Yrkestrafikkforbundet

Smale og dårlige fylkesveier skaper ulykker og nestenulykker hver eneste dag- Yrkestrafikkforbundet krever handling

Del

-Det skjer ulykker og nesten-ulykker hver eneste dag på smale og dårlig vedlikeholdte fylkesveier. Yrkessjåførene kjører med hjertet i halsen hver eneste dag i frykt for hva som kommer mot dem rundt neste sving, sier leder i Yrkestrafikkforbundet region Sør-Vest, Karsten Arne Larsen.

Nå krever han at fylkespolitikerne begynner å ta større ansvar for veiene de eier.

-Det lokale og regionale veinettet er hovedpulsåren for oss som bor i distriktene. Jeg forventer at de politikerne som skal styre fylket etter valget sørger for trygge og gode veier, sier han.

Stort etterslep

Larsen påpeker at forfallet på fylkesveiene også har en økonomisk konsekvens

-Bare i Rogaland har NAF beregnet etterslepet er på over 3,2 milliarder kroner. Hvis vi ikke begynner å vedlikeholde i større tempo enn nå, forfaller veiene enda mer og kostnadene blir enda større når vi faktisk begynner å gjøre noe, sier han.

Politikerne er ikke fornøyde med egen innsats

Norgesbarometeret på vegne av Yrkestrafikkforbundet spurt lokalpolitikerne på fylkes- og kommunenivå om de er fornøyde med eget fylkes prioritering av samferdsel.

Kun 9 % av politikerne på Vestlandet svarer at de er fornøyde med vedlikehold av veinettet, 14 % at de er fornøyde med tiltak for å redusere ulykker og 10 % er fornøyd med prioriteringen av rassikring.

-Undersøkelsen viser tydelig at politikerne er enig i at veiene de eier er for dårlige og at de ikke gjør en god nok jobb med utbedring, vedlikehold og rassikring. Da lurer jeg på hvorfor de ikke gjør noe med det, sier leder i Yrkestrafikkforbundet region Sør-Vest, Karsten Arne Larsen.

Kontakter

Karsten Arne LarsenYTF avd. Sør-Vest

Tel:48083510

Om oss

Yrkestrafikkforbundet er et fagforbund for deg som arbeider i transportsektoren. Vårt viktigste mål er å jobbe for at du som yrkessjåfør har en arbeidsdag å leve med og en lønn å leve for. Dette arbeider våre 16 medarbeidere i sekretariatet og nesten 400 tillitsvalgte rundt om i Norge med hver dag.

Følg pressemeldinger fra Yrkestrafikkforbundet

Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Yrkestrafikkforbundet på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Yrkestrafikkforbundet

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom