Barnegrøt med 100% norske, naturlige råvarer
For første gang får vi en 100 prosent norsk barnegrøtserie inn i dagligvarehylla. – Jeg er opptatt av at vi skal spise norsk mat, og at det ungene får i seg er trygt og kortreist, sa landbruks- og matminister Geir Pollestad da han lanserte barnegrøten på gården til Den sorte havre i Våler.
Barnegrøtens hovedingrediens er svarthavre, et norsk urkorn som rundt årsskiftet ble fortrengt av hvit importert havre. Nå produserer 20 gårder i Østfold urkornet, uten bruk av sprøytemidler.
- Svarthavre er perfekt som råvare. Den har mindre karbohydrater og 40 prosent mer sunne fettsyrer enn vanlig hvit havre. Tilstrekkelig umettede fettsyrer er viktig for optimal utvikling. I tillegg inneholder urkornet proteiner, fiber, vitaminer, antioksidanter og mineraler, sier Ingunn Anstensrud, daglig leder i Den sorte havre.
Kun naturlige ingredienser
Hun har vært opptatt av å utvikle en minst mulig prosessert barnegrøt bestående av rene, norske, forståelige og naturlige ingredienser. I tillegg til svarthavre, består grøten av norsk økologisk helmelk.
- Siden utkornet svarthavre har mer sunne fettsyrer enn vanlig havre, og fordi vi kombinerer den med norsk melk, trenger vi ikke tilsette andre mer prosesserte fettstoffer, slik som er vanlig i andre barnegrøter. Ei heller er grøten tilsatt sukker eller salt. Svarthavren har en rundere, søtere smak, i tillegg gir den økologiske H-melken sødme, sier Anstensrud.
Hun forklarer at svarthavren er malt finere, men at den ikke har vært gjennom unødvendig prosessering eller blitt tilsatt antiklumpmidler eller konserveringsmidler.
Helt nytt baby-produkt
Den nye økologiske barnegrøtserien – som også er Nyt Norge-merket - består av fem produkter, tilpasset ulike aldersstadier. Den for de aller yngste er et helt nytt produkt på det norske markedet: Et babyprodukt kalt «tilvenning», som kan gis som forsiktig inngang til fast føde.
Kategori preget av internasjonale aktører
Den sorte havre vant MENYs Matskattstipend og et stipend på kr 300 000 høsten 2022, nettopp for sin idé om å utvikle Norges første barnematserie basert kun på norske råvarer og med en tydelig lokal identitet.
- Vi trenger en norsk barnegrøtserie laget av sunne og unike råvarer. Den Sorte Havre har lykkes med sine müsli- og havregrynprodukter, nå har de hatt mot til å bevege seg inn i barnemat-kategorien som i dag i stor grad er preget av store internasjonale aktører, sier Vegard Kjuus, MENY-sjef.
Grøtserien er i alle MENY-butikker.
Kontaktperson: daglig leder Ingunn Anstensrud i Den sorte havre, tlf. 952 03 575, ingunn@densortehavre.no
Kontakter
Nina Horn HynneKommunikasjonssjef
Tel:934 44 213nina.hynne@meny.noOm oss
MENY er Norges ledende supermarkedkjede på nett og i butikk med 185 butikker og en omsetning på 22 milliarder kroner i 2022. MENYs lidenskap er gode råvarer, norsk matkultur og gode matopplevelser. I MENY sier vi at spiser du bedre, lever du bedre. Vi er overbeviste om at mat er viktig for folks livskvalitet.
MENY har stort utvalg, mye ferskvare og måltidsløsninger, eget bakeri, mange tusen lokalmatprodukter og store frukt- og grøntavdelinger, men også hundrevis av ukentlige tilbud. Nær 10 000 matarbeidere sørger for personlig service og matfaglig veiledning. For inspirasjon, oppskrifter, vareinformasjon, tilbud og nettbestilling, se meny.no. MENY er en del av NorgesGruppen.
Følg pressemeldinger fra MENY
Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra MENY på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.
Siste pressemeldinger fra MENY
MENY lanserer kundeklubb20.4.2024 08:00:00 CEST | Pressemelding
Med kundeklubben «MENY Mer» skal kundene pleies mer individuelt. – Vi må gi kundene mer av det de faktisk liker. Basert på tidligere kjøp skal de nå få flere og mere relevante tilbud, samt mer skreddersydd matinspirasjon, sier markedsdirektør Jørgen Normann-Larsen i MENY.
Nær halvering av matsvinnet21.3.2024 15:29:41 CET | Pressemelding
MENY har redusert matsvinnet med 45 prosent målt i tonn, mot 2015. I 2023 gikk matsvinnet ned med 11 prosentpoeng fra året før. – Vi er langt fra i mål, men glade for at vårt arbeid gir gode resultater, sier Unni Skjønhaug, driftsansvarlig for matsvinn i MENY.
MENY Revetal kåret til landets beste31.1.2024 14:50:46 CET | Pressemelding
MENY Revetal gikk igjen til topps i den høythengende MENY-kåringen «Årets butikk». – Å vinne prisen én gang er imponerende, å vinne for sjette gang skal ikke være mulig. At Norges råeste supermarked ligger i et lite tettsted i Vestfold, sier alt om dedikasjonen, presisjonen og atmosfæren til MENY Revetal, sier Vegard Kjuus, juryleder og MENY-sjef.
1 million matposer reddet fra søpla27.12.2023 09:00:00 CET | Pressemelding
MENY-kundene har nå totalt reddet en million poser med overskuddsmat, tilsvarende 1000 tonn, via appen Too Good To Go. – Kundene får god mat til en billig penge og vi unngår å kaste mat. En fin og viktig ordning, sier bærekraftsansvarlig Kenneth Skauge i MENY.
Etablerer Norges største mathus for netthandel i Oslo23.10.2023 08:30:00 CEST | Pressemelding
MENY åpner høsten 2024 en sentralisert netthandelsbutikk på Alnabru i Oslo. - Vi vil tilby et større utvalg av mat og drikke til våre netthandelskunder. Hele andre etasjen i bygget vil handle om matglede og nye, spennende matløsninger, sier MENY-sjef Vegard Kjuus.
I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.
Besøk vårt presserom