MSC CRUISES PUBLISERER SIN BÆREKRAFTSRAPPORT FOR 2022

Del
Rapporten fremhever selskapets bærekraftsforpliktelser, viktige grep tatt og fremdrift i selskapets langsiktige bærekraftsstrategi.
  • Det er oppnådd fremgang i alle seks hovedarbeidsstrømmer, inkludert; mål om netto null-drift innen 2050, ivaretakelse av ansatte, støtte til bærekraftig turisme og utvikling av bærekraftig innkjøpspolitikk
  • Redusert karbonintensitet i flåten med 33,5 % siden 2008
  • Lansering av MSC World Europa, verdens største LNG-drevne cruiseskip
  • Installert første system for fast oksid brenselcelleteknologi (SOFC) ombord på et stort cruiseskip

Genève, Sveits – 20. juli 2023 – MSC Cruises har publisert sin bærekraftsrapport for 2022, som fremhever fremgangen i bærekraftspraksisen i året som var.

Bærekraftsstrategien er basert på vesentlighetsvurderingen som ble utført i 2019 og revidert i 2021. Denne prosessen har sikret at MSC Cruises oppmerksomhet er rettet mot saker som har størst betydning for MSC Cruises eksterne og interne interessenter og hvor dens innvirkning på verden betyr at selskapet har et ansvar for å handle.

Handlingsplanen for bærekraft er fokusert på seks prioriterte arbeidsstrømmer og fremgang innen spesifikke områder definert i bærekraftsrapporten for å sikre at selskapet er ansvarlig for å levere på disse. De seks områdene i handlingsplanen for bærekraft er i tråd med FNs mål for bærekraftig utvikling (SDG) – en felles visjon for rollen som enkeltpersoner, bedrifter og myndigheter har i overgangen til en bærekraftig verden.

Sustainability Advisory Board for MSC Groups cruisedivisjon, som inkluderer merkevaren MSC Cruises, ledes av administrerende styreleder Pierfrancesco Vago. Styret er ansvarlig for å sikre fortsatt relevans av bærekraftsstrategien og for å vurdere fremdriften, veiledet og støttet av bærekraftsteamet.

– For å sikre en hensiktsmessig og relevant bærekraftsstrategi og handlingsplan, er vi i løpende dialog med våre ansatte, gjester og sentrale eksterne interessenter. Gjennom denne dialog kan vi sikre at våre nåværende fokusområder er hensiktsmessige og identifiserer eventuelle nye områder etter hvert som de oppstår – mens vi følger nøye med på fremdriften innen de seks hovedpilarene i handlingsplanen vår, forteller Linden Coppell, MSC Cruises Sustainability Vice President.

2022 har levert fremgang på alle områder av MSC Cruises' handlingsplan for bærekraft. Dette er høydepunktene:

PLANET – Overgang til netto nullutslipp, forbedring av lokal luftkvalitet og gransking av ressursbruk og avfall.

MSC Cruises har forpliktet seg til å spille sin rolle i å takle klimaendringer og fremme havets biologiske mangfold. Selskapet akselererer aktivt innsatsen for å oppnå netto nullutslipp innen 2050. Gjennom nært samarbeid med anerkjente teknologiselskaper, verft og drivstoffleverandører streber vi etter å flytte grensene for innovasjon og utforske nye muligheter. Et viktig skritt i denne avgjørende reisen var introduksjonen av vårt første LNG-drevne skip i 2022, som markerte en betydelig milepæl mot en mer bærekraftig fremtid. Vi forblir standhaftige i vår forpliktelse til å skape en mer miljøansvarlig cruiseindustri.

PLASS - Støtte bærekraftige destinasjoner, utvikle terminaler

Cruisene våre lar folk besøke noen av de vakreste og mest spennende destinasjonene verden har å tilby – og vi ønsker å bidra til å holde dem slik. Vi ønsker å levere positive sosiale og økonomiske resultater for lokalsamfunnene vi besøker. Våre investeringer i å utvikle nye bærekraftige cruiseterminaler skaper arbeidsplasser og bringer nye besøkende til disse stedene. Vi er også aktive tilhengere av destinasjonsforvaltning og fortsetter å samarbeide med Cruise Lines International Association (CLIA) og andre cruiserederier for å administrere antall besøkende og støtte de bærekraftige reisemålene til destinasjonene vi besøker. Vi er medlem av den administrerende direktør-ledede Sustainability Committee og Sustainability Task Force i World Travel & Tourism Council (WTTC), og jobber tett med reiselivspartnere for å utvikle og implementere bærekraftige løsninger for vår bransje.

MENNESKER - Sikre våre passasjerer og mannskapets velvære

Vår første prioritet er å holde passasjerene og mannskapet trygt og godt. Vi er stolte av den utmerkede helsetjenesten vi tilbyr på skipene våre, og selv om COVID-19 ikke lenger er trusselen den var, fortsetter vi å opprettholde eksemplarisk hygienepraksis. Vi har også et omfattende sikkerhetsstyringssystem på plass og tar sikte på å identifisere mulig risiko slik at vi kan handle før hendelser inntreffer. Vårt mannskap spiller en svært viktig rolle for å gjøre gjesteopplevelsen ombord til en suksess, og vi vet hvor viktig det er å støtte deres velvære. Vi gir all opplæringen våre folk trenger for å gjøre en god jobb, og støtter de som ønsker å utvikle en karriere hos oss.

ANSKAFFELSE – Innkjøp med ansvar for miljøet

Hvert år må vi anskaffe tusenvis av forskjellige gjenstander for å drive vår virksomhet, fra motordeler til håndsåpe, og mannskapsuniformer til mat og drikke. Da må vi få det inn på vår flåte av skip, som hele tiden er i bevegelse. I 2022 satte vår komité for bærekraftige anskaffelser i gang en omfattende gjennomgang av våre anskaffelsesprosesser og -praksis for å identifisere muligheter for å forbedre bærekraftsytelsen vår. Vi ønsker å gå utover spesifikke programmer – som å eliminere engangsplast ombord – og endre tankegangen til kjøpere slik at enhver kjøpsbeslutning tas med miljøet og arbeidernes velvære i tankene. 

***

MERKNADER TIL REDAKTØRER

Flytende naturgass (LNG)

LNG er det reneste marine drivstoffet som for tiden er tilgjengelig i skala, og eliminerer praktisk talt lokale luftforurensninger og reduserer klimagassutslippene betydelig sammenlignet med konvensjonelle marine drivstoff. Dette er grunnen til at MSC Cruises har investert rundt 3 milliarder euro i tre LNG-drevne cruiseskip: det første, MSC World Europa, satte seil i desember 2022; det andre, MSC Euribia, ble med i flåten i juni 2023; det tredje – MSC World America – bygges for tiden av Chantiers de l’Atlantique og vil bli lansert i 2025.

Forbedring av operasjonell effektivitet

Vi er på vei til å nå International Maritime Organizations (IMOs) 40 % reduksjonsmål for karbonintensitet for den maritime industrien i god tid før 2030-målet.

Vi fortsetter å granske hver mil av reiserutene våre, noe som resulterer i en gjennomsnittsfart på 15,75 knop for flåten i 2022, ned fra 17,55 i 2018 – en reduksjon på 10 %. Vi fortsetter å fremme digitaliseringen av vårt program for energieffektivisering. I 2022 fullførte vi installasjonen av Oceanly Performance på alle skip i flåten vår. Denne plattformen muliggjør kontinuerlig overvåking av tusenvis av rådatapunkter om posisjon, hastighet, vær, motorbelastning, strømningsmålere, drivstofforbruk, dreiemomentmålere og alt annet utstyr ombord koblet til en datainnsamlingssentral.

Lokal luftkvalitet

Ved å koble til landstrøm kan vi slå av skipsmotorene våre og koble til det lokale elektriske nettet for å drive systemene ombord. Med elektrisitet som går til skipet gjennom en spesialdesignet transformator ved kaien, forhindrer denne prosessen utslipp produsert fra dieselgeneratorer, forbedrer lokal luftkvalitet og reduserer støy- og vibrasjonsnivåer – til fordel for både miljøet og de omkringliggende samfunnene. Etter betydelige investeringer i vår flåtekapasitet, tar vi konkrete grep for å ta i bruk og fremskynde bruken av landstrøm. Vi samarbeider tett med lokale myndigheter for å sikre kompatibilitet mellom våre skips systemer og infrastruktur på land. Vi er takknemlige for den fremtidsrettede støtten fra havnemyndighetene.

Granske ressursbruk og avfall

Omtrent 70 % av vår flåtekapasitet er utstyrt med avanserte systener fir behandling av avløpsvann (AWTS). Systemene som er installert i våre fire nyeste skip, går enda lenger og oppfyller fullt ut IMO MEPC 227 (64) kravene, kjent som "Baltic Standard". Dette er den strengeste standarden for rensing av avløp og utslipp i den maritime industrien. Den tilsvarer – og er i noen tilfeller enda strengere enn – mange landbaserte standarder.

Hele vår cruiseflåte har oppnådd ISO 21070:2017-sertifisering for marin miljøvern, noe som betyr at vi håndterer avfall på en bærekraftig og miljømessig ansvarlig måte. Denne sertifiseringen beviser at vi lager mindre avfall enn tidligere og har spesifikke prosedyrer for å hjelpe oss med å håndtere avfall på skipene våre, inkludert håndtering, innsamling, separering, merking, behandling og lagring. Det viser også at vi har et egnet skip-til-land grensesnitt for levering av avfall fra våre skip til havnemottak.

Utbygging av terminaler

Vi har investert i utvikling av nye terminalfasiliteter i Durban, Miami og Barcelona. Disse tillater – eller vil tillate – oss å utplassere våre mest miljømessig avanserte fartøyer på disse stedene.

For å sikre at vi bygger disse terminalene med miljøet i tankene, er alle nye MSC Cruises havneterminaler sertifisert til LEED sølv eller høyere. LEED – Leadership in Energy and Environmental Design – er et mye brukt globalt rangeringssystem for grønne bygninger. De strenge poengbaserte systemene sikrer høy effektivitet i både bygningsdesign og drift.

Bærekraftig turisme

Vi samarbeider med våre turoperatører og relevante lokale myndigheter for å finne måter å minimere trengsel på infrastruktur og trafikk i byene vi besøker. Dette inkluderer å finne nye steder å besøke – en utvidelse av interesseområdet utover bysentrum.

Vi er fast bestemt på å være en positiv og engasjert aktør i å drive bærekraftig turisme. Et økende antall av passasjerene våre er engasjert i bærekraftspørsmål og bryr seg dypt om å beskytte og forbedre det naturlige miljøet. Vi har svart på dette i vårt program for utflukter på land. Sommeren 2022 hadde våre utfluktsprogram på land sitt sterkeste fokus noensinne på å minimere vår miljøpåvirkning samt støtte naturpositive aktiviteter.

Støtte lokalsamfunn

MSC Foundation støtter samfunn i nød gjennom ulike prosjekter og programmer, inkludert langsiktige partnerskap med Marevivo, UNICEF og Mercy Ships.

MSC Foundation fortsetter å konsolidere sin globale rolle i å hjelpe de mest trengende ved å donere varer, igangsette innsamlingsordninger og samarbeide med MSC Group for å gi logistikkstøtte.

I løpet av 2022 støttet stiftelsen åtte nødhjelpsinitiativer i ni land. Den viktigste støtten var for mennesker som ble fordrevet av konflikten i Ukraina, Europas største flyktningkrise siden andre verdenskrig. Stiftelsen ga mer enn € 7 millioner i nødhjelp og bistand, donerte tusenvis av kilo matvarer, tepper, soveposer og feltsenger og ga gratis containere, logistikk og transport til organisasjoner som arbeider på bakken. Stiftelsen lanserte også en global pengeinnsamlingskampanje, Joining Hands for Refugees, med hver donasjon matchet av MSC Group, som doblet effekten. I mars 2023 hadde kampanjen samlet inn over €150.000, doblet gjennom fondsmatchingen for å oppnå totalt €300.000.

Forretningspartneres etiske retningslinjer

Vi har en Code of Conduct for Business Partners som skisserer våre forventninger til våre leverandører og beskriver vår forpliktelse til å drive forretninger på en rettferdig, etisk og ansvarlig måte. Vårt leverandøroverholdelsesprogram sikrer deretter at spesifikke klausuler om etisk forretningsatferd og bærekraft er innlemmet i leverandørkontrakter og -avtaler.

Revisjon av våre leverandører

Teamet vårt identifiserer enhver risiko for våre leverandørstandarder ved å spore og overvåke våre forsyningskjeder. Vårt vellykkede revisjonsprogram har vært på plass i flere år. Om en leverandør blir funnet å ha brutt våre etiske retningslinjer, avhengig av hvor alvorlig avviket er, kan vi bestemme oss for å si opp avtalen, eller samarbeide med dem for å forstå hva som gikk galt og få på plass en utbedringsplan. Vi forbeholder oss retten til å si opp avtalen dersom vi ikke ser rask forbedring.

Matsikkerhet

Vi følger ISO 22000 Food Safety Management-standarden, noe som betyr at vi har tatt i bruk beste praksis for å unngå ulykker og forurensninger. Vi gjennomfører over 4000 mattrygghetsanalyser hvert år, tester retter eller overflatene og utstyret vi bruker til å tilberede og servere maten vår. På samme måte blir alle våre mat- og drikkeleverandører evaluert for overholdelse av mattrygghet.

Mer bærekraftige detaljhandelsprodukter

I løpet av 2022 gjennomførte anskaffelsesteamet for våre detaljhandelsprodukter ombord en gjennomgang for å se om vi kunne redusere effekten av det vi enten lager eller kjøper for videresalg i våre utsalgssteder.

Mange produkter laget for MSC Cruises eller Ocean Cay-merkene er laget av naturlige materialer – som bomull, bambus og papir. Vi oppfordrer leverandørene av alle andre varer til aktivt å velge og fremme bærekraftige alternativer fra deres portefølje.

I tillegg har vi vurdert hvordan produktene våre når skipene og har fjernet 90 % av luftfrakten fra forsyningskjeden vår. Vi har gjort dette gjennom bedre planlegging og ved å bruke en ny prediktiv logistikkprognosemodell som lar oss forutse etterspørselen ombord bedre.

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

Dokumenter

Om MSC Cruises

MSC Cruises
Av. Eugène-Pittard 16
1206 Genève, Switzerland

21898090https://www.msccruises.no/

MSC Cruises er verdens største privateide cruiserederi, og er en ledende aktør i Europa, Sør-Amerika og Sør-Afrika. Skipene våre seiler hele året i Middelhavet og Karibia, og sesongrutene omfatter Nord-EuropaSør-AmerikaSør-AfrikaKinaDubai, Abu Dhabi og Qatar.
Selskapet har vokst med 800 % siden 2004, og hadde i 2017 to millioner passasjerer og solide finansielle resultater med en omsetning på 2,2 milliarder euro. MSC Cruises er et europeisk selskap med base i Sveits og dype røtter i Middelhavet. Selskapet har over 23 700 ansatte globalt, og selger cruisereiser i 70 land rundt om i verden.

Følg pressemeldinger fra MSC Cruises

Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra MSC Cruises på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra MSC Cruises

MSC CRUISES ÅPNER SALG FOR VINTERSESONGEN 2024/25 MED MER ENN 150 GLOBALE SEILASER NÅ TILGJENGELIGE FOR BOOKING2.8.2023 10:06:17 CEST | Pressemelding

Seks skip vil betjene det Karibiskehavet med et stort utvalg av reiseruter fra Miami, Port Canaveral (Orlando), New York City og Martinique. I Middelhavet vil MSC World Europa, det banebrytende første skipet i rederiets futuristiske World Class-flåte, fortrylle gjester med sitt design og fasiliteter om bord. MSC Euribias nye base i Midtøsten gir gjestene sjansen til å fordype seg i regionens unike kulturer.

Ocean Cay MSC Marine Reserve tildelt Mission Blue 'Hope Spot' betegnelse som anerkjennelse for pågående bevaringsarbeid12.7.2023 10:24:20 CEST | Pressemelding

Ocean Cay MSC Marine Reserve på Bahamas har formelt blitt utnevnt til et 'Hope Spot'. Pierfrancesco Vago – MSC Foundation styremedlem og leder av Executive Committee, og administrerende styreleder i Cruise Division of MSC Group – ble anerkjent som Hope Spot Champion av Mission Blue, den ideelle organisasjonen grunnlagt av den anerkjente oseanografen Dr. Sylvia Earle for å fremme beskyttelsen av marine økosystemer.

HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye