MSC Cruises

Det miljøavanserte cruiseskipet MSC Euribia gjennomfører vellykket skipstesting

Del
MSC Euribia er MSC Cruises andre skip som seiler på LNG, og går nå inn i sluttfasen av forberedelsene til åpningssesongen i Nord-Europa. Det nye skrogdesignet som er laget av den tyske grafikeren Alx Flämig er ferdigstilt og klart for å bli avduket.

Genève, Sveits og Saint-Nazaire, Frankrike – 24.04.2023 – MSC Euribia som er MSC Cruises andre cruiseskip som seiler på flytende naturgass (LNG) har i løpet av en fire-dagers prøveperiode i Atlanterhavet gjennomført dypvannsintensive systemtester. MSC Cruises siste flaggskip skal nå gjennomgå den siste finpussen på Chantiers de l’Atlantique-verftet i Saint Nazaire i Frankrike, før det offisielt leveres til MSC Cruises 31. mai.

MSC Euribia blir det 22. skipet som inngår i MSC Cruises’ flåte, og cruiseskipet kan romme opptil 6 327 passasjerer. Skipet vil offisielt bli navngitt 8. juni i København, før den første sesongen i Nord-Europa starter fra Kiel i Tyskland.

MSC Euribia består av innovativ og avansert marin teknologi, samt at det seiler på LNG-drivstoff som er et av verdens reneste marine drivstoff tilgjengelig i stor skala. Dette skal bidra til å minimere cruiseskipets miljøavtrykk. MSC Euribia har en ny form på skroget som er dekket med et eksklusivt tilpasset freskomaleri. Maleriet markerer MSC Cruises forpliktelse til å beskytte og bevare det marine miljøet.

KUNNSTVERKET PÅ SKROGET ER FERDIGSTILT

Etter gjennomføringen av en internasjonal konkurranse var det den tyske grafikeren Alex Flämig som fikk ansvaret for å designe skrogkunstverket på MSC Cruises. Målet med kunsten er å skape diskusjon om viktigheten av å beskytte det utsatte og komplekse økosystemet i havene.

«Å se kunsten komme til live i virkeligheten på skroget på MSC Euribia er et stolt øyeblikk. Det er gøy at kunstverket mitt skal seile på verdenshavene. I tillegg til å tjene som et vitnesbyrd om MSC Cruises forpliktelse til å beskytte det viktige marine økosystemet, håper jeg kunsten også kan brukes som en inspirasjon for å finne innovative løsninger for å sikre havets fremtid», sier Alex Flämig.  

MSC Euribia er oppkalt etter gudinnen Eurybia, som utnyttet vinden, været og stjernebildene for å mestre havet. Samtidig illustrerer navnet skipets visjon om å implementere avanserte bærekraftige løsninger. Flämigs visuelle kunstverk består av en havinspirert fargepalett, med tittelen "#SavetheSea". Dette er en representasjon av MSC Cruises pågående dedikasjon til havet, og forpliktelse om å oppnå netto nullutslipp innen 2050.

MSC EURIBIA ER ET MILJØAVANSERT CRUIESSKIP

LNG er et av verdens reneste marine brensler som er tilgjengelig i stor skala. Dette brenselet kommer til å spille en nøkkelrolle i overgangen til avkarbonisering av internasjonal skipsfart. LNG reduserer lokale luftforurensende utslipp som svoveloksider med opptil 99 prosent, og nitrogenoksider med opptil 85 prosent. LNG spiller også en nøkkelrolle i å redusere klimaendringene ettersom det gir opptil 20 prosent reduksjon i klimagassutslipp.

Etter hvert som bio- og syntetisk drivstoff blir tilgjengelig, vil MSC Euribias utslipp reduseres ytterligere. LNG er nemlig nøkkelen til å utvikle lavkarbonløsninger for skipsfarten ettersom nye teknologier som brenselceller kan drives med LNG inntil nullutslipp bio-LNG eller grønt hydrogen blir tilgjengelig i stor skala. MSC Cruises er aktivt involvert i flere prosjekter sammen med regulatorer, akademia, verft og industri for å utvikle og gjøre disse teknologiene levedyktige.

Skipet vil også kunne koble seg på landstrøm for å redusere karbonutslipp i havnen. Utover dette har MSC Euribia det mest avanserte avløpsvannbehandlingssystemet i verden, som er designet i tråd med FNs skipsfartsorgan International Maritime Organization, skipet har også et omfattende system for både resirkulering og for håndtering av undervannsstrålingsstøy for å begrense forstyrrelser av livet i havet. I tillegg har skipet et omfattende utvalg av energieffektivt utstyr som optimaliserer motorbruken og hotellenergibehov.

MSC Euribia vil tilby 7-netters seilinger fra Kiel og København til de norske fjordene inkludert Geiranger, Ålesund og Flåm. Seilingen i Nord-Europa starter i juni i år.

For mer informasjon om MSC Euribia, vennligst klikk her.

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

Om MSC Cruises

MSC Cruises
Av. Eugène-Pittard 16
1206 Genève, Switzerland

21898090https://www.msccruises.no/

MSC Cruises er verdens største privateide cruiserederi, og er en ledende aktør i Europa, Sør-Amerika og Sør-Afrika. Skipene våre seiler hele året i Middelhavet og Karibia, og sesongrutene omfatter Nord-EuropaSør-AmerikaSør-AfrikaKinaDubai, Abu Dhabi og Qatar.
Selskapet har vokst med 800 % siden 2004, og hadde i 2017 to millioner passasjerer og solide finansielle resultater med en omsetning på 2,2 milliarder euro. MSC Cruises er et europeisk selskap med base i Sveits og dype røtter i Middelhavet. Selskapet har over 23 700 ansatte globalt, og selger cruisereiser i 70 land rundt om i verden.

Følg pressemeldinger fra MSC Cruises

Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra MSC Cruises på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra MSC Cruises

MSC CRUISES ÅPNER SALG FOR VINTERSESONGEN 2024/25 MED MER ENN 150 GLOBALE SEILASER NÅ TILGJENGELIGE FOR BOOKING2.8.2023 10:06:17 CEST | Pressemelding

Seks skip vil betjene det Karibiskehavet med et stort utvalg av reiseruter fra Miami, Port Canaveral (Orlando), New York City og Martinique. I Middelhavet vil MSC World Europa, det banebrytende første skipet i rederiets futuristiske World Class-flåte, fortrylle gjester med sitt design og fasiliteter om bord. MSC Euribias nye base i Midtøsten gir gjestene sjansen til å fordype seg i regionens unike kulturer.

Ocean Cay MSC Marine Reserve tildelt Mission Blue 'Hope Spot' betegnelse som anerkjennelse for pågående bevaringsarbeid12.7.2023 10:24:20 CEST | Pressemelding

Ocean Cay MSC Marine Reserve på Bahamas har formelt blitt utnevnt til et 'Hope Spot'. Pierfrancesco Vago – MSC Foundation styremedlem og leder av Executive Committee, og administrerende styreleder i Cruise Division of MSC Group – ble anerkjent som Hope Spot Champion av Mission Blue, den ideelle organisasjonen grunnlagt av den anerkjente oseanografen Dr. Sylvia Earle for å fremme beskyttelsen av marine økosystemer.