Finalistene til Årets Bakeri 2023 er klare
Juryleder Vigdis Myhre Næsseth (Fossekall), kan fortelle at juryen har hatt en stor jobb med å vurdere de nominerte bakeriene i årets konkurranse, men nå er de 3 finalistene klare. Blant finalistene finner vi to relativt nye bakerier og et som har vært med i finalen tidligere.
De 3 finalistene som skal konkurrere om å bli Årets bakeri er Lillehammer Bakeri (Lillehammer), Kafe Solros (Bergen) og Blomsø Bakeri & Konditori (Harstad). Næsseth begrunner utvelgelsen av finalistene slik:
Lillehammer Bakeri er et ungt bakeri som har kommet klart opp som en lokal favoritt på kort tid. De er unike på historiefortelling i det at de skapte høye forventninger hos kundene før de fikk åpnet bakeriet. På denne måten fikk de med seg en stor heia-gjeng før de åpnet dørene, og slik sett har de på kreativt vis klart å knytte kundene tett til seg gjennom etableringsfasen. De er tydelige på sin merkevarebygging, og har lagt vekt på utvikling av sin visuelle profil som fremkommer tydelig på alle kommunikasjonskanaler. De har etablert en egen lokalmatbutikk inne i bakeriet.
Kafe Solros er en nykommer som har etablert et lite bakeri midt i Bergen sentrum. De har en god historiefortelling med lokalt fokus. Driverne har et eget småbruk hvor de lar seg inspirere av lokale råvarer som bringes inn til bakeriet og blir brukt i produksjonen når det er sesong. Slik får de frem det ekte på en god og personlig måte, som gir oss en absolutt feelgood-føelse ved besøk. De har en helhetlig merkevare som knyttes sterkt opp mot de lokale råvarene fra eget småbruk.
Blomsø Bakeri & Konditori (tidligere Harstadbotn bakeri og konditori) klarer å skille seg ut på en positiv og leken måte. Bakeriet har vært gjennom et generasjonsskifte, og de har nå klart å få til en god overgang med den yngre generasjonen. Historien lever videre i en ny hverdag. De fremstår som veldig aktuelle og morsomme i kommunikasjonen med kundene, de byr på seg selv og tør å være personlige. De er aktive på sosiale medier.
Selv sier de tre finalistene dette om finaleplassen:
- Først og fremst er vi stolte og ydmyke av å ha kommet til finalen i denne bransjekåringen, etter så kort tid i drift. Vårt mål har vært, og er, å tilby håndverksprodukter av høy kvalitet og med et stort fokus på kundeopplevelse. Vi vil takke de som har nominert oss til konkurransen, og ikke minst takke juryen som har bragt oss til finalen (Lillehammer Bakeri).
- Vi syns at det er helt fantastisk at vi har blitt nominerte til finalen, det er stas!! Vi er kjempetakknemlige for at juryen setter pris på oss som er et mindre håndverksbakeri. Vi brenner for faget! (Kafe Solros).
- Vi er så glade, stolte og ydmyke for at vi er en av finalistene i en av bransjens viktigste konkurranser. Årets tema, som handler om merkevarebygging og omdømmebygging, er noe av det artigste vi driver med, i tillegg til å gi kundene våre gode smaksopplevelser, samt fokusere på høy fagkompetanse. Vi er igjen klare for å konkurrere, og gleder oss masse til å få vite hvem de andre finalistene i år er! (Blomsø Bakeri & Konditori).
Videre i kåringen skal juryen gjøre grundigere vurderinger av de tre finalistene, i tillegg til at hele bransjen kan være med å stemme frem sin favoritt. Bransjens engasjement rundt denne avstemningen har vært stor hvert år, og resultatet av avstemningen blir tatt i betraktning av juryen når de skal kåre vinneren av Årets Bakeri 2023. Kåringen vil i år finne sted på Baker- og Konditorbransjens Landsforenings 125-årsjubileum den 9. september.
Juryen for Årets Bakeri 2023 består av juryleder Vigdis Myhre Næsseth (Fossekall), Beret Mette Haga (Innovasjon Norge), Hilde Mortvedt (See New) og Paal André Schwital (Metro Branding).
Det er Baker- og Konditorbransjens Landsforening som står bak konkurransen.
Følgende 8 kriterier danner grunnlaget for juryens vurdering:
- Bedriftens økonomiske utvikling og bæreevne
- Bedriftens innovasjon / nyskapningsevne
- Bedriftens fokus på samfunnsansvar
- Bedriftens helhetlige profil og markedsføring
- Bedriftens endring og omstillingsevne
- Bedriftens medarbeidertilfredshetsindeks
- Bedriftens sammensatte fagkompetanse
- Bedriftens omdømme/merkenavn
Nøkkelord
Kontakter
Gunnar BakkeBKLF
Tel:970 19 591gb@nhomd.noSolveig LygreBKLF AS
Tel:93261050solveig@bakerkonditor.noBilder
Om BKLF
Baker- og konditorbransjens Landsforening (BKLF) er en bransjeforening for bakeri og konditori i Norge. Organisasjonen har i over 120 år vært en pådriver for å fremme baker- og konditorfaget og virksomhetenes interesse. Både bedriftsmedlemmer og personlige medlemmer med svennebrev kan være medlem av organisasjonen.
Følg pressemeldinger fra BKLF
Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra BKLF på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.
Siste pressemeldinger fra BKLF
Aanerud bakeri kåret til Årets bakeri 202416.10.2024 19:55:44 CEST | Pressemelding
Det var det tradisjonsrike familiebakeriet Aanerud bakeri fra Nes i Akershus som 16. oktober ble kåret til vinner i den mest prestisjefylte kåringen i baker- og konditorbransjen i Norge.
Støtt opp om den norske bakeren!2.10.2024 09:44:07 CEST | Kronikk
16. oktober feires verdens brøddag over hele verden, men hvorfor skal vi bry oss om brød? Norske brød er både klimavennlige, bærekraftige og næringsrike. Og de har en særlig plass i norsk kosthold og kulturtradisjon. Det skal vi takke den lokale, norske bakeren for.
Rett melpris, kunnskapsheving og forskning løser korn-koden!2.9.2024 12:49:07 CEST | Debattinnlegg
Politisk redaktør i Nationen Anne Ekornholmen lurer på i sin kommentar 7.august 2024 hva som skal til for å knekke korn-koden på norsk mel. Hennes anbefaling er at bakere skal overbevises om at norsk matmel har den nødvendige kvalitet, men det er vel noe bakerne allerede vet. Det egentlige svaret for å knekke korn-koden er at møllene må tilby bakerne en melpris på norsk mel som kan konkurrere med importert mel, og i tillegg må bakeriene tilføres mer midler til kunnskapsheving, for å øke sin kompetanse til å bake med norsk mel.
To kategoripriser til Norge i Nordic Bakery Cup30.8.2024 22:03:57 CEST | Pressemelding
Det ble bokstaveligtalt et mesterskap med høy temperatur, da Nordens beste bakere skulle kåres på Akademie Deutsches Bäckerhandwerk i Berlin i dag. Med over tretti grader i den tyske hovedstaden, ble det varmt også inne i bakeriet. Dette gjorde at hevingen gikk raskere, og alle deltagerne måtte vise at de kunne omstille seg raskt.
Nå må politikerne våkne!8.8.2024 11:22:30 CEST | Kronikk
Er målet å erstatte lokale norske bakervarer med importert "dieselbakverk" fra utlandet? Norske myndigheter tillater at stadig mer bakverk importeres over grensen med trailere, mens lokale tradisjonsrike bakerier i Norge legges ned. Tillatte handelshinder i Norge eskalerer denne utviklingen.
I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.
Besøk vårt presserom