Singapore Airlines

Hver fjerde planlegger en eksotisk vinter

Del
Nå vil vi bytte ut Rudolf med kenguru. En fersk undersøkelse* viser at nordmenns interesse for reiser til fjerne himmelstrøk er høy. 43% planlegger en eksotisk reise i vinter, og 11% har allerede bestilt. Undersøkelsen viser også at Oslofolk er de som drømmer mest om en eksotisk reise, tett fulgt av vestlendinger og trøndere. Og jula? Får vi drømme fritt - uten tanke på budsjett – så vil vi aller helst feire den i Australia eller på New Zealand.
Nordmenn drømmer om å bytte ut Rudolf og Kong Vinter med kenguruer og surfing viser en fersk reiseundersøkelse.
Nordmenn drømmer om å bytte ut Rudolf og Kong Vinter med kenguruer og surfing viser en fersk reiseundersøkelse.

Ifølge undersøkelsen* utført av YouGov for Singapore Airlines, er reiselysten størst i Oslo-området med 56% mot et landsgjennomsnitt på 43%. I Oslo hadde hele 14% booket en oversjøisk reise i vinter da undersøkelsen ble gjennomført. Minst reisesugne var de fra Innlandet og Sørlandet med 39%. 

Mest reiselyst – oversjøisk reise i vinter

  1. Oslo (56%)
  2. Vestnorge (43%)
  3. Trøndelag (42%)
  4. Nord-Norge (42%)
  5. Viken med Innlandet og Sørlandet (39%)

Størst reiselyst hos de under 34 og yngre familier

Det er de yngste og barnefamiliene som drømmer mest om et reisemål langt borte. Hele 52% av alle mellom 18 og 34 år svarer at de planlegger en lengre reise. Tilsvarende tall for unge barnefamilier er 56%, mens pensjonister uten barn hjemme har minst reiselyst. Her er det bare 30% som planlegger en oversjøisk reise i vinter. 

Vil bytte ut Rudolf med kenguru

En lang flyreise skremmer ikke nordmenn når drømmeferien skal realiseres. For om vi fritt kan velge, så vil vi helst feire jul- og nyttår ”Down Under” i Australia (53%) eller på New Zealand (38%). Over halvparten av oss drømmer rett og slett om å bytte ut Rudolf og Kong Vinter med kenguruer og surfing. 

Tidsforskjell på ti timer og lang flyreise demper ikke reiselysten.

-I vinterhalvåret ser vi klart en økning i antall nordmenn som velger å fly videre fra Singapore til Australia og New Zealand. Vi har daglige avganger til bl.a. Sydney fra Singapore, og mange tar gjerne også et stopp her på veien, sier Muhammad Raimi, adm. direktør for Singapore Airlines i Norden.

Reisetiden fra Oslo via København til Singapore er cirka 13,5 timer. Fra Singapore er det knapt åtte timer til Sydney.

Nyttårsshow & BBQ

Om man velger å feire nyttår i Sydney så blir man en av klodens aller første til å ønske 2023 velkommen. Sydney ligger ti timer foran Norge, og er kjent som byen som åpner ”nyttårsshowet” med fyrverkeriet over Sydney Harbour.

Både i Australia og på New Zealand står grillmat – eller barbecue - på julemenyen. Det er bare å glemme medisterkakene. Og festantrekket? Det er gjerne flip flops, hawaiiskjorte og shorts. 

Ifølge YouGov drømmer 13% av nordmenn om å feire jul- og nyttår i Singapore, som ligger syv timer foran oss. Her er den mest populære nyttårsaktiviteten det ikoniske fyrverkeriet over Marina Bay. 

Men byen er populær året rundt:

-Klimaet i Singapore er behagelig året rundt, og byen er et populært knutepunkt for videre reiser i Asia. Vi ser at både Thailand og Filippinene ligger på topp fem i Norge, og vi ser også en økning i antall bestillinger fra Singapore videre til Hanoi og Danang i Vietnam, sier Raimi.

Hit vil vi gjerne i vinter 

  • Australia (53%) 
  • New Zealand (38%)
  • Thailand (20%)
  • Singapore (13%)
  • Filippinene (12%)

*Undersøkelsen er gjennomført i perioden 27. september til 3. oktober 2022. YouGov har totalt gjort 1003 intervjuer.

