MSC CRUISES OG CHANTIERS DE L’ATLANTIQUE LEVERER DET MEST ENERGIEFFEKTIVE CRUISESKIPDESIGNET NOENSINNE

Del
I går ble leveringsseremonien til MSC Cruises siste flaggskip MSC Euribia gjennomført på Chantiers de l'Atlantique i Saint-Nazaire, Frankrike. MSC Euribia skal seile den første netto nullutslippsreisen noensinne for et cruiseskip, og dette vil være en viktig del av avkarboniseringsreisen til MSC Cruises. Skipet inneholder en rekke teknologier og løsninger som minimerer påvirkningen på luften og det marine miljøet, inkludert de nyeste og mest avanserte vann- og avfallsbehandlingsanleggene.

MSC Cruises og Chantiers de l’Atlantique feiret i går leveringen av MSC Euribia. Dette er det mest energieffektive cruiseskipdesignet noensinne, og leveransen markerer nok et viktig skritt på veien mot å dekarbonisere flåten til MSC Cruises. Samtidig demonstrerer leveransen hvordan fremtidens cruisereiser vil se ut.

MSC Euribia inngår i den populære Meraviglia-klassen. I tillegg er skipet det andre MSC skipet som seiler på LNG. Dette er det reneste og mest effektive drivstoffet som for tiden er kommersielt tilgjengelig i stor skala. MSC Euribia har den fremste miljøteknologien, inkludert avanserte avløpsvannbehandlingssystemer og avfallshåndtering. Skipet er designet med bakgrunn i femtiden, slik at det enkelt kan ta i bruk fremtidige innovasjoner innen bærekraft, som for eksempel karbonnøytrale syntetiske og andre alternative drivstoff så snart de er tilgjengelige i stor skala.

MSC Euribia er fremtidens cruise

MSC Euribia representerer fremtiden og forventes å være det best presterende cruiseskipet i verden. I tillegg presterer det utover de nyeste IMO Energy Efficiency Design Index-kravene. Når det er i drift, slipper fartøyet ut opptil 19 % mindre klimagassutslipp per passasjer per dag enn søsterskip som bruker konvensjonelt marine drivstoff. Dette utgjør 44 % mindre utslipp av klimagasser (GHG) per passasjer per dag enn skip bygget for bare 10 år siden.

– Med leveringen av MSC Euribia har vi tatt enda et stort skritt på veien mot vårt mål om nullutslipp. I tillegg til en rekke innovasjoner innen miljøteknologi, har MSC Euribia et banebrytende energieffektivt design som vil gi betydelig reduksjon i klimagassutslipp, sier Pierfrancesco Vago, administrerende styreleder for cruisedivisjonen til MSC Group.   

Bygget for fremtiden – toppmoderne miljøteknologi og design

MSC Euribia er bygget for fremtiden. Selv om fartøyet kan seile på flytende naturgass, kan skipsdesignet også ta i bruk fornybart drivstoff i dag og gjennomføre ettermontering som vil gjøre det mulig å bruke fornybart drivstoff som ennå ikke er tilgjengelig, for eksempel grønn metanol.

Ytterligere toppmoderne teknologi inkluderer avanserte vann- og avfallsbehandlingsanlegg. MSC Euribia har de siste avanserte vann- og avfallsbehandlingsanleggene. Avløpsvann behandles til en meget høy kvalitet som er av bedre standard enn mange kommunale avløpsvannbehandlingssystemer verden over. Teknologien oppfyller de strengeste internasjonale IMO-standardene – inkludert den såkalte baltiske standarden.

– Det er viktig for oss at skipene som bygges i dag er klare til å ta i bruk fremtidige bærekraftige drivstoff. Vi ønsker også å sikre at skipene våre enkelt kan ettermontere ny teknologi og nye effektivitetsgevinster som vil bidra til å levere netto null klimagassutslipp. Dette er et skip som virkelig er bygget med fremtiden i tankene, fortsetter Vago.

MSC Euribias nettonullutslippsreise

MSC Euribia er den første i bransjen som fullføre en seilas med netto null klimagassutslipp. Det nye skipet skal seile utslippsfritt fra Saint-Nazaire i Frankrike til København i Danmark for å demonstrere at netto-nullutslippscruise er mulig i dag.

På reisen skal MSC Euribia seile på bio-LNG ved bruk av et massebalansesystem, den mest kostnadseffektive og miljøeffektive metoden for å levere på fordelene med fornybar biogass. Hele forsyningskjeden vil være i samsvar med EUs fornybare energidirektiv (RED II), og hvert enkelt parti av den totale bio-LNG som produseres har blitt sertifisert av International Sustainability & Carbon Certification (ISCC).

Cruisedivisjonen til MSC Group er forpliktet til å oppnå null utslipp av drivhusgasser fra sine marine operasjoner innen 2050. Utslippsintensiteten for skipsoperasjonene har sunket med 33,5 % siden 2008, og vi vil oppnå en reduksjon på 40 % foran IMO 2030-målet.

MSC jobber med drivstoffleverandører og andre for å distribuere bærekraftig drivstoff som avansert biodrivstoff og biogass i dag. Grønn metanol, syntetisk e-drivstoff som grønt hydrogen og eLNG vil potensielt være viktige drivstoff i fremtiden. Fokuset er på utviklingen av skalerbare løsninger som kan brukes universelt.

MSC Euribia-funksjoner og miljøteknologier:

• Bruttotonnasje: 184 011

• Lengde: 331 m

• Bredde: 43 m

• Høyde: 73,6 m

• Passasjerkapasitet: 6 334

Motorer og drivstoff:

• Fire Wärtsilä Dual Fuel-motorer: 2 x 16V46DF og 2 x 12V46DF

• Motorer som kan kjøre på flytende naturgass (LNG) og lavsvovel marin gassolje (MGO)

Kontakter

Bilder

Om MSC Cruises

MSC Cruises
Av. Eugène-Pittard 16
1206 Genève, Switzerland

21898090https://www.msccruises.no/

MSC Cruises er verdens største privateide cruiserederi, og er en ledende aktør i Europa, Sør-Amerika og Sør-Afrika. Skipene våre seiler hele året i Middelhavet og Karibia, og sesongrutene omfatter Nord-EuropaSør-AmerikaSør-AfrikaKinaDubai, Abu Dhabi og Qatar.
Selskapet har vokst med 800 % siden 2004, og hadde i 2017 to millioner passasjerer og solide finansielle resultater med en omsetning på 2,2 milliarder euro. MSC Cruises er et europeisk selskap med base i Sveits og dype røtter i Middelhavet. Selskapet har over 23 700 ansatte globalt, og selger cruisereiser i 70 land rundt om i verden.

Følg pressemeldinger fra MSC Cruises

Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra MSC Cruises på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra MSC Cruises

MSC CRUISES ÅPNER SALG FOR VINTERSESONGEN 2024/25 MED MER ENN 150 GLOBALE SEILASER NÅ TILGJENGELIGE FOR BOOKING2.8.2023 10:06:17 CEST | Pressemelding

Seks skip vil betjene det Karibiskehavet med et stort utvalg av reiseruter fra Miami, Port Canaveral (Orlando), New York City og Martinique. I Middelhavet vil MSC World Europa, det banebrytende første skipet i rederiets futuristiske World Class-flåte, fortrylle gjester med sitt design og fasiliteter om bord. MSC Euribias nye base i Midtøsten gir gjestene sjansen til å fordype seg i regionens unike kulturer.

Ocean Cay MSC Marine Reserve tildelt Mission Blue 'Hope Spot' betegnelse som anerkjennelse for pågående bevaringsarbeid12.7.2023 10:24:20 CEST | Pressemelding

Ocean Cay MSC Marine Reserve på Bahamas har formelt blitt utnevnt til et 'Hope Spot'. Pierfrancesco Vago – MSC Foundation styremedlem og leder av Executive Committee, og administrerende styreleder i Cruise Division of MSC Group – ble anerkjent som Hope Spot Champion av Mission Blue, den ideelle organisasjonen grunnlagt av den anerkjente oseanografen Dr. Sylvia Earle for å fremme beskyttelsen av marine økosystemer.