Singapore Airlines

Singapore Airlines og Thai Airways signerer MoU om nytt strategisk partnerskap  

Del
Thai Airways International Public Company Limited (THAI) og Singapore Airlines (SIA) har signert et ´memorandum of understanding´ (MoU) om et nytt strategisk partnerskap. Avtalen betyr at selskapene gradvis vil øke sin ´codeshare´ samt se på mulighetene for et bredere kommersielt samarbeid. Et samarbeid som vil gi selskapenes kunder flere valgmuligheter, mer verdi og en enda bedre reiseopplevelse.
Singapore Airlines og Thai Airways avtale betyr enda bedre muligheter for kundene. Her THAI Acting Chief Executive Officer Suvadhana Sibunruang (venstre) og SIAs Chief Executive Officer Goh Choon Phong (høyre).
Singapore Airlines og Thai Airways avtale betyr enda bedre muligheter for kundene. Her THAI Acting Chief Executive Officer Suvadhana Sibunruang (venstre) og SIAs Chief Executive Officer Goh Choon Phong (høyre).

En av de første rutene i codeshare-samarbeidet blir den populære ruten Singapore-Bangkok. Det betyr at norske, svenske og danske kunder allerede fra starten av kan dra nytte av det nye samarbeidet. Implementeringen er planlagt allerede i første kvartal neste år. 

Singapore Airlines administrerende direktør, Muhammad Raimi, i Norden er meget fornøyd med den nye avtalen:

-Mange av våre nordiske passasjerer reiser videre til Thailand fra Singapore. Med denne avtalen får våre kunder enda flere kombinasjonsmuligheter. Noe som vil gjøre det enda lettere for reisende fra Norge, Sverige og Danmark å finne en rute som passer deres planer.

Selskapene ser også på flere ruter til Sør-Afrika, USA og Canada for codeshare fra første kvartal 2023. Selskapene ser videre på ytterligere muligheter for codeshare-ruter mellom Thailand og Singapore, og ruter til Europa, India og det sørvestlige Stillehavet.

Ved signeringen av avtalen uttalte Singapore Airlines CEO, Goh Choon Phong:

-SIA og THAI har hatt tette relasjoner i mange år, og med denne avtalen styrkes våre bånd. Begge selskapene har en lojal kundebase og et godt rutenettverk både i Sørøst-Asia og globalt. Dette er en vinn-vinn-mulighet som gir grunnlag for vekst samt gir våre kunder et enda bedre reisetilbud.

Fungerende administrerende direktør i THAI, Suvadhana Sibunruang, uttalte:

-Forholdet mellom THAI og Singapore Airlines er nært. Jeg er glad for at vi med dette samarbeidet kan møte etterspørselen og forbedre mulighetene for reisende mellom Thailand, Singapore og resten av verden. De nye codeshare-avtalene vil komme våre kunder til gode både i form av bonusprogram, kundeopplevelser, tilgang på lounger og service på flyplasser. Samarbeidet styrker begge selskapenes nettverk samt medlemmene av Star Alliance.

Forventet codeshare første kvartal 2023

I utgangspunktet tilbyr THAI og SIA codeshare på flyvningene mellom Singapore og Bangkok. THAI vil også tilby codeshare på SIAs ruter til Cape Town og Johannesburg i Sør-Afrika i løpet av første kvartal 2023; Houston, Los Angeles, New York (John F. Kennedy International Airport og Newark Liberty International Airport), San Francisco og Seattle i USA og Vancouver i Canada. Oppstart av rutene avhenger av godkjenning av lokale myndigheter.

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

Singapore Airlines og Thai Airways avtale betyr enda bedre muligheter for kundene. Her THAI Acting Chief Executive Officer Suvadhana Sibunruang (venstre) og SIAs Chief Executive Officer Goh Choon Phong (høyre).
Singapore Airlines og Thai Airways avtale betyr enda bedre muligheter for kundene. Her THAI Acting Chief Executive Officer Suvadhana Sibunruang (venstre) og SIAs Chief Executive Officer Goh Choon Phong (høyre).
Last ned bilde

Om Singapore Airlines

Singapore Airlineshttp://www.singaporeair.com

Singapore Airlines startet opp i 1972 med ti fly til 22 destinasjoner. I dag dekker rutenettverket 64 destinasjoner i 34 land.

