MSC Cruises

NYTT CRUISESKIP TAR FATT PÅ FØRSTE NETTO-NULLUTSLIPPSREISE

Del
Genève, Sveits, 25. mai 2023 – Cruisedivisjonen til MSC Group skal gjennomføre den første netto null-utslippsreisen i industrien. MSC Euribia er MSC Cruises nyeste flaggskip, og skal seile på flytende naturgass (LNG). Cruiseskipet forlater verftet i Saint-Nazaire, Frankrike i neste uke for å seile mot København hvor navneseremonien skal være.

Det nye skipet er det 22. fartøyet i flåten til MSC Cruises. Skipet skal seile i fire dager fra Saint-Nazaire til København. På seilasen skal skipet ha netto-nullutslipp for å demonstrere at dette er mulig for dagens cruiseindustri. MSC Euribia seiler fra den franske havnen 3. juni, og skal etter planen ankomme den danske hovedstaden 7. juni.

– Denne første netto-nullutslippsreisen til vårt nyeste flaggskip MSC Euribia er enda en viktig del av vår dekarboniseringsreise. Samtidig viser den mer enn noe annet omfanget av vårt engasjement, sier Pierfrancesco Vago, administrerende styreleder i cruisedivisjonen til MSC Group.

MSC Cruises har kjøpt 400 tonn bio-LNG for å vise sin forpliktelse til distribusjon av fornybart drivstoff og energiomstillingstiltak i forbindelse med den banebrytende nett-nullutslippsreisen. Rederiet er den første havcruiseoperatøren i bransjen som kjøper bio-LNG som drivstoffkilde. Dette drivstoffet har betydelige reduksjoner i livssyklusutslipp.

– Vi kan imidlertid ikke gjøre dette alene. Gitt betydningen av alternative brensler for å oppnå dekarbonisering i vår industri så vel som for andre sektorer, må vi alle samarbeide for å øke tilgjengeligheten i stor skala. Kjøpet av bio-LNG sender et klart signal til markedet om at cruiserederier og den maritime industrien for øvrig etterspørsel nye og renere drivstoff. Vi trenger imidlertid et tettere samarbeid mellom regjeringer, produsenter og sluttbrukere for å skalere opp tilgjengeligheten, fortsetter Vago.

Netto-nullutslipps-seilingen vil utnytte bio-LNG ved bruk av et massebalansesystem. Dette er den mest miljøeffektive metoden for å levere på fordelene med fornybar biogass. Hele forsyningskjeden vil være i samsvar med EUs fornybare energidirektiv, kjent som RED II. Hvert enkelt parti av den totale bio-LNG produsert har også blitt sertifisert av International Sustainability & Carbon Certification.

– MSC Euribias første seilas er en utrolig bragd, og representerer år med engasjement og besluttsomhet. Seilasen viser at vi kan operere på et netto-nullutslippsgrunnlag med eksisterende skipsteknologi, sier Michele Francioni, SVP, MSC Cruises.

– Dette er bare begynnelsen, og vi er forpliktet til overgangen. Men for å realisere visjonen om netto-nullutslippscruise er vi avhengig av at alternative drivstoff som bio-LNG, e-LNG, grønt hydrogen eller grønn metanol blir gjort tilgjengelig i stor skala.

På netto-nullutslippsreisen får MSC Cruises støtte av det nordiske energiselskapet Gasum. Gasum er en ledende produsent av biogass og prosessor av biologisk nedbrytbare avfallsfraksjoner i Norden.

Hastigheten og reiseruten til MSC Euribias jomfrutur er designet spesielt for å optimalisere konfigurasjonen og belastningen til motorene for å minimere drivstofforbruket. Dedikerte spesialister på energieffektivitet fra både MSC Cruises og skipets konstruktør Chantiers de L'Atlantique vil være om bord på seilingen for å overvåke og optimalisere alle aspekter ved reisen. De vil også jobbe tett opp mot kaptein Stefano Battinelli, og Pasquale Mastellone som er MSC Euribias sjefingeniør.

MSC Cruises' landbaserte energieffektivitetseksperter med base i London vil kontinuerlig overvåke og optimalisere alle systemer om bord for å minimere energibehovet, identifisere ytterligere muligheter for å forbedre energieffektiviteten i sanntid.

Dette vil inkludere en rekke tiltak som konfigurasjonen av motorene, hastigheten til individuelle klimaanleggvifter i lugarene, reiserute og hastighetsoptimalisering.

Alle tiltakene skal bidra til å redusere energiforbruket, noe som igjen også skal redusere drivstofforbruket.

MSC Cruises nye skip er drivstoffleksibelt, noe som betyr at det kan seile på en rekke typer fornybare drivstoff som både er tilgjengelig i dag og forventet å brukes i fremtiden. Ved å ta i bruk fossilt LNG reduseres klimagassutslippet med 20 % sammenlignet med konvensjonelle marine brensler. I tillegg elimineres så og si utslippet av svoveloksider og partikler, og nitrogenoksider reduseres med 85 prosent.

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

Om MSC Cruises

MSC Cruises
Av. Eugène-Pittard 16
1206 Genève, Switzerland

21898090https://www.msccruises.no/

MSC Cruises er verdens største privateide cruiserederi, og er en ledende aktør i Europa, Sør-Amerika og Sør-Afrika. Skipene våre seiler hele året i Middelhavet og Karibia, og sesongrutene omfatter Nord-EuropaSør-AmerikaSør-AfrikaKinaDubai, Abu Dhabi og Qatar.
Selskapet har vokst med 800 % siden 2004, og hadde i 2017 to millioner passasjerer og solide finansielle resultater med en omsetning på 2,2 milliarder euro. MSC Cruises er et europeisk selskap med base i Sveits og dype røtter i Middelhavet. Selskapet har over 23 700 ansatte globalt, og selger cruisereiser i 70 land rundt om i verden.

Følg pressemeldinger fra MSC Cruises

Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra MSC Cruises på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra MSC Cruises

MSC CRUISES ÅPNER SALG FOR VINTERSESONGEN 2024/25 MED MER ENN 150 GLOBALE SEILASER NÅ TILGJENGELIGE FOR BOOKING2.8.2023 10:06:17 CEST | Pressemelding

Seks skip vil betjene det Karibiskehavet med et stort utvalg av reiseruter fra Miami, Port Canaveral (Orlando), New York City og Martinique. I Middelhavet vil MSC World Europa, det banebrytende første skipet i rederiets futuristiske World Class-flåte, fortrylle gjester med sitt design og fasiliteter om bord. MSC Euribias nye base i Midtøsten gir gjestene sjansen til å fordype seg i regionens unike kulturer.

Ocean Cay MSC Marine Reserve tildelt Mission Blue 'Hope Spot' betegnelse som anerkjennelse for pågående bevaringsarbeid12.7.2023 10:24:20 CEST | Pressemelding

Ocean Cay MSC Marine Reserve på Bahamas har formelt blitt utnevnt til et 'Hope Spot'. Pierfrancesco Vago – MSC Foundation styremedlem og leder av Executive Committee, og administrerende styreleder i Cruise Division of MSC Group – ble anerkjent som Hope Spot Champion av Mission Blue, den ideelle organisasjonen grunnlagt av den anerkjente oseanografen Dr. Sylvia Earle for å fremme beskyttelsen av marine økosystemer.