MENY

Barnegrøt med 100% norske, naturlige råvarer

Del

For første gang får vi en 100 prosent norsk barnegrøtserie inn i dagligvarehylla. – Jeg er opptatt av at vi skal spise norsk mat, og at det ungene får i seg er trygt og kortreist, sa landbruks- og matminister Geir Pollestad da han lanserte barnegrøten på gården til Den sorte havre i Våler.

Landbruks- og matminister Geir Pollestad sammen med fra venstre: Azra Maksumic (ansvarlig for barnemat i MENY), Ingunn Anstenrud (daglig leder i Den sorte havre) og småbarnsmor fra Våler Gina M. G. Østmoe med sønnen Simon.
Landbruks- og matminister Geir Pollestad sammen med fra venstre: Azra Maksumic (ansvarlig for barnemat i MENY), Ingunn Anstenrud (daglig leder i Den sorte havre) og småbarnsmor fra Våler Gina M. G. Østmoe med sønnen Simon. MENY/Michael Johnsen

Barnegrøtens hovedingrediens er svarthavre, et norsk urkorn som rundt årsskiftet ble fortrengt av hvit importert havre. Nå produserer 20 gårder i Østfold urkornet, uten bruk av sprøytemidler.
- Svarthavre er perfekt som råvare. Den har mindre karbohydrater og 40 prosent mer sunne fettsyrer enn vanlig hvit havre. Tilstrekkelig umettede fettsyrer er viktig for optimal utvikling. I tillegg inneholder urkornet proteiner, fiber, vitaminer, antioksidanter og mineraler, sier Ingunn Anstensrud, daglig leder i Den sorte havre.

Kun naturlige ingredienser
Hun har vært opptatt av å utvikle en minst mulig prosessert barnegrøt bestående av rene, norske, forståelige og naturlige ingredienser. I tillegg til svarthavre, består grøten av norsk økologisk helmelk.
- Siden utkornet svarthavre har mer sunne fettsyrer enn vanlig havre, og fordi vi kombinerer den med norsk melk, trenger vi ikke tilsette andre mer prosesserte fettstoffer, slik som er vanlig i andre barnegrøter. Ei heller er grøten tilsatt sukker eller salt. Svarthavren har en rundere, søtere smak, i tillegg gir den økologiske H-melken sødme, sier Anstensrud.

Hun forklarer at svarthavren er malt finere, men at den ikke har vært gjennom unødvendig prosessering eller blitt tilsatt antiklumpmidler eller konserveringsmidler.

Helt nytt baby-produkt
Den nye økologiske barnegrøtserien – som også er Nyt Norge-merket - består av fem produkter, tilpasset ulike aldersstadier. Den for de aller yngste er et helt nytt produkt på det norske markedet: Et babyprodukt kalt «tilvenning», som kan gis som forsiktig inngang til fast føde.

Kategori preget av internasjonale aktører
Den sorte havre vant MENYs Matskattstipend og et stipend på kr 300 000 høsten 2022, nettopp for sin idé om å utvikle Norges første barnematserie basert kun på norske råvarer og med en tydelig lokal identitet.

- Vi trenger en norsk barnegrøtserie laget av sunne og unike råvarer. Den Sorte Havre har lykkes med sine müsli- og havregrynprodukter, nå har de hatt mot til å bevege seg inn i barnemat-kategorien som i dag i stor grad er preget av store internasjonale aktører, sier Vegard Kjuus, MENY-sjef.

Grøtserien er i alle MENY-butikker.

Kontaktperson: daglig leder Ingunn Anstensrud i Den sorte havre, tlf. 952 03 575, ingunn@densortehavre.no

Kontakter

Om oss

MENY er Norges ledende supermarkedkjede på nett og i butikk med 185 butikker og en omsetning på 22 milliarder kroner i 2022. MENYs lidenskap er gode råvarer, norsk matkultur og gode matopplevelser. I MENY sier vi at spiser du bedre, lever du bedre. Vi er overbeviste om at mat er viktig for folks livskvalitet.

MENY har stort utvalg, mye ferskvare og måltidsløsninger, eget bakeri, mange tusen lokalmatprodukter og store frukt- og grøntavdelinger, men også hundrevis av ukentlige tilbud. Nær 10 000 matarbeidere sørger for personlig service og matfaglig veiledning. For inspirasjon, oppskrifter, vareinformasjon, tilbud og nettbestilling, se meny.no. MENY er en del av NorgesGruppen.

Følg pressemeldinger fra MENY

Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra MENY på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra MENY

Sild til topps i Norges største lokalmatpris14.9.2023 13:55:52 CEST | Pressemelding

Juviksild mottar kr. 300 000 som vinner i MENYs Matskattstipend. - Sild er sunt, godt og klimavennlig. I flere europeiske land er fisken en delikatesse, mens vi i Norge knapt spiser den. Det må vi gjøre noe med, sier MENY-sjef Vegard Kjuus. Jerseymeieriet får kr. 150 000 for å videreutvikle produkter av A2A2-melk. Klokk & Co får kr. 150 000 for å utvikle en sunnere brus basert på norske og naturlige råvarer.

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye