Ny generalsekretær i Norske landskapsarkitekters forening - NLA
Oma er i dag heltidspolitiker og Arbeiderpartiets talsperson for byutvikling i Oslo bystyre. Hun er utdannet samfunnsgeograf og har tidligere jobbet som rådgiver i Kommunal- og moderniseringsdepartementet.
- Det har vært et privilegium å sitte i Oslo bystyre de siste fire årene og som leder av bydelsutvalget i Gamle Oslo før det. Nå gleder jeg meg til å ta plass på andre siden av bordet og samtidig beholde mitt engasjement for blant annet by- og stedsutvikling og folkehelse, sier Line Oma.
Det har vært en grundig rekrutteringsprosess, der styret har lagt vekt på både organisasjonsarbeidet som kreves i en medlemsorganisasjon som NLA, samtidig som arbeidet med faglig utvikling av politikk og deltakelse i samfunnsdebatten, har vært viktige premisser.
- Vi er veldig glade for at en så dyktig og engasjert person som Line, skal lede NLAs arbeid. Hun har en spennende bakgrunn og erfaring som blir viktig for en organisasjon som NLA framover, sier president i NLA, Pål Dixon Sandberg.
NLA vedtok i år en ambisiøs strategi for de neste årene, og landskapsarkitektenes rolle er mer relevant enn noensinne.
- Morgendagens grønne løsninger krever at landskapsarkitektene blir tatt med på råd fra tidlig fase i all fysisk planlegging, og at kompetansen styrkes i alle forvaltningsnivå for å lykkes, forteller en engasjert Line Oma.
Line tiltrer i oktober i en overlapp med sittende generalsekretær Marit Hovi.
Erfaren fagrådgiver inn i nyopprettet stilling
NLA styrker sekretariatet også med en ny fagrådgiverstilling i 50 prosent. Line Oma får med seg den erfarne landskapsarkitekten Anne-Kari Hetterud i det videre arbeidet. Hetterud har erfaring fra flere private kontorer som Rambøll og Asplan Viak i tillegg til å ha jobbet i både Vestfold fylkeskommune og Oslo kommune. Hun kommer til å kombinere stillingen i NLA med arbeid i eget firma Gode uterom og med studier ved AHO, der hun gjennomfører en mastergrad i urbanisme. Hetterud har oppstart som fagrådgiver 7. august.
- Dette er et spennende tidspunkt for organisasjonen vår. Med denne kompetansen og nye kollegaer med på laget, er jeg overbevist om at NLA kommer til å styrke landskapsarkitektenes rolle i samfunnsutviklingen framover, sier en fornøyd president i NLA, Pål Dixon Sandberg.
Nøkkelord
Kontakter
Pål Dixon SandbergPresidentNorske landskapsarkitekters forening
Tel:957 42 954president@landskapsarkitektur.noLine Steine Oma
Tel:975 19 584Bilder
Om Norske landskapsarkitekters forening (NLA)
Josefines gate 32
0351 Oslo
+47 97519584https://landskapsarkitektur.no/
Følg pressemeldinger fra Norske landskapsarkitekters forening (NLA)
Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Norske landskapsarkitekters forening (NLA) på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.
Siste pressemeldinger fra Norske landskapsarkitekters forening (NLA)
Sirkulærøkonomi i landskapsarkitekturen27.10.2023 12:05:22 CEST | Pressemelding
Omstilling til en sirkulær økonomi må skje raskt, og naturressurser og produkter må utnyttes så effektivt, og så lenge som mulig. Den første samlingen av 13 forbildeprosjekter i sirkulær landskapsarkitektur foreligger nå. Lanseringen skjedde på Landskapsarkitekturdagen 20.10.2023.
Landskapsarkitekturprisen 2023 går til Voss aktivitetspark20.10.2023 20:45:41 CEST | Pressemelding
Voss aktivitetspark vinner den prestisjetunge Landskapsarkitekturprisen 2023, som deles ut av Norske landskapsarkitekters forening (NLA). Av totalt fem finalister, får også «Gata Grønland – midlertidig bygate» juryens «Hedrende omtale».
Fem finalister til Landskapsarkitekturprisen 20233.10.2023 11:41:51 CEST | Pressemelding
Juryen har vurdert parker, byrom, gater, torg og skoleanlegg, gravplasser, boligområder, byutvikling og samferdelsanlegg fra 29 prosjekter fra hele landet, og har jobbet seg fram til fem finalister.
Den billigste flomsikringen er også den vakreste8.8.2023 16:36:14 CEST | Leserinnlegg
Vi står fortsatt midt i ekstremværet “Hans”, men vi kommer stadig oftere til å oppleve styrtregn og oversvømmelser. Dette koster samfunnet enorme summer og det haster med å få på plass tiltak. Kanskje vi kan trøste oss med at de billigste tiltakene, også er de vakreste?
Grøntarealers betydning for samfunnet1.3.2023 15:19:54 CET | Debattinnlegg
Oslo kommune satte et mål om å plante 100 000 trær innen 2030. Målet har sterk symbolsk verdi og minner oss om at trær tar tid og krever plass. Det sier også noe om hvorfor vi trenger trær, og hvorfor natur er viktig.
I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.
Besøk vårt presserom