MSC CruisesMSC Cruises

Ocean Cay MSC Marine Reserve tildelt Mission Blue 'Hope Spot' betegnelse som anerkjennelse for pågående bevaringsarbeid

Del
Ocean Cay MSC Marine Reserve på Bahamas har formelt blitt utnevnt til et 'Hope Spot'. Pierfrancesco Vago – MSC Foundation styremedlem og leder av Executive Committee, og administrerende styreleder i Cruise Division of MSC Group – ble anerkjent som Hope Spot Champion av Mission Blue, den ideelle organisasjonen grunnlagt av den anerkjente oseanografen Dr. Sylvia Earle for å fremme beskyttelsen av marine økosystemer.

Sveits, Genève, 12.07.2023

Ocean Cay MSC Marine Reserve på Bahamas har formelt blitt utnevnt til et 'Hope Spot'. Pierfrancesco Vago – MSC Foundation styremedlem og leder av Executive Committee, og administrerende styreleder i Cruise Division of MSC Group – ble anerkjent som Hope Spot Champion av Mission Blue, den ideelle organisasjonen grunnlagt av den anerkjente oseanografen Dr. Sylvia Earle for å fremme beskyttelsen av marine økosystemer. 

Med denne prestisjetunge anerkjennelsen slutter Ocean Cay seg til Mission Blues globale nettverk av 154 Hope Spots. Dette er steder som anses som kritiske for havhelsen og som har et endelig mål om å oppnå status som beskyttede marine områder. Nominasjoner blir nøye evaluert av Hope Spot-rådet, sammensatt av havforskere og politiske eksperter. Rådet sikrer at det endelige utvalget er både strengt og reflekterer globale behov for marin bevaring.

Da MSC Cruises tok ansvaret for Ocean Cay i 2015, hadde øya lidd av flere tiår med industrielle aktiviteter, inkludert gruvedrift av aragonitt. Selskapet tok fatt på et ambisiøst restaureringsinitiativ og samarbeidet med regjeringen på Bahamas, ledende universiteter, havforskere og naturvernere for å gjenopprette øyas økosystemer.

Gjennom betydelige investeringer har restaureringsprosjektet allerede oppnådd vesentlig fremgang. Nesten 5 000 trær og 75 000 stedegne planter, blomster og busker er plantet på øya, noe som har revitalisert det landbaserte miljøet. I mellomtiden bevitnes helsen til det omkringliggende vannet av det nå blomstrende livet i havet, som inkluderer tilstedeværelsen av havskilpadder.

The Marine Restoration Programme dekker 64 kvadratkilometer med hav og økosystemer rundt Ocean Cay. Programmet ble utvidet i 2019, da MSC Foundation startet sitt Super Coral-program for å gjenopprette øyas korallrev. Dette banebrytende initiativet utnytter vitenskapelig samarbeid og forskning for å identifisere korallgenotyper kjent som "superkoraller", som har utviklet seg for å bedre tåle termisk stress. Disse vil på sikt bli strategisk utplantet for å skape hardere rev som er mer motstandsdyktige mot ekstreme heteperioder forårsaket av klimaendringene.

MSC Foundation planlegger å fremme dette arbeidet og engasjere oppmerksomheten til mange tusen cruisebesøkende hvert år, for å øke bevisstheten om det økende behovet for bevaringsarbeid av hav over hele verden.

Denne ambisiøse restaurerings- og informasjonsinnsatsen understreker MSC Foundations forpliktelse til å gjenopprette havhelsen, berike biologisk mangfold og fremme en bærekraftig fremtid for vår blå planet.

Bakgrunnen for det visjonære Hope Spots-prosjektet har som mål å øke den globale bevisstheten om viktigheten av marin bevaring, og behovet for akutte tiltak for å reversere skader på havets økosystemer. Ocean Cays betegnelse som et "Hope Spot" fremhever den kritiske rollen som restaurerte økosystemer kan spille for å forbedre det biologiske mangfoldet og forbedre den generelle helsen til havene våre.

Dr. Sylvia Earle, president og styreleder for Mission Blue, uttrykte sin begeistring over utnevnelsen, og sa:

– Dette anerkjenner den omfattende restaureringsinnsatsen og forpliktelsen til å beskytte det marine biologiske mangfoldet. Ledet av Pierfrancesco Vago, har restaureringen av Ocean Cay vært en tverrfaglig innsats for å gjenopprette den økologiske balansen på denne kalksteinsøya og dens omkringliggende marine eiendom. [. . .] Ocean Cay vil informere tusenvis av mennesker ukentlig om den avgjørende betydningen av å dyrke og plante termisk tolerante koraller for marin bevaring, havhelse og menneskers velvære.

Pierfrancesco Vago, MSC Foundations styremedlem og leder av den administrerende komiteen, og administrerende styreleder for cruisedivisjonen til MSC Group, svarte:

– Å bli utpekt til et Hope Spot er en viktig anerkjennelse for Ocean Cay Marine Reserve og bidrar til å fokusere oppmerksomheten på hvordan vi alle har en viktig plikt som vaktmester for vår blå planet. Dette ansvaret er grunnen til at den vitenskapelige forskningen og restaureringsarbeidet til vårt Super Coral-program ikke bare tar sikte på å skape motstandsdyktige korallrev rundt Ocean Cay og på Bahamas, men å samtidig bidra til bevaringskunnskap og -initiativer over hele verden. Jeg takker Dr. Sylvia Earle og Mission Blue for deres utrettelige innsats, som inspirerer oss alle til å verne om og ivareta det rike biologiske mangfoldet i havene våre.

Denne nye anerkjennelsen bekrefter statusen til Ocean Cay MSC Marine Reserve og MSC Foundation Super Coral Program som frontløpere innen naturvernarbeid, og understreker deres banebrytende rolle innen marin bevaring.

For mer informasjon, kontakt: info@mscfoundation.org

OM MSC FOUNDATION:

Den ideelle stiftelsen, MSC Foundation, implementerer MSC Groups marin bevaring, humanitære og bærekraftige utviklingsforpliktelser over hele verden, og utnytter MSCs globale rekkevidde og unike kunnskap om havet for å beskytte og pleie vår blå planet, dens folk og vår delte kulturarv.

Stiftelsen konsentrerer seg om fire områder – miljø, samfunnsstøtte, utdanning og nødhjelp – for å fremme: beskyttelse og bærekraftig forvaltning av økosystemer; styrke sårbare samfunn rundt om i verden til å realisere sitt fulle potensial; støtte rettferdig og inkluderende kvalitetsutdanning for varig individuell og kollektiv utvikling; og hjelpe katastroferammede befolkninger med gjenoppretting.

Stiftelsen jobber for å oppnå dette med både uavhengige og med dedikerte partnere: Uavhengige, ved å utnytte MSC Groups erfaring med å designe og administrere prosjekter, koble samfunn, øke bevisstheten og mobilisere økonomisk støtte fra tusenvis av mennesker; og sammen med partnere som er valgt ut for deres sterke innovative visjon eller merittliste for effektiv handling. 

MSC Foundation, Chemin Rieu 12-14, 1208 Geneva, Switzerland

https://mscfoundation.org

Følg oss på sosiale medier: LinkedIn, Facebook and Instagram

OM MISSION BLUE 

Mission Blue inspirerer til handling for å utforske og beskytte havet. Ledet av den legendariske oseanografen Dr. Sylvia Earle, samler Mission Blue en global koalisjon for å inspirere til en fremvekst av offentlig bevissthet, tilgang og støtte til et verdensomspennende nettverk av marine beskyttede områder – Hope Spots. Under Dr. Earles ledelse implementerer Mission Blue-teamet kommunikasjonskampanjer som løfter Hope Spots til verdensscenen gjennom dokumentarer, sosiale medier, tradisjonelle medier og innovative verktøy som Esri ArcGIS. For tiden inkluderer Mission Blue-alliansen mer enn 250 respekterte havverngrupper og likesinnede organisasjoner, som favner store multinasjonale selskaper og individuelle vitenskapelige team som driver med viktig forskning. I tillegg støtter Mission Blue arbeidet til NGO-er for bevaring som deler misjonen for å fremme engasjement for havbeskyttelse. Med den samordnede innsatsen og lidenskapen til mennesker og organisasjoner rundt om i verden, kan Hope Spots bli en realitet og danne et globalt nettverk av marine beskyttede områder som er store nok til å gjenopprette havet, planetens blå hjerte.

https://missionblue.org/

OM DR. SYLIVA EARLE:

Sylvia Earle er president og styreleder for Mission Blue / The Sylvia Earle Alliance. Hun er en National Geographic Society Explorer in Residence, og kalles «Her Deepness» av The New Yorker og The New York Times, Kongressbiblioteket kaller henne «Living Legend», og «first Hero for the Planet» av Time Magazine. Hun er oseanograf, oppdagelsesreisende, forfatter og foreleser med erfaring som feltforsker, embetsmann og direktør for flere bedrifts- og ideelle organisasjoner.

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

Om MSC Cruises

MSC Cruises
Av. Eugène-Pittard 16
1206 Genève, Switzerland

21898090https://www.msccruises.no/

MSC Cruises er verdens største privateide cruiserederi, og er en ledende aktør i Europa, Sør-Amerika og Sør-Afrika. Skipene våre seiler hele året i Middelhavet og Karibia, og sesongrutene omfatter Nord-EuropaSør-AmerikaSør-AfrikaKinaDubai, Abu Dhabi og Qatar.
Selskapet har vokst med 800 % siden 2004, og hadde i 2017 to millioner passasjerer og solide finansielle resultater med en omsetning på 2,2 milliarder euro. MSC Cruises er et europeisk selskap med base i Sveits og dype røtter i Middelhavet. Selskapet har over 23 700 ansatte globalt, og selger cruisereiser i 70 land rundt om i verden.

Følg pressemeldinger fra MSC Cruises

Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra MSC Cruises på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra MSC Cruises

MSC CRUISES ÅPNER SALG FOR VINTERSESONGEN 2024/25 MED MER ENN 150 GLOBALE SEILASER NÅ TILGJENGELIGE FOR BOOKING2.8.2023 10:06:17 CEST | Pressemelding

Seks skip vil betjene det Karibiskehavet med et stort utvalg av reiseruter fra Miami, Port Canaveral (Orlando), New York City og Martinique. I Middelhavet vil MSC World Europa, det banebrytende første skipet i rederiets futuristiske World Class-flåte, fortrylle gjester med sitt design og fasiliteter om bord. MSC Euribias nye base i Midtøsten gir gjestene sjansen til å fordype seg i regionens unike kulturer.

HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye