon Norge i Oslo og Viken, Kristin Willoch Haugen, Jonatan Ringerike fra Holli Mølle, Siv, Marie Strengen fra Holli Mølle, gründer og eier Trygve Nesje, Cung Bawi San Bik fra Holli Mølle, Roger Middelhus fra Holli Mølle, daglig leder Thorleif Sire, Lars Helgerud fra Holli Mølle, Sigurd Braaten fra Holli Mølle, ordfører i Indre Østfold, Saxe Frøshaug og Berit Beck fra Holli Mølle
Regiondirektør for Innovasjon Norge i Oslo og Viken, Kristin Willoch Haugen, Jonatan Ringerike fra Holli Mølle, Siv, Marie Strengen fra Holli Mølle, gründer og eier Trygve Nesje, Cung Bawi San Bik fra Holli Mølle, Roger Middelhus fra Holli Mølle, daglig leder Thorleif Sire, Lars Helgerud fra Holli Mølle, Sigurd Braaten fra Holli Mølle, ordfører i Indre Østfold, Saxe Frøshaug og Berit Beck fra Holli Mølle Innovasjon Norge

Vinneren har etablert en solid bedrift i Spydeberg. Basert på kornsorter fra hele vår kulturs historie innen korndyrking - fra første kjente kornslag til de mest moderne sortene produserer Holli Mølle mel til alle formål. Bedriften bidrar til å øke produksjon og forbruk av norsk, økologisk korn. 

Vinnerbedriften har med sin langsiktige og innovative tilnærming klart å utnytte gårdens og landbrukets ressurser på en lønnsom måte. Bedriften har gjennom kreative metoder klart å profilere gamle kornsorter, og skapt økt etterspørsel etter tradisjonelle produkter.  

–  Prisen gir en anerkjennelse av bedriftens langvarige arbeid med bærekraft og nyskaping. Holli Mølle har jobbet med dette siden oppstarten i 2007 og er en stolt vinner av Bedriftsutviklingsprisen for Viken i 2023, sier gründer og styreleder i Holli Mølle AS, Trygve Nesje. 

Lange tradisjoner

Årets vinner etablerte mølle i driftsbygningen på familiegården i Spydeberg i 2007, men det har vært drevet møllevirksomhet i familien i mange hundre år opp mot 1700-tallet. Bedriften er en solid næringsmiddelbedrift som lager og omsetter mel og kornprodukter basert på norskprodusert korn. Bedriften produserer av spelt, gamle kornsorter og hvete, alt økologisk dyrket. 

Vinneren har gjennom sin virksomhet bidratt til å øke etterspørsel etter økologiske melprodukter. Dette har videre bidratt til økt økologisk kornproduksjon i Norge, og bidratt til økt andel forbruk av norsk korn som er viktig for selvforsyningsgraden for Norge. Det er 55 kornprodusenter som leverer på kontrakt til bedriften. Råvarene behandles med full sporbarhet slik at melet merkes med hvilken gård kornet kommer fra.  At bedriften produserer av norskproduserte og økologiske råvarer bidrar til redusert transport, mindre bruk av plantevernmidler og kunstgjødsel, og dermed økt miljømessig bærekraft.  

Bedriften er svært bevisst på å bruke lokale arbeidstakere og leverandører ved oppgradering eller utbygging i bedriften, og har også et sterkt sosialt engasjement. Dette vises blant annet gjennom at de ansetter mennesker med reduserte forutsetninger for arbeidslivet, og rekrutterer en stor del av arbeidstakere gjennom NAV. 

Bærekraft og innovasjon

Holli Mølli AS har gjennom mange år vært en viktig drivkraft i verdikjeden for økologisk kornproduksjon og er en veldig verdig vinner av Bedriftsutviklingsprisen for Viken 2023, mener regiondirektøren for Innovasjon Norge i Oslo og Viken, Kristin Willoch Haugen.

– De imponerer stort med sine kvalitetsprodukter og har lyktes godt med salg til svært mange ulike kundesegmenter, sier hun.

Kandidatene til årets pris ble vurdert ut fra kriteriene økonomisk, sosial og miljømessig bærekraft og innovasjon. Juryen har bestått av representanter fra Innovasjon Norge, Statsforvalteren i Oslo og Viken, Viken fylkeskommune, Bondelaget og Bonde- og småbrukarlaget. 

God økonomi

Til tross for at Holli Mølle i stor grad også er en råvareleverandør til næringsmiddelindustrien klarer de å ta ut priser som sikrer bra økonomisk overskudd. Dette oppnår de gjennom god profilering og utvikling av spennende produkter. Bedriften har stort fokus på produktutvikling for å dekke kundenes behov. 

Samlet sett driver bedriften bærekraftig, både sosialt, økonomisk og miljømessig. Når de i tillegg bidrar til økt norsk, økologisk kornproduksjon og gjennom det økt matberedskap er kandidaten en klar vinner av årets Bedriftsutviklingsprisen i Viken.  

Bedriftsutviklingsprisen i landbruket

Innovasjon Norge deler hvert år ut Bedriftsutviklingsprisen i landbruket på oppdrag fra Landbruks- og matdepartementet. Det er en bedrifts- og næringsutviklingspris for de som har etablert en vellykket bedrift eller næring med basis i bygdenes og landbrukets ressurser. 

Hvert år blir det kåret en vinner i hvert fylke som får 50 000 kroner. De fylkesvise vinnerne kjemper deretter om den nasjonale prisen på 250 000 kroner.  

Nøkkelord

Kontakter

Følg pressemeldinger fra Innovasjon Norge

Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Innovasjon Norge på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Innovasjon Norge

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye