Fleks

Fleks kjøper Kbil

Del
Fleks tar nye posisjoner i bruktbilmarkedet når de nå kjøper opp bruktbilforhandleren KBil i Bærum.
Fleks kjøper Kbil. Her ved Petter Kjøs Utengen, CEO i Fleks (t.v) og Magnus Groseth, gründer av Kbil. Foto: Hanna Lauridsen.
Fleks kjøper Kbil. Her ved Petter Kjøs Utengen, CEO i Fleks (t.v) og Magnus Groseth, gründer av Kbil. Foto: Hanna Lauridsen.

— Hastighet er viktig for oss. KBil er derfor et perfekt kjøp for oss, med den erfaringen og kompetansen de sitter på, sier Petter Kjøs Utengen, CEO i Fleks. 

Magnus Groseth har siden 2013 drevet KBil i Bærum, som har spesialisert seg på bruktbilsalg av elbiler. I januar gikk han ut med nyheten at de kastet kortene. Årsak: Teslas kraftige priskutt på Model Y på nyåret. Frem til det tidspunktet kunne bedriften vise til svært gode resultater gjennom mange år.

— Siden januar har jeg hatt 15 møter med interessenter som ønsket å ta over bilpark, ansatte og lokasjon. Valget falt på Fleks fordi de er den aktøren som vil bli vår aller beste partner fremover, sier han.

Utvider til nye forretningsområder

Nå skal bedriften drives under Fleks-paraplyen fra 1. mars, og alle ansatte blir med videre i samme lokaler som før.

— KBil har vist til utrolig bra resultater over tid, og er en veldig bra match for oss. Fleks har aldri hatt som strategi å bare drive med bilabonnement. Vi tenker alltid på neste skritt, og hvordan vi kan utvide og ekspandere i alle deler av verdikjeden. Hele tiden med mål om å gjøre bilhold som helhet mer fleksibelt og enklere, på alle områder. Dette er et viktig steg på denne veien, sier Utengen.

Vil endre bruktbilmarkedet 

Fleks har allerede i rundt ett år etablert seg i bruktbilmarkedet med Wundercar, bruktbilbutikken som selger Fleks-biler som tidligere har vært ute på abonnement. Wundercar har hatt fokus på auksjoner og forhandlersalg, med KBil styrker de sin satsning på privatmarkedet. 

— I fire år har vi endret måten du eier bil på. Med kompetansen og erfaringen vi nå får på plass kan vi også virkelig starte å endre bruktbilbransjen for alltid. Og vi vet at vårt nye selskap kommer fra den samme verdenen av visjoner og verdier som oss videre, og tidligere års resultater viser at de har det som trengs for å nå dette målet, sier Utengen.

KBil kommer til å fortsette under sitt eksisterende navn inntil videre.

 — Jeg ser veldig frem til tiden som kommer, er glad for at de er ansatte er sikret jobb fremover og ser frem til å fortsette og utfordre bilbransjen sammen med Fleks i tiden som kommer, sier Groseth.

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

Fleks kjøper Kbil. Her ved Petter Kjøs Utengen, CEO i Fleks (t.v) og Magnus Groseth, gründer av Kbil. Foto: Hanna Lauridsen.
Fleks kjøper Kbil. Her ved Petter Kjøs Utengen, CEO i Fleks (t.v) og Magnus Groseth, gründer av Kbil. Foto: Hanna Lauridsen.
Last ned bilde

Lenker

Om Fleks

Fleks
Fleks
Drammensveien 130
0277 Oslo

https://fleks.no/

Fleks ble etablert i 2019 med mål om å utfordre folks syn på bilhold. Vi var et av de første selskapene som kunne tilby bilabonnement til private husstander, og er i dag den største tilbyderen av dette i Norden.

Å abonnere på bil er fortsatt et ganske nytt konsept, men det ligner på mange andre abonnementstjenester som allerede finnes på markedet. Du kan bytte ut bilen hver måned om du ønsker det, abonnere over kortere og lengre tid og dele bilen med andre.

Vi mener at det skal være bekymringsløst, forutsigbart og ikke minst fleksibelt, så derfor ordner vi alt med forsikring, service, veihjelp og dekkhotell og lar kundene bytte bil når de trenger noe annet. Å binde masse penger i bil og ha en bil i mange år av gangen hører historien til.

Følg pressemeldinger fra Fleks

Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Fleks på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Fleks

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye