Norli

Knallstart for Ålesundsbok: Gutta Krutt inn på andreplass på Norlis Barnebokliste

Del

Alexander Istad debutertesom forfatter denne uka med barneboka "Gutta Krutt og gledesdreperen". Boka gikk rett inn på andreplass på Norlis Topp 10 liste for barne- og ungdomsbøker. Førsteopplaget er allerede utsolgt hos forlaget - nytt opplag ventes til lager om en uke.

Illustratør Espen Seling Mele (t.v) og forfatter Alexander Istad (t.h)
Illustratør Espen Seling Mele (t.v) og forfatter Alexander Istad (t.h) Maja Marcussen

- Forhåndssalget har vært uvanlig høyt for en barnebokdebutant, sier Inger Merete Dyring, ansvarlig for barne- og ungdomsbøker hos Norli. - "Gutta Krutt" inneholder den perfekte mixen av humor, spenning og kule illustrasjoner som bokslukere fra 8-9 år og oppover kaster seg over. Vi har store forventninger til denne serien.

 Butikksjef Anne-Marthe Rekdal hos Norli Ålesund Storsenter mener at boka er et "must" for unge lesere i Ålesunds-traktene:

- Det er kjempegøy at vi har fått en så artig barnebok med handling fra Ålesund, og fra en lokal forfatter. Det er lett å kjenne igjen byen på mange av illustrajonene. Både barn og voksne vil ha glede av denne boka, sier hun.

På førsteplass på barneboklista troner en annen forfatter fra Møre og Romsdal, nemlig Maria Parr.  Parr gikk rett til topps med "Oskar og eg" etter fantastiske anmeldelser i alle landets største aviser.

Om Gutta Krutt og gledesdreperen:

"Gutta Krutt og gledesdreperen" er første bok i en spinnvill og morsom serie. Boka er gjennomillustrert av Espen Meling Sele, og vil appellere til lesere av Gutta i trehuset og tilsvarende bøker.

Alex, Nikk og Proffen bor og går på skole i Ålesund. Når de får vikarrektor på skolen, begynner lærerne å oppføre seg som roboter, og mye underlig skjer. Ved hjelp av et gammelt kart over Ålesunds underjordiske tunnelsystem, kjemisettet de fikk til jul og Nikks store følgerskare på internett, nøster Gutta Krutt opp i et komplott som er større og farligere enn de kunne ha forestilt seg.

Norlis Topp 10 liste for barn og ungdom - uke 34:

Nr. Forfatter Tittel
1 Maria Parr  Oskar og eg
2 Alexander Istad Gutta Krutt og gledesdreperen
3 Cha Sandmæl Såret
4 Arne Lindmo Vampyrer og demoner
5 Lars Mæhle Dinosaurgjengens ABC
6 Victor Sotberg Edelmot
7 Stéphanie Couturier Skolestart og følelsene mine
8 Sam Taplin Kjæledyr
9 Ben Adams Oppdrag bestemor
10 Hans Jørgen Sandnes Oppslukt

Lenker

Følg pressemeldinger fra Norli

Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Norli på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Norli

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye