Forsterker samarbeidet innen restaurant- og matfag
![Ansvarlige for avtalen og for at denne gjennomføres er (fra venstre) direktør i BKLF, Gunnar Bakke, daglig leder Norske Kokkers Landsforening, Espen A. Wasenius, leder i Kost og Ernæringforbundet, Arnt R. Steffensen. Foto: Kjøkkenskriveren.](/data/images/00844/8220452c-a76d-4a24-aa58-e0726fa03524-w_720.jpeg)
BKLF, NKL og KEF har dermed en intensjon om et bredere samarbeid på tvers av organisasjonsgrensene med tanke på økt rekruttering til restaurant- og matfag generelt og til egne fag spesielt. Dette for å ta en sterkere strategisk posisjon rundt rekruttering og utdanningsløpet i utdanningsprogrammet for restaurant- og matfag.
Partene har lik interesse av å videreutvikle eksisterende rekrutteringsaktiviteter, som kan bidra til økt rekruttering til mat- og måltidsbransjen. Partene i denne avtale ønsker å søke felles økonomisk støtte til rekrutteringsaktiviteter.
Konkurranser i de respektive fagene har i flere tiår skapt mye oppmerksomhet rundt kokke-, baker- og konditorfaget. Partene skal være pådrivere og gode ambassadører for nasjonale konkurranser i sine respektive fag, og om mulig samarbeide om å arrangere nasjonale konkurranser i felleskap.
For ytterligere informasjon, kontakt de respektive organisasjonenes ledere:
BKLF: Gunnar Bakke gb@nhomd.no / 970 19 591
NKL: Espen Wasenius espen@nkl.no / 957 74 569
KEF: Arnt Steffensen arnt@matomsorg.no / 415 55 414
Nøkkelord
Bilder
![Ansvarlige for avtalen og for at denne gjennomføres er (fra venstre) direktør i BKLF, Gunnar Bakke, daglig leder Norske Kokkers Landsforening, Espen A. Wasenius, leder i Kost og Ernæringforbundet, Arnt R. Steffensen. Foto: Kjøkkenskriveren.](/data/images/00844/8220452c-a76d-4a24-aa58-e0726fa03524-w_240.jpeg)
Om BKLF
Baker- og konditorbransjens Landsforening (BKLF) er en bransjeforening for bakeri og konditori i Norge. Organisasjonen har i over 120 år vært en pådriver for å fremme baker- og konditorfaget og virksomhetenes interesse. Både bedriftsmedlemmer og personlige medlemmer med svennebrev kan være medlem av organisasjonen.
Følg pressemeldinger fra BKLF
Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra BKLF på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.
Siste pressemeldinger fra BKLF
Klare for finalen i Årets Bakeri 20242.7.2024 10:00:00 CEST | Pressemelding
Etter to kvalifiseringsrunder, er de tre finalistene til kåringen Årets Bakeri 2024 nå plukket ut. Juryleder i den prestisjefulle kåringen Årets Bakeri, Vigdis Myhre Næsseth (Fossekall), kan fortelle at juryen har hatt en stor jobb med å vurdere de nominerte i årets konkurranse.
Disse er nominerte til Årets Bakeri 202431.5.2024 11:00:00 CEST | Pressemelding
16 bakerier er nominerte til Årets Bakeri 2024. Blant de nominerte finner vi bakerier fra Kristiansand i sør til Harstad i Nord og fint spredt over hele landet.
Philip Therkildsen er Norges beste baker18.4.2024 18:15:05 CEST | Pressemelding
Det var et høyt nivå hos de tre bakerne som konkurrerte i NM baking på Sørumsand videregående skole i dag. Etter fem timer med intenst arbeid, var det Philip Therkildsen som til slutt fikk flest poeng og dermed kunne smykke seg med tittelen "Årets Baker 2024".
NM Årets Baker12.4.2024 12:36:01 CEST | Pressemelding
Torsdag 18. april arrangeres NM i baking for første gang på seks år, og tre bakere er plukket ut til å konkurrere om tittelen Årets Baker 2024. Konkurransen blir arrangert på Sørumsand videregående skole i Akershus.
Ny opplæringslov svekker lærlingeordningen6.2.2024 12:31:02 CET | Kronikk
Norge trenger flere yrkesfagarbeidere, men regjeringens endringer i opplæringsloven kan medføre at det motsatte vil skje.
I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.
Besøk vårt presserom