Helt siden oppstart har selskapet hatt som mål å være markedsleder i luften. Singapore Airlines arbeider derfor kontinuerlig med modernisering og innovasjon. I dag er selskapet det mest prisbelønte flyselskapet i verden, og ble i 2018 kåret til verdens beste flyselskap i «Travellers’ Choice Awards for Airlines». 

I 2007 skrev Singapore Airlines luftfartshistorie når verdens største passasjerfly lettet - en Airbus A380. I 2013 satte selskapet ny standard i luften for Premium Class i 2017 lanserte selskapet "hotellrom" i luften i First Class og samtidig dobbeltseng i Business Class om bord A380. Den 11. oktober 2018 skrev selskapet seg nok en gang inn i luftfartshistorien med premieren på verdens lengste flight fra Singapore til New York. 

Følg pressemeldinger fra Singapore Airlines

Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Singapore Airlines på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Singapore Airlines

Hver fjerde planlegger en eksotisk vinter13.11.2022 15:00:00 CET | Pressemelding

Nå vil vi bytte ut Rudolf med kenguru. En fersk undersøkelse* viser at nordmenns interesse for reiser til fjerne himmelstrøk er høy. 43% planlegger en eksotisk reise i vinter, og 11% har allerede bestilt. Undersøkelsen viser også at Oslofolk er de som drømmer mest om en eksotisk reise, tett fulgt av vestlendinger og trøndere. Og jula? Får vi drømme fritt - uten tanke på budsjett – så vil vi aller helst feire den i Australia eller på New Zealand.

Dette er viktig når nordmenn skal fly langt30.10.2022 09:00:00 CET | Pressemelding

I en ny undersøkelse har man spurt nordmenn om hva som er viktig når de skal fly langt. Aller viktigst er direktefly (72%), tett fulgt av at bagasjen er inkludert (70%) og komfort om bord (68%). Bærekraft, underholding og bonusprogrammer er minst viktig når man skal fly mer enn seks timer viser undersøkelsen, gjennomført av YouGov for Singapore Airlines. Den viser videre at når vi flyr langt, er det først og fremst for å oppleve sol og varme.

SINGAPORE AIRLINES MELDER OM PLUSS 556 MSGD (3,9 MRD NOK) I FØRSTE KVARTAL. SOM FØLGE AV STERK ETTERSPØRSEL.15.8.2022 08:13:31 CEST | Pressemelding

Singapore Airlines (SIA) gjenopptar trafikken med fem ukentlige avganger fra København til Singapore. Selskapet melder om en positiv utvikling - spesielt for Europa og Norden. Selskapet har med et driftsresultat på 556 millioner Singapore dollar (SGD) i første kvartal presentert sitt nest beste driftsresultatet i flyselskapets 50 år lange historie. SIA har avvikende regnskapsår som går fra 1. april ´22 til 31. mars ´23.

Singapore Airlines fortsetter som tittelsponsor for Formel 1-løpet Singapore Grand Prix!23.5.2022 10:42:04 CEST | Pressemelding

Singapore Airlines (SIA) bekrefter at de fortsetter som tittelsponsor for det ikoniske Formel 1- løpet ´Singapore Grand Prix´. Avtalen forlengelse med tre år, og årets løp i Singapore blir det første siden pandemien brøt ut. Løpet er et gateløp, og var det første Formel 1-løpet som ble kjørt i flomlys i kveldsmørket. Årets Grand Prix går av stabelen 30.9 til 2.10.

Singapore Airlines øker antall ruter til Sørøst-Asia!10.2.2022 08:37:30 CET | Pressemelding

Store deler av verden åpner igjen for internasjonale reiser, og etterspørselen etter langdistanse reiser øker melder Singapore Airlines. Verdens mest prisvinnende flyselskap trapper derfor opp antall avganger på ruten København-Singapore, og gjenåpner Bali-ruten. Fra februar flyr Singapore Airlines direkte til Singapore fem ganger i uken, og København-Singapore ruten via Roma avsluttes derfor 1. juni.