Coop Norge

Coops kunder velger miljøvennlig – plastposesalget stuper videre!

Del

Etter to måneder med økt plastposepris, har Coops kunder omfavnet handlenett og avfallsposer på rull, til fordel for plastposen.

– Endringene vi nå ser når det gjelder plastposeforbruk er oppsiktsvekkende og svært gledelig! Hurra for kundene våre, sier leder for bærekraft i Coop Norge, Siri Krona Johnsen.

Tirsdag 1. august ble prisen på plastposer justert til 4,25 kroner, etter at kontingenten til Handelens Miljøfond ble doblet fra én til to kroner, som et av mange tiltak for å redusere plastposeforbruket. Etter to måneder med økt pris har salget av plastposer i Coops butikker gått ned med 32 prosent, sammenlignet med samme to måneder i fjor.

Kundene velger alternativene

Som erstatning for plastposene velger kundene nå handlenett og avfallsposer på rull. Salget av handlenett har gått opp med over 400 prosent de to siste månedene. På oppdrag fra Handelens Miljøfond har Norsus – Norsk institutt for bærekraftsforskning vurdert de ulike «bærealternativene» med hensyn til miljøbelastning, basert på oppdatert kunnskap og norske forhold. Handlenett og avfallsposer på rull kommer ut som den beste løsningen for både miljøet og for lommeboka.

- Kundene har med andre ord fått med seg anbefalingene og velger riktig. Dette er veldig moro. Gjennom medlemskapet i Handelens Miljøfond har vi forpliktet oss til å bidra til at kundene reduserer plastposeforbruket til 40 poser per innbygger innen 2025. Det innebærer en reduksjon på omtrent 70 prosent. Det vil være krevende, men med den nedgangen vi nå opplever, ser det veldig lovende ut, fortsetter Krona Johnsen.

Det store posekuttet

- Handelens Miljøfond og medlemmene starter nå kampanjen “Det store posekuttet”. Den vil inneholde tips, råd, anbefalinger og forklaringer som forhåpentlig bidrar til at enda flere kunder husker å ta med seg handlenettene til butikken, som jo er det beste for både miljøet og lommeboka, avslutter en begeistret Krona Johnsen.

Les om kampanjen på https://posekuttet.no/

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

Om Coop

Coop er Norges nest største dagligvareaktør og driver i dag ca. 1 250 dagligvarebutikker innenfor seks kjedekonsepter: Obs, Extra, Coop Prix, Coop Mega, Coop Marked og Matkroken. I tillegg driver Coop ca. 120 byggevarehus i kjedene Obs BYGG og Coop Byggmix. Coop har også flere faghandelsprofiler i ulike bransjer, for eksempel elektro. Coop eies av kundene gjennom deres medlemskap i deres lokale samvirkelag. Coop har i dag over 2,3 millioner medeiere. Samvirkelagene eier fellesorganisasjonen Coop Norge som administrerer og drifter alle fellesoppgaver for lagene.

Følg pressemeldinger fra Coop Norge

Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Coop Norge på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Coop Norge

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye