Kokkekonkurransen Nordic green chef arrangeres på Hell i Stjørdal torsdag 1. juni
Noen av de beste nordiske kokkene er tatt ut til å konkurrere i Nordic green chef på den store nordiske kongressen til Nordic Chef Association. Det er andre gang denne kokkekonkurransen arrangeres, og det skjer på Hell Amfi i Stjørdal.

–Nye norske grønnsaker skal spille hovedrollen i alle rettene i denne konkurransen, forteller leder for konkurransene, Svein Magnus Gjønvik. Sammen med NKL Trondheim organiserer han alle kokkekonkurransen som arrangeres under kongressen. Opplysningskontoret for frukt og grønt (OFG) og Bama Storkjøkken er med som bidragsytere til Nordic Green chef.
I denne konkurransen skal det være 2 kokker på hvert lag, en senior (over 25 år) og en junior (under 25 år).
Deltagere på hjemmebane
For Norge deltar Nils Flatmark og Sindre Hjelmseth. Nils vant Årets grønne kokk i mars 2023. Begge har fartstid i Trondheim, henholdsvis Britannia hotell og 2 rom og kjøkken så de stiller på hjemmebane og håper på en skikkelig heiagjeng.
Bli med å heie dem fram på Hell 1. juni. Konkurransen starter klokka 14:00, der hvert lag har 4 timer på seg til å lage 3 retter til 12 personer. Det er litt av et maratonløp de skal igjennom. Deltakerne gleder seg veldig og de har forberedt seg godt.
–Dette blir spennende, sier de i kor. Vi elsker denne sesongen vi går inn i nå. Norske grønnsaker står aller øverst på lista og det vi brenner mest for. Det er ærefult å få være med å ta disse fantastiske råvarene til nye høyder. Vi skal gjøre vårt så får dommerne bestemme, sier Nils Flatmark og håper det kan inspirere kokkene til å fylle mer grønnsaker på tallerken.
Nykål skal med i hovedretten
- I forretten skal "Historiske tomater" - med diverse små tomater, gulrot og lollosalat inngå.
- Ingredienser som skal spille hovedrollen i hovedretten er ny sommerkål og hvit asparges.
- I dessert skal rabarbra, friske jordbær og mørk sjokolade inngå.
Prosjektleder i OFG, Toril Gulbrandsen ser fram til denne store begivenheten.
–Det er så utrolig inspirerende og spennende å se hva kokkene tryller fram i denne konkurransen. Vi skal sørge for at ideer og retter blir delt.
Nøkkelord
Kontakter
Toril GulbrandsenInnholdsrådgiver og matfaglig rådgiver
Tel:957 32 919toril.gulbrandsen@frukt.noFølg pressemeldinger fra Opplysningskontoret for frukt og grønt
Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Opplysningskontoret for frukt og grønt på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.
Siste pressemeldinger fra Opplysningskontoret for frukt og grønt
Avliver vanlige myter om potet3.10.2023 13:19:16 CEST | Pressemelding
Poteten bør være førstevalg som tilbehør til middagen, enten den er kokt, bakt eller stekt. Det finnes neppe en råvare som er så anvendelig og som passer til nesten alt! Bli med å feire en av Norges viktigste råvarer på potetdagen 4.oktober.
Norske husholdninger kaster mat for 10 000 i året- og de single er verst28.9.2023 07:30:00 CEST | Pressemelding
Verdens internasjonale dag mot matsvinn markeres 29. september. Visste du at det er på hjemmebane at det kastet mest mat? En vanlig husholdning kaster mat for 10 000 kroner i året (1). Ingen kan gjøre alt, men alle kan gjøre noe. Få tips til hvordan du kan redusere matsvinn!
Hipp hurra for Epledagen- 30 år!23.9.2023 08:30:00 CEST | Pressemelding
Norske epler er søte, sprø og saftige og nå finnes de i butikker over hele landet. Hvert år feires Epledagen siste tirsdag i september, som i år faller på tirsdag 26. september.
De tre store matdagene i høst20.9.2023 09:02:05 CEST | Pressemelding
Nå bugner butikkene av fantastiske norskprodusert frukt og grønnsaker, og det er derfor på sin plass å feire vår rike matkultur. I september og oktober er det flere merkedager som markerer hvor viktig norsk produksjon er for vår selvforsyning. La oss sammen feire høstens smaksopplevelser og den unike norske matkulturen!
Helsemessige fordeler med Airfryer15.9.2023 08:59:14 CEST | Pressemelding
Airfryer har blitt svært populært- fordi den tilbereder sunn mat - raskt og enkelt! Grønnsaker er perfekt å tilberede i airfryer. De blir skikkelig sprø på utsiden, og deilige og møre inni. Hvis du syns det tar mye tid å tilberede grønnsaker, prøv airfryer da vel!
I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.
Besøk vårt presserom