Reitan Retail

REMA 1000 Danmark overtar majoriteten av ALDIs danske dagligvarenettverk

Del
Lavpriskjeden REMA 1000 Danmark, en del av Reitan Retail, har inngått avtale om å overta majoriteten av den tyske dagligvarekjeden ALDI sitt butikknettverk i Danmark.
Foto: REMA 1000 Danmark
Foto: REMA 1000 Danmark
  • REMA 1000 Danmark kjøper 114 butikklokasjoner og tre distribunaler, inkludert en portefølje av eiendommer.
  • Avtalen gir tilgang til attraktive lokasjoner som er godt egnet for REMA 1000-konseptet og bidrar til ytterligere vekst i et attraktivt marked.
  • Avtalen omfatter ikke ALDIs hovedkontor og resterende butikker i Danmark.
  • Transaksjonen er avhengig av godkjenning fra danske konkurransemyndigheter.

– REMA 1000 Danmark har vært en fantastisk veksthistorie som viser skalerbarheten og vekstpotensialet i vår forretningsmodell, sier Ole Robert Reitan, CEO i Reitan Retail.
– Avtalen med ALDI er et viktig steg i Reitan Retails strategi om å styrke vår posisjon, fornye og utvikle porteføljen og bidra til bærekraftig og lønnsom vekst, sier han.

Henrik Burkal, CEO i REMA 1000 Danmark, sier avtalen markerer en viktig milepæl for REMA 1000, som åpnet sine første butikker i Danmark i 1994.

– Sammen med våre franchisetakere er vi veldig nær den lokale kunden, og vi har den mest effektive driften. Det gjør at vi kan tilby svært god valuta for pengene, sier Burkal.
– Dette oppkjøpet vil gi oss muligheten til å etablere flere REMA 1000-butikker på attraktive lokasjoner, med produkter av høy kvalitet til lave priser, sier han.

Porteføljen som overtas vil utfylle og forbedre REMA 1000s eksisterende butikknettverk, bidra til vekst og økt markedsandel, i tråd med Reitan Retails strategi. REMA 1000 vil innføre Reitan Retails unike franchisemodell, med mål om forbedret effektivitet, butikkomsetning og lønnsomhet.

– Jeg er glad for å se at REMA 1000-konseptet vokser, bygget på sterke verdier, effektiv drift og lokalt eierskap, sier Odd Reitan, grunnlegger av REMA 1000 og CEO i REITAN AS, som eier Reitan Retail.
– ALDIs forretningsmodell var en stor inspirasjon da vi åpnet den første REMA-butikken i Trondheim i 1979, og preger fortsatt vår filosofi i hele REITAN i dag, sier han.Om selskapene:
REMA 1000 Danmark er et forretningsområde i Reitan Retail, et nordisk og baltisk handelshus med 42 000 medarbeidere og 3 850 utsalgssteder i syv land. Selskapet har kjente merkevarer som 7-Eleven, Narvesen, Pressbyån, R-kioski, Uno-X og YX, i tillegg til REMA 1000 i Norge og Danmark.

Holdingselskapet REITAN AS utøver aktivt eierskap gjennom selvstendige selskaper, herunder Reitan Retail, Reitan Eiendom og Reitan Kapital.

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

Foto: REMA 1000 Danmark
Foto: REMA 1000 Danmark
Last ned bilde
Odd Reitan (venstre) og Ole Robert Reitan. Foto: Øyvind Breivik
Odd Reitan (venstre) og Ole Robert Reitan. Foto: Øyvind Breivik
Last ned bilde

Lenker

Om Reitan Retail

Reitan Retail
Reitan Retail
Gladengveien 2
0661 OSLO

24 09 85 55https://www.reitanretail.no/

Reitan Retail er et ledende handelsselskap i Norden og Baltikum med virksomhet innen dagligvare, servicehandel og mobilitet i syv land.

Vi er en familie med 42.000 positive og offensive mennesker og sterke merkevarer som REMA 1000, Narvesen, R-kioski, Pressbyrån, Uno-X, YX og 7-Eleven.

Med sterke verdier, effektiv drift og lokalt eierskap, deler vi et felles mål om å skape de beste kundeopplevelsene i folks hverdag, og bidra til en mer bærekraftig fremtid.

Vår unike franchisemodell er kjernen i vår forretningsmodell, og kunden er vår øverste sjef. Vi er en del av folks hverdag - hjemme, på farten og på veien. Vi er nære, enkle og ansvarlige.

I Reitan Retail, deler vi sterke verdier og et felles formål: Å gjøre hverdagen litt enklere og verden litt bedre.

Følg pressemeldinger fra Reitan Retail

Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Reitan Retail på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Reitan Retail

Reitanselskaper inngår stor eiendomsavtale i Danmark17.1.2024 12:00:00 CET | Pressemelding

REMA 1000 Danmark selger 64 butikkeiendommer til DK Retail Invest AS, som eies av AKA AS, Reitan Eiendom AS og Steensland-familiens investeringsselskap AS Straen. Avtalen har en verdi på om lag NOK 2,8 milliarder, og er større enn noen annen eiendomstransaksjon gjennomført av private, norske investorer det siste året. Kjøperne har også en opsjon på kjøp av et ytterligere antall eiendommer utover dette.

Reitan companies sign major real estate agreement in Denmark17.1.2024 12:00:00 CET | Press release

REMA 1000 Denmark sells 64 retail properties to DK Retail Invest AS, which is owned by AKA AS, Reitan Eiendom AS and the Steensland family's investment company AS Straen. The agreement has a value of approximately NOK 2.8 billion, and is larger than any other real estate transaction carried out by private Norwegian investors in the past year. The buyers also have an option to purchase an additional number of properties beyond this.

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye