Dette er årets finalister til “Beste 5 om dagen-ambassadør”
Konkurransen NM i frukt og grønt dagligvare arrangeres for 16. året på rad av Opplysningskontoret for frukt og grønt (OFG). En av de mest prestisjetunge kåringene er ambassadørprisen, som går til en person som gjør noe ekstra for at butikkens frukt- og grøntavdeling skal skinne hver dag, og som velvillig deler sine gode ideer og tips med andre i sin kjede.

Juryen i år består av Guttorm Rebnes (direktør, OFG), Erik Fagerlid (dagligvareekspert) og Bendik Solum Whist (bransjedirektør for dagligvare i Virke). Kjedene har selv nominert den kandidaten de mener kan hevde seg best i kåringen og juryen har vurdert kjedenes begrunnelse for valg av kandidater. Juryens oppgave var å komme frem til fire finalister som de ønsket å prate mer med før de til slutt sitter igjen med vinneren av “Beste 5 om dagen-ambassadør 2023”.
Finalister “Beste 5 om dagen-ambassadør 2023”:
Kine Stenhaug fra Bunnpris Gourmet Tyholt (finalist for andre året på rad)
Fehmi Bllata fra Coop Obs Tromsø
Jeanette Larsen fra Extra Ringebu
Irene Birgitte Olsen fra Coop Prix Hell
– Selv om de fleste vet at «5 om dagen» er et råd som bør følges, så gikk konsumet av frukt og grønt ned i fjor. Da er det ekstra viktig at vi har ildsjeler som gjør frukt- og grøntavdelingene sine så innbydende at kundene reiser lange omveier for å handle akkurat hos dem. Blant årets finalister er det noen vanvittig inspirerende mennesker som jeg gleder meg til å bli bedre kjent med, sier bransjedirektør for dagligvare i Virke, Bendik Solum Whist.
Det er i butikken valgene tas – enorm utvikling på kategorien de siste årene
Guttorm Rebnes var pådriver for å etablere konkurransen når den startet for 16 år siden. Siden den gang har han fulgt både konkurransen og dagligvaren tett, og har stor tro på at konkurransen kan ha bidratt positivt på utviklingen av kategorien.
– NM i frukt og grønt setter fokus på det viktige arbeidet som gjøres i butikk for å få forbrukerne til å få frukt og grønt inn i alle måltider, hver dag. Ambassadørprisen henger høyt for mange i bransjen, og ikke minst ser vi viktigheten av å løfte frem ildsjeler for frukt og grønt som kan bidra til at enda flere butikker i samme kjede kan bli inspirert og lære av de beste, sier han.
Premieutdelingen for alle kåringene i NM i frukt og grønt dagligvare holdes på OFGs fagdag 17.oktober i Oslo.
Nøkkelord
Kontakter
Guttorm RebnesDirektør
Leder for Opplysningskontoret for frukt og grønt.
Iselin Bogstrand SagenInnholdsrådgiver ernæring
Tel:954 18 998iselin.sagen@frukt.noBilder




Lenker
Om oss
Opplysningskontoret for frukt og grønt arbeider for å inspirere hele Norges befolkning til mer fargerike måltider med frukt, bær og grønnsaker.
Vårt arbeid er nøytralt uten hensyn til merkevarer. Vår hovedstrategi er å stimulere til "5 om dagen" for hele Norges befolkning, ved å fylle halve tallerkenen med grønt. Vi fremhever fordelene ved produksjon av frukt, bær, grønnsaker og poteter i Norge.
Følg pressemeldinger fra Opplysningskontoret for frukt og grønt
Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Opplysningskontoret for frukt og grønt på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.
Siste pressemeldinger fra Opplysningskontoret for frukt og grønt
Glem alt du har hørt: Mikro gir mer næring, ikke mindre!25.4.2025 09:49:42 CEST | Pressemelding
Har du hørt at mikrobølgeovnen ødelegger vitaminene i maten? Sannheten er faktisk det motsatte: Når du damper grønnsakene i mikroen, bevarer du mer av næringsstoffene enn om du koker dem på vanlig måte.
Bålforbud i påsken? Dette kan du lage på tur uten å bryte reglene15.4.2025 07:30:00 CEST | Pressemelding
Hyttekos og uteliv hører påsken til for mange, men i år faller påsken så sent at det ikke er lov å tenne bål hvor som helst. Husk at det fra 15. april er generelt bålforbud i hele landet, men det betyr ikke at du må droppe turmat og gode smaker i friluft- tvert imot, oppfordrer matfaglig rådgiver Torjus Bredvold Lunder fra Opplysningskontoret for frukt og grønt (OFG).
Kritisk til priskrig på påskegodt: – Vent med egget!11.4.2025 11:41:15 CEST | Pressemelding
Priskrig på smågodt og påskesnop i kiloesker – det er et tydelig tegn at påsken nærmer seg. Men hvor mye kos er egentlig passe? Ernæringsrådgiver Iselin Bogstrand Sagen fra Opplysningskontoret for frukt og grønt (OFG) mener vi kan nyte påskegodt – uten at det tar helt av.
Nesten halvparten av oss tar feil om frosne grønnsaker8.4.2025 11:14:45 CEST | Pressemelding
Det er en myte at frosne grønnsaker er mindre næringsrike enn ferske. Salget har også gått ned de siste årene. Det er synd, mener ernæringsrådgiver i Opplysningskontoret for frukt og grønt (OFG), for frosne grønnsaker kan være både praktisk og økonomisk for mange. Dessuten er det norsk sesong i frysedisken året rundt.
Årets Grønne Kokk 2025 er kåret19.3.2025 15:51:01 CET | Pressemelding
Den prestisjefylte kokkekonkurransen Årets Grønne Kokk 2025 ble avholdt 19. mars på UMAMI Arena i NOVA Spektrum, Lillestrøm. Etter timer med intens kokkelering og kreativ matlaging gikk lag 4 med Aleksander Næss Strand (fra Arakataka) og Felix Dalen ( fra Vaaghals) seirende ut av konkurransen, til stor jubel fra publikum.
I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.
Besøk vårt presserom