McDonald’s satser i Bergen. Lokal gründer utvider og overtar Norges største restaurant.

Del

Bergenser og gründer Johan-Petter Raa har vært franchisetaker i McDonald’s i over 20 år. Den 1. oktober overtar han eierskapet av McDonald’s Rådalen, Lagunen og Arken. Alle ansatte har fått tilbud om å bli med videre.   

Johan-Petter Raa eier i dag McDonald’s Torgalmenningen, Oasen, Bryggesporen, Vestkanten i Loddefjord og McDonald’s på Stord. Etter overtagelsen av de tre restaurantene, teller organisasjonen hans Rama AS nærmere 650 ansatte, og blir med det en betydelig aktør innenfor restaurant- og hotellbransjen i Vestland.

– Vår ambisjon er å fortsette å vokse i Bergen og i Vestland, og skape en felles kultur på tvers av restaurantene. Medarbeiderne på de tre restaurantene har fått tilbud om å bli med oss på denne reisen, noe jeg håper og tror de ønsker, sier Johan-Petter Raa.

Alle ansatte ble i dag informert om overtagelsen på et allmøte. Franchisetaker Johan-Petter Raa peker på opplæring og kulturbygging som deres viktigste oppgaver fremover. – Da kommer de gode resultatene, sier han.   

Satser med lokalt eierskap

Bakgrunnen for overtagelsen er at McDonald’s ønsker å satse i Bergen, med lokalt eierskap.    

– Selv om vi er en global merkevare, har vi som mål å være en lokal aktør. Sammen med sin ledergruppe har Johan-Petter bygget opp en solid driftsorganisasjon med fokus på gode gjesteopplevelser og utvikling av medarbeidere. De har flere ganger mottatt utmerkelser for sitt arbeid. Vi er derfor trygge på at vi har fått den beste partneren til å videreutvikle merkevaren og fortsette å skape gode gjesteopplevelser her, sier Ann Helen Våge, administrerende direktør i McDonald’s Norge.

Overtar Norges største McDonald’s-restaurant

En av restaurantene som nå får et nytt eierskap er Norges største McDonald’s-restaurant målt i omsetning, nemlig McDonald’s Rådalen. Tilfeldighetene skal ha det til at det var her Johan-Petter Raa startet sin karriere for 32 år siden.

– Min lange fartstid gjør at jeg kjenner organisasjonen ut og inn, og er trygg på hvordan vi må jobbe for å sikre en god og langsiktig drift. Jeg ser frem til å overta de tre restaurantene. Ekstra gøy er det at jeg startet min karriere på McDonald’s Rådalen i 1991, da som restaurantmedarbeider, sier han.

Vil skape flere muligheter for unge

Å gi muligheter til Bergenungdommen har lenge vært en drivkraft for Johan-Petter Raa. I dag samarbeider de med Utekontakten i Bergen om å gi unge arbeidserfaring og har initiert et prosjekt for å skape trygge byrom for ungdommen, i tillegg til å sponse lokale idrettsklubber.

– Vi vet hvor viktig det er for unge å oppleve mestringsfølelse og kjenne på en tilhørighet; det være seg gjennom jobb, idrett eller andre fritidsaktiviteter. Dette arbeidet skal vi fortsette med, også gjennom våre tre nye restauranter, avslutter Johan-Petter Raa.



For ytterligere kommentarer kan følgende kontaktes:

Kontakter

Bilder

Følg pressemeldinger fra McDonald's Norge

Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra McDonald's Norge på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra McDonald's Norge

«Sammen om noe større»: McDonald’s og Ronald McDonald Barnefond gir millionbeløp til det nye Stine Sofie Senteret i Lillesand30.6.2023 17:30:03 CEST | Pressemelding

– Arbeidet Stine Sofies Stiftelse gjør for voldsutsatte barn er utrolig viktig, både på individ- og samfunnsnivå. Gjennom flere år har vi vært stolte bidragsytere til stiftelsen og Stine Sofie Senteret, som med sin utrettelige innsats gjør en stor forskjell for utsatte barn og familiene deres, sier Ann Helen Våge, administrerende direktør for McDonald’s i Norge og styremedlem i Ronald McDonald Barnefond.

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye