Bruk opp restene fra rekefestene
Ferske reker med nybakt loff og majones er en sikker vinner når du inviterer gjester i sommer. Det er lettvint å forberede til mange, smaker godt og er en sosial måltidsform som passer godt i uformelle settinger.
– Hvis man er av typen som er redd for å ha for lite mat til gjestene, er det fort gjort å sitte igjen med en del reker til overs når festen er over. Da gjelder det å ha noen gode resteoppskrifter for å få brukt opp rekene, sier daglig leder Torunn Nordbø i Opplysningskontoret for brød og korn.
Hun har funnet frem fem oppskrifter som passer godt når man trenger å bruke opp restene etter rekefesten.
1. Rekepai
Pai er god restemat, også når det gjelder reker. Bruker du en ferdig paibunn fra butikken, blir det også en middag som er rask å lage.
– Bruk det du har igjen av reker, og fyll et forstekt paiskall med reker. Hell over en eggestand av fløte, egg, dill, salt og pepper og sett paien i ovnen. Enkel og lett restemat som passer godt på varme sommerdager, sier Nordbø.
2. Cones med reker
Cones er deilige kremmerhus bakt av loff med sesamfrø på toppen. Man lager kremmerhus av A4-ark og kler dem med aluminiumsfolie. Deretter vikles pølser av loffdeig rundt kremmerhusene før de stekes i ovnen.
– Har du noen ferdigbakte cones i fryseren, har du mange raske middager lett tilgjengelig. Fyll dem med reker, salat og litt aioli - eller andre middagsrester du trenger å bli kvitt, sier Nordbø.
3. Pizza med reker
– Reker er kanskje en uvant topping på pizzaen, men denne bør du prøve, oppfordrer Torunn Nordbø.
Pizzasausen til denne pizzaen lages ved å blande sammen rømme og sriracha. Smør sausen utover en pizzabunn, strø over litt vårløk og ost før den stekes i ovnen. Når den er ferdig stekt, toppes den med reker, frisk spinat og grovhakkede peanøtter.
4. Terteskjell med fiskepudding og reker
– Terteskjell er en klassiker som har gått litt av moten. Men med ferdigbakte skjell fra bakeren er det en lekker og rask retro-middag, sier Torunn Nordbø.
Terteskjellene varmes i ovnen, og fylles deretter med fiskepudding, erter og reker i hvit saus.
5. Skalldyrsalat med byggris
Har du mye reker å bli kvitt, er en skalldyrsalat med byggris midt i blinken. Her blander du sammen kokt byggris, ruccula, slangeagurk og reker, og blander inn søt chilisaus som dressing.
– Byggris i salat er et fint alternativ til pasta, den gir både god smak og tekstur til salaten, sier Nordbø.
Nøkkelord
Kontakter
Torunn NordbøDaglig lederOpplysningskontoret for brød og korn
Tel:952 89 666torunn@brodogkorn.noBilder
Om Opplysningskontoret for brød og korn
Opplysningskontoret for brød og korn (OBK) ble etablert høsten 2007 for å drive merkenøytral opplysningsvirksomhet på vegne av alle aktørene i verdikjeden. Formålet er å øke kunnskapen om, og fremme forbruket av, korn, mel, brød og andre bakervarer hos forbrukerne og andre målgrupper.
OBK har som mål å øke kunnskapen om hvor viktig sunne bakervarer og kornprodukter er i det daglige kostholdet. OBK forholder seg alltid til de til enhver tid gjeldende offentlige kostholdsråd.
Følg pressemeldinger fra Opplysningskontoret for brød og korn
Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Opplysningskontoret for brød og korn på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.
Siste pressemeldinger fra Opplysningskontoret for brød og korn
Bypåske er tiden for nybakt brød14.4.2025 10:00:00 CEST | Pressemelding
Bypåske er for mange en etterlengtet pause midt i våren. Helt perfekt for rolige frokoster med hjemmebakt langtidshevet grytebrød eller surdeigsfocaccia om du allerede har startet grillesesongen.
Vekk surdeigen til live i påsken11.4.2025 13:21:14 CEST | Pressemelding
Påsken er tiden for mirakler – da snakker vi ikke bare om religion og oppstandelse, men også surdeigsstarteren du kan vekke til live igjen. Etter en liten vinterdvale i kjøleskapet, trenger den bare vann, mel og litt omsorg for å boble av liv.
Nordmenn mer positive til grove brød og kornprodukter11.3.2025 08:39:00 CET | Pressemelding
Årets brødvaneundersøkelse viser at nordmenn i økende grad verdsetter grove brød og kornprodukter for deres helsefordeler og bærekraft. Samtidig er det en økende bevissthet rundt innholdet i brødene, noe som påvirker forbrukernes valg.
Hvilke pålegg er de mest populære i julen?3.12.2024 07:55:00 CET | Pressemelding
Listen over hvilke pålegg nordmenn vil ha på årets julefrokoster og lunsjer er lang og innbydende. Det er fire pålegg som topper listen i årets juleundersøkelse. De mest populære er egg, røkelaks/ørret, ulike oster og sylte. Her er tipsene om hvilke brød som passer til påleggsfavorittene.
Fransk bakst utfordrer de tradisjonelle syv21.11.2024 11:17:52 CET | Pressemelding
Krumkaker og kransekake er våre julekakefavoritter. Norsk hegemoni utfordres imidlertid av en fransk revolusjon og vi snakker ikke om napoleonskaker.
I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.
Besøk vårt presserom