MSC Cruises

MSC Cruises og MSC Foundation inngår samarbeid med NatureMetrics for å redusere tapet av de mest truede marine artene

Del
MSC Cruises og MSC Foundation kunngjør i dag et innovativt partnerskap med NatureMetrics, som har spesialisert seg på banebrytende naturintelligens og miljø-DNA. Formålet med prosjektet, "eBioAtlas: Biodiversity Sampling from Cruise Lines using eDNA", er å bruke den innovative teknikken for DNA-prøvetaking til å innhente omfattende biologisk mangfoldsdata for marine arter.

Ved å samle inn eDNA fra sjøvann, og sende det til NatureMetrics for analyse, vil man kunne oppdage og registrere det marine dyrelivet som finnes på reiserutene til MSC Cruises. Prosjektet har global rekkevidde, og dataene inngår i eBioAtlas, som er et globalt program initiert av NatureMetrics og International Union for Conservation of Nature (IUCN). MSC Cruises og MSC Foundation inngår nå i det globale programmet, for å bidra med mer datagrunnlag for biologisk mangfold. Dette skal igjen gjøre at man kan ta mer informerte beslutninger til fordel for både mennesker og natur.

Det er behov for bedre data for å redusere tap av biologisk mangfold og akselerere fremgang mot en naturpositiv fremtid. eBioAtlas bidrar til å øke fokuset på klimademping, tilpasning og matsikkerhet. Gjennom nært samarbeid med lokale interessenter, marine ikke-statlige organisasjoner (NGOer), nasjonale myndigheter og IUCN Red List of Threatened Species, vil dette initiativet muliggjøre oppdaterte vurderinger og revurderinger av marine arter i Nord-Atlanteren.

– Samarbeid er avgjørende for å redusere tapet av biologisk mangfold. MSCs banebrytende arbeid med å samle inn og dele biologisk mangfoldsdata med vårt eBioAtlas-program vil gi oss innsikt som gjør at vi kan ta informerte beslutninger om havvern globalt. Det er tid for handling, og med organisasjoner som MSC, kan vi skape en verden der bedrifter og natur sammen kan skape fremskritt, sier Dr. Kat Bruce, grunnlegger av NatureMetrics.

eBioAtlas-programmet vil innhente biodiversitetsdata fra tre forskjellige MSC Cruises reiseruter, og vil bidra til å gi nøyaktig informasjon til IUCNs rødliste over truede arter. Disse verdifulle dataene vil bli gjort tilgjengelige for tredjeparter gratis gjennom eBioAtlas-partnerskapet mellom NatureMetrics og IUCN.  

– MSC Foundation er forpliktet til å fremme havbevaring gjennom vitenskap. Det var derfor naturlig for oss å inngå et samarbeid med NatureMetrics for å støtte viktig kartlegging av biologisk mangfold, og hjelpe IUCN med å utføre vurderinger som er kritiske indikatorer for helsen til det globale biologiske mangfoldet, sier Daniela Picco, administrerende direktør i MSC Foundation.

Sjøvannsprøver vil bli samlet inn fra fartøyenes sjøvannsinntak ved hjelp av spesialdesignede eDNA-oppsamlingssett. Disse prøvene vil deretter bli forseglet og sendt til NatureMetrics for DNA-analyse. Resultatene, sammen med stedsdetaljer, vil bli delt IUCN for å forbedre deres forståelse av det biologiske mangfold i havet.

Jomfruskipet som skal delta i prøvetakingsinitiativet er MSC Euribia, som vil starte datainnsamling i Norden (Norge og Nordsjøen), etterfulgt av MSC Poesia (Island, Grønland) og MSC Preziosa (Island, Norge og Svalbard).

– Vårt innovative partnerskap med NatureMetrics er mer enn bare en strategisk allianse. Det er en forpliktelse til å utnytte avanserte eDNA-teknologier og globalt samarbeid for å drive bærekraft- og bevaringsarbeidet videre. Det handler om å utnytte ressursene våre klokt og optimalisere prosesser for å ta de best mulige beslutningene for planetens fremtid. Vi er stolte over å støtte dette viktige arbeidet ved å ta prøver på 4 skip over 11 cruise, for totalt 114 prøvetakingsdager i år, sier Linden Coppell, VP for Sustainability and ESG hos MSC Cruises.

– MSC Foundation er glade for å tilrettelegge og finansiere dette banebrytende partnerskapet med NatureMetrics og MSC Cruises. Dette partnerskapet er et bevis på vår forpliktelse til å beskytte havene våre og skape en naturpositiv fremtid for fremtidige generasjoner, sier Marina Anselme, generalsekretær i MSC Foundation.

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

Om MSC Cruises

MSC Cruises
Av. Eugène-Pittard 16
1206 Genève, Switzerland

21898090https://www.msccruises.no/

MSC Cruises er verdens største privateide cruiserederi, og er en ledende aktør i Europa, Sør-Amerika og Sør-Afrika. Skipene våre seiler hele året i Middelhavet og Karibia, og sesongrutene omfatter Nord-EuropaSør-AmerikaSør-AfrikaKinaDubai, Abu Dhabi og Qatar.
Selskapet har vokst med 800 % siden 2004, og hadde i 2017 to millioner passasjerer og solide finansielle resultater med en omsetning på 2,2 milliarder euro. MSC Cruises er et europeisk selskap med base i Sveits og dype røtter i Middelhavet. Selskapet har over 23 700 ansatte globalt, og selger cruisereiser i 70 land rundt om i verden.

Følg pressemeldinger fra MSC Cruises

Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra MSC Cruises på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra MSC Cruises

MSC CRUISES ÅPNER SALG FOR VINTERSESONGEN 2024/25 MED MER ENN 150 GLOBALE SEILASER NÅ TILGJENGELIGE FOR BOOKING2.8.2023 10:06:17 CEST | Pressemelding

Seks skip vil betjene det Karibiskehavet med et stort utvalg av reiseruter fra Miami, Port Canaveral (Orlando), New York City og Martinique. I Middelhavet vil MSC World Europa, det banebrytende første skipet i rederiets futuristiske World Class-flåte, fortrylle gjester med sitt design og fasiliteter om bord. MSC Euribias nye base i Midtøsten gir gjestene sjansen til å fordype seg i regionens unike kulturer.

Ocean Cay MSC Marine Reserve tildelt Mission Blue 'Hope Spot' betegnelse som anerkjennelse for pågående bevaringsarbeid12.7.2023 10:24:20 CEST | Pressemelding

Ocean Cay MSC Marine Reserve på Bahamas har formelt blitt utnevnt til et 'Hope Spot'. Pierfrancesco Vago – MSC Foundation styremedlem og leder av Executive Committee, og administrerende styreleder i Cruise Division of MSC Group – ble anerkjent som Hope Spot Champion av Mission Blue, den ideelle organisasjonen grunnlagt av den anerkjente oseanografen Dr. Sylvia Earle for å fremme beskyttelsen av marine økosystemer.