Forsterker samarbeidet innen restaurant- og matfag

BKLF, NKL og KEF har dermed en intensjon om et bredere samarbeid på tvers av organisasjonsgrensene med tanke på økt rekruttering til restaurant- og matfag generelt og til egne fag spesielt. Dette for å ta en sterkere strategisk posisjon rundt rekruttering og utdanningsløpet i utdanningsprogrammet for restaurant- og matfag.
Partene har lik interesse av å videreutvikle eksisterende rekrutteringsaktiviteter, som kan bidra til økt rekruttering til mat- og måltidsbransjen. Partene i denne avtale ønsker å søke felles økonomisk støtte til rekrutteringsaktiviteter.
Konkurranser i de respektive fagene har i flere tiår skapt mye oppmerksomhet rundt kokke-, baker- og konditorfaget. Partene skal være pådrivere og gode ambassadører for nasjonale konkurranser i sine respektive fag, og om mulig samarbeide om å arrangere nasjonale konkurranser i felleskap.
For ytterligere informasjon, kontakt de respektive organisasjonenes ledere:
BKLF: Gunnar Bakke gb@nhomd.no / 970 19 591
NKL: Espen Wasenius espen@nkl.no / 957 74 569
KEF: Arnt Steffensen arnt@matomsorg.no / 415 55 414
Nøkkelord
Bilder

Om BKLF
Baker- og konditorbransjens Landsforening (BKLF) er en bransjeforening for bakeri og konditori i Norge. Organisasjonen har i over 120 år vært en pådriver for å fremme baker- og konditorfaget og virksomhetenes interesse. Både bedriftsmedlemmer og personlige medlemmer med svennebrev kan være medlem av organisasjonen.
Følg pressemeldinger fra BKLF
Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra BKLF på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.
Siste pressemeldinger fra BKLF
Nå starter vårens tøffeste bakeprosess27.3.2025 10:44:36 CET | Pressemelding
Juryen settes nå til heving – de neste seks månedene skal det avgjøres hvem som blir «Årets bakeri 2025».
Ble Norgesmester med Joey's Adventureland20.3.2025 20:02:06 CET | Pressemelding
NM i konditorkunst 2025 ble avholdt på Umami Arena torsdag 20. mars. De fire dyktige finalistene gjorde en imponerende innsats før dommerne kunne konstatere at det var Xiao Juan Peng som hadde sanket flest poeng, og dermed fikk tittelen Årets Konditor 2025.
Større og sterkere enn på lenge6.2.2025 14:00:00 CET | Pressemelding
Baker- og Konditorlandslaget 2025 er nå offisielt, og laget er større enn det har vært på mange år. Etter å ha strevd litt med rekrutteringen under og etter pandemien, har både baker- og konditorlaget i år mange sterke utøvere.
Ønsker merking av utenlandske bakervarer!30.1.2025 22:32:27 CET | Leserinnlegg
I dagens samfunn blir bærekraft og kortreist mat stadig viktigere, og flere stiller seg spørsmålet: Hvor kommer maten vi spiser fra? Når man ser økningen av importerte bakervarer som selges i Norge, er det på tide at myndighetene tilrettelegger for en obligatorisk opprinnelsesmerking av utenlandske bakervarer slik at forbrukerne får vite hvor bakervarene kommer fra.
Aanerud bakeri kåret til Årets bakeri 202416.10.2024 19:55:44 CEST | Pressemelding
Det var det tradisjonsrike familiebakeriet Aanerud bakeri fra Nes i Akershus som 16. oktober ble kåret til vinner i den mest prestisjefylte kåringen i baker- og konditorbransjen i Norge.
I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.
Besøk vårt presserom