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

Nordmenn drømmer om å bytte ut Rudolf og Kong Vinter med kenguruer og surfing viser en fersk reiseundersøkelse.
Nordmenn drømmer om å bytte ut Rudolf og Kong Vinter med kenguruer og surfing viser en fersk reiseundersøkelse.
Last ned bilde
Mange barnefamilier planlegger en langreise i vinter viser en fersk reiseundersøkelse.
Mange barnefamilier planlegger en langreise i vinter viser en fersk reiseundersøkelse.
Last ned bilde
Nyttårsfyrverkeriet i Singapore et kjent over hele Asia.
Nyttårsfyrverkeriet i Singapore et kjent over hele Asia.
Last ned bilde
Nordmenns interesse for en eksotisk reise i vinter er høy viser en fersk reiseundersøkelse fra Singapore Airlines.
Nordmenns interesse for en eksotisk reise i vinter er høy viser en fersk reiseundersøkelse fra Singapore Airlines.
Last ned bilde
Velger du å feire nyttår i Sydney er du en av klodens første til å ønske 2023 velkommen! Her fra Sydney Harbour.
Velger du å feire nyttår i Sydney er du en av klodens første til å ønske 2023 velkommen! Her fra Sydney Harbour.
Last ned bilde

Om Singapore Airlines

Singapore Airlineshttp://www.singaporeair.com

Singapore Airlines startet opp i 1972 med ti fly til 22 destinasjoner. I dag dekker rutenettverket 64 destinasjoner i 34 land.

Helt siden oppstart har selskapet hatt som mål å være markedsleder i luften. Singapore Airlines arbeider derfor kontinuerlig med modernisering og innovasjon. I dag er selskapet det mest prisbelønte flyselskapet i verden, og ble i 2018 kåret til verdens beste flyselskap i «Travellers’ Choice Awards for Airlines». 

I 2007 skrev Singapore Airlines luftfartshistorie når verdens største passasjerfly lettet - en Airbus A380. I 2013 satte selskapet ny standard i luften for Premium Class i 2017 lanserte selskapet "hotellrom" i luften i First Class og samtidig dobbeltseng i Business Class om bord A380. Den 11. oktober 2018 skrev selskapet seg nok en gang inn i luftfartshistorien med premieren på verdens lengste flight fra Singapore til New York. 

Følg pressemeldinger fra Singapore Airlines

Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Singapore Airlines på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Singapore Airlines

Singapore Airlines og Thai Airways signerer MoU om nytt strategisk partnerskap  6.12.2022 08:43:06 CET | Pressemelding

Thai Airways International Public Company Limited (THAI) og Singapore Airlines (SIA) har signert et ´memorandum of understanding´ (MoU) om et nytt strategisk partnerskap. Avtalen betyr at selskapene gradvis vil øke sin ´codeshare´ samt se på mulighetene for et bredere kommersielt samarbeid. Et samarbeid som vil gi selskapenes kunder flere valgmuligheter, mer verdi og en enda bedre reiseopplevelse.

Dette er viktig når nordmenn skal fly langt30.10.2022 09:00:00 CET | Pressemelding

I en ny undersøkelse har man spurt nordmenn om hva som er viktig når de skal fly langt. Aller viktigst er direktefly (72%), tett fulgt av at bagasjen er inkludert (70%) og komfort om bord (68%). Bærekraft, underholding og bonusprogrammer er minst viktig når man skal fly mer enn seks timer viser undersøkelsen, gjennomført av YouGov for Singapore Airlines. Den viser videre at når vi flyr langt, er det først og fremst for å oppleve sol og varme.

SINGAPORE AIRLINES MELDER OM PLUSS 556 MSGD (3,9 MRD NOK) I FØRSTE KVARTAL. SOM FØLGE AV STERK ETTERSPØRSEL.15.8.2022 08:13:31 CEST | Pressemelding

Singapore Airlines (SIA) gjenopptar trafikken med fem ukentlige avganger fra København til Singapore. Selskapet melder om en positiv utvikling - spesielt for Europa og Norden. Selskapet har med et driftsresultat på 556 millioner Singapore dollar (SGD) i første kvartal presentert sitt nest beste driftsresultatet i flyselskapets 50 år lange historie. SIA har avvikende regnskapsår som går fra 1. april ´22 til 31. mars ´23.

Singapore Airlines fortsetter som tittelsponsor for Formel 1-løpet Singapore Grand Prix!23.5.2022 10:42:04 CEST | Pressemelding

Singapore Airlines (SIA) bekrefter at de fortsetter som tittelsponsor for det ikoniske Formel 1- løpet ´Singapore Grand Prix´. Avtalen forlengelse med tre år, og årets løp i Singapore blir det første siden pandemien brøt ut. Løpet er et gateløp, og var det første Formel 1-løpet som ble kjørt i flomlys i kveldsmørket. Årets Grand Prix går av stabelen 30.9 til 2.10.

Singapore Airlines øker antall ruter til Sørøst-Asia!10.2.2022 08:37:30 CET | Pressemelding

Store deler av verden åpner igjen for internasjonale reiser, og etterspørselen etter langdistanse reiser øker melder Singapore Airlines. Verdens mest prisvinnende flyselskap trapper derfor opp antall avganger på ruten København-Singapore, og gjenåpner Bali-ruten. Fra februar flyr Singapore Airlines direkte til Singapore fem ganger i uken, og København-Singapore ruten via Roma avsluttes derfor 1. juni.