Små grep gir plastkutt på 100 000 kg
MENY tester nå ut å bytte plastposer med papirposer i frukt- og grønnsaksavdelingen, erstatte posene til brød med papir og ser på tiltak for å redusere plast i ferskvaredisken. I tillegg - på litt sikt - vil MENY erstatte plastbegre i ferskvaredisken og salatbaren.
Første butikker ut er MENY Ringnes Park, MENY Løren og MENY Lillo gård i Oslo. Å bytte ut plast med papir gjøres gradvis. Om testen er vellykket, vil MENY rulle ut endringene i alle butikker over hele landet.
- Vi ønsker å gjøre det vi kan for at plast ikke havner i naturen. Plast kan ta flere hundre år å bryte ned i naturen og selv om heller ikke papir forsvinner over natta, så brytes det ned veldig mye raskere, sier Kenneth Skauge, bærekraftsjef i MENY.
Små tiltak med stor effekt
MENY Ringnes Park er en av butikkene som tester ut de nye posene. Butikksjef Jan Trygve Blekastad har gledet seg lenge til teststart.
- Dette har jeg sett fram til lenge. Det er gøy å se at slike relativt små tiltak i butikk kan ha så stor effekt på MENYs samlede plastforbruk, sier Blekastad.
- Så langt ser vi at mange kunder, av gammel vane, leter etter plastposene, men de fleste synes at det er helt ok og heller bruke papir, fortsetter Blekastad.
Sparer 100 000 kg plast
Om alle MENY-butikkene går over til fruktposer og brødposer av papir, vil det bety en reduksjon i plast på 100 000 kg i året. Skauge har stor tro på tiltakene og tror vanene raskt vil endre seg hos forbrukerne.
- Vi må lete aktivt etter nye løsninger for å nå målet om 30 prosent kutt i plastforbruket vårt. Disse tiltakene er ganske synlige for kundene våre og viktige for å kutte forsøpling av plast i naturen, som er et enormt problem. Vi vil løpende supplere med flere plastreduserende tiltak, sier Skauge.
- Små ruller med plastposer har vært i frukt- og grøntavdelingen så lenge vi kan huske, det blir derfor uvant med papirposer. Jeg tror likevel at de fleste kundene venner seg fort til endringen. Enten ved å gå over til papir eller bruke gjenbruksposer her også, avslutter Skauge.
Kontakt: Bærekraftsansvarlig Kenneth Skauge, tlf. 970 50 222, kenneth.skauge@meny.no
Bilder
Om MENY
MENY er Norges ledende supermarkedkjede på nett og i butikk med 188 butikker og en omsetning på 22 milliarder kroner i 2021. MENYs lidenskap er gode råvarer, norsk matkultur og gode matopplevelser. I MENY sier vi at spiser du bedre, lever du bedre. Vi er overbeviste om at mat er viktig for folks livskvalitet. MENY har stort utvalg, mye ferskvare og måltidsløsninger, eget bakeri, mange tusen lokalmatprodukter og store frukt- og grøntavdelinger, men også hundrevis av ukentlige tilbud. Nær 10 000 matarbeidere sørger for personlig service og matfaglig veiledning. For inspirasjon, oppskrifter, vareinformasjon og tilbud, se meny.no. MENY er en del av NorgesGruppen.
Følg pressemeldinger fra MENY
Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra MENY på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.
Siste pressemeldinger fra MENY
MENY lanserer kundeklubb20.4.2024 08:00:00 CEST | Pressemelding
Med kundeklubben «MENY Mer» skal kundene pleies mer individuelt. – Vi må gi kundene mer av det de faktisk liker. Basert på tidligere kjøp skal de nå få flere og mere relevante tilbud, samt mer skreddersydd matinspirasjon, sier markedsdirektør Jørgen Normann-Larsen i MENY.
Nær halvering av matsvinnet21.3.2024 15:29:41 CET | Pressemelding
MENY har redusert matsvinnet med 45 prosent målt i tonn, mot 2015. I 2023 gikk matsvinnet ned med 11 prosentpoeng fra året før. – Vi er langt fra i mål, men glade for at vårt arbeid gir gode resultater, sier Unni Skjønhaug, driftsansvarlig for matsvinn i MENY.
MENY Revetal kåret til landets beste31.1.2024 14:50:46 CET | Pressemelding
MENY Revetal gikk igjen til topps i den høythengende MENY-kåringen «Årets butikk». – Å vinne prisen én gang er imponerende, å vinne for sjette gang skal ikke være mulig. At Norges råeste supermarked ligger i et lite tettsted i Vestfold, sier alt om dedikasjonen, presisjonen og atmosfæren til MENY Revetal, sier Vegard Kjuus, juryleder og MENY-sjef.
1 million matposer reddet fra søpla27.12.2023 09:00:00 CET | Pressemelding
MENY-kundene har nå totalt reddet en million poser med overskuddsmat, tilsvarende 1000 tonn, via appen Too Good To Go. – Kundene får god mat til en billig penge og vi unngår å kaste mat. En fin og viktig ordning, sier bærekraftsansvarlig Kenneth Skauge i MENY.
Barnegrøt med 100% norske, naturlige råvarer10.11.2023 12:57:41 CET | Pressemelding
For første gang får vi en 100 prosent norsk barnegrøtserie inn i dagligvarehylla. – Jeg er opptatt av at vi skal spise norsk mat, og at det ungene får i seg er trygt og kortreist, sa landbruks- og matminister Geir Pollestad da han lanserte barnegrøten på gården til Den sorte havre i Våler.
I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.
Besøk vårt presserom