Rimelig moro i høstferien
En av fire skal ha høstferie melder Virke i en pressemelding (1). Blant de som skal reise bort er det ca halvparten som skal ha ferie i utlandet. Men må man reise bort for å kose seg i høstferien? Her får du tips til turmat som er både hyggelig å lage og spise sammen.

Gratis høstkos
Etter mye regn i starten av høstmånedene er det nok mange som lengter etter sol og varme, og trekker mot sydligere strøk. For andre er høstferie synonymt med fjellet og hytta, og ikke minst familietid.
Enten man skal på hytta eller være hjemme er det mye man kan gjøre i høstferien som ikke koster penger forteller Iselin Bogstrand Sagen, ernæringsrådgiver i Opplysningskontoret for frukt og grønt. Hva med å ta en tur ut i skogen og nyte høstens friske luft og alle de fine fargene? Er vi heldig får vi også sol.
– Uansett hvor turen går er det lurt å pakke sekken med noe ekstra godt og næringsrikt, råder Sagen.
Enkel og god turmat
En fin aktivitet i ferien kan være å forberede turmaten sammen på kjøkkenet. Med så mange gode norske råvarer som høsten gir oss er det mye godt man kan lage. En enkel og rimelig rett som går fort å lage er rivesuppe. Den kan enten tas med på termos eller lages over bålpanne eller bål.
– Denne gir god varme i kroppen på en kald høstdag og gir deg energi til å fullføre turen med godt humør, sier ernæringsrådgiveren.
Litt bedre tid i ferien gir rom for å utforske med nye turoppskrifter. Hva med grove grønnsaksmuffins, matmuffins eller grove muffins med sprø og søte norske epler. Enkle å putte i sekken og perfekt turmat.
Vil du ha mer tid ute og mindre tid på kjøkkenet finnes ikke enklere turmat enn brødskiver med godt innhold. Hva med å grille skivene på bålet og lage noen deilige ostesmørbrød?
For litt ekstra kos er det ikke noe som er så godt som grillede bananer. Fyll med hakkede nøtter og sjokolade for en digg smaksopplevelse.
-
Reisepuls fra Virke er en kartlegging av ulike forhold knyttet til ferier.
Nøkkelord
Kontakter
Iselin Bogstrand SagenInnholdsrådgiver ernæring
Tel:954 18 998iselin.sagen@frukt.noBilder






Lenker
Om oss
Opplysningskontoret for frukt og grønt arbeider for å inspirere hele Norges befolkning til mer fargerike måltider med frukt, bær og grønnsaker.
Vårt arbeid er nøytralt uten hensyn til merkevarer. Vår hovedstrategi er å stimulere til "5 om dagen" for hele Norges befolkning, ved å fylle halve tallerkenen med grønt. Vi fremhever fordelene ved produksjon av frukt, bær, grønnsaker og poteter i Norge.
Følg pressemeldinger fra Opplysningskontoret for frukt og grønt
Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Opplysningskontoret for frukt og grønt på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.
Siste pressemeldinger fra Opplysningskontoret for frukt og grønt
Glem alt du har hørt: Mikro gir mer næring, ikke mindre!25.4.2025 09:49:42 CEST | Pressemelding
Har du hørt at mikrobølgeovnen ødelegger vitaminene i maten? Sannheten er faktisk det motsatte: Når du damper grønnsakene i mikroen, bevarer du mer av næringsstoffene enn om du koker dem på vanlig måte.
Bålforbud i påsken? Dette kan du lage på tur uten å bryte reglene15.4.2025 07:30:00 CEST | Pressemelding
Hyttekos og uteliv hører påsken til for mange, men i år faller påsken så sent at det ikke er lov å tenne bål hvor som helst. Husk at det fra 15. april er generelt bålforbud i hele landet, men det betyr ikke at du må droppe turmat og gode smaker i friluft- tvert imot, oppfordrer matfaglig rådgiver Torjus Bredvold Lunder fra Opplysningskontoret for frukt og grønt (OFG).
Kritisk til priskrig på påskegodt: – Vent med egget!11.4.2025 11:41:15 CEST | Pressemelding
Priskrig på smågodt og påskesnop i kiloesker – det er et tydelig tegn at påsken nærmer seg. Men hvor mye kos er egentlig passe? Ernæringsrådgiver Iselin Bogstrand Sagen fra Opplysningskontoret for frukt og grønt (OFG) mener vi kan nyte påskegodt – uten at det tar helt av.
Nesten halvparten av oss tar feil om frosne grønnsaker8.4.2025 11:14:45 CEST | Pressemelding
Det er en myte at frosne grønnsaker er mindre næringsrike enn ferske. Salget har også gått ned de siste årene. Det er synd, mener ernæringsrådgiver i Opplysningskontoret for frukt og grønt (OFG), for frosne grønnsaker kan være både praktisk og økonomisk for mange. Dessuten er det norsk sesong i frysedisken året rundt.
Årets Grønne Kokk 2025 er kåret19.3.2025 15:51:01 CET | Pressemelding
Den prestisjefylte kokkekonkurransen Årets Grønne Kokk 2025 ble avholdt 19. mars på UMAMI Arena i NOVA Spektrum, Lillestrøm. Etter timer med intens kokkelering og kreativ matlaging gikk lag 4 med Aleksander Næss Strand (fra Arakataka) og Felix Dalen ( fra Vaaghals) seirende ut av konkurransen, til stor jubel fra publikum.
I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.
Besøk vårt presserom