Skummelt mye matsvinn av gresskar
Skummelt mye kastes
En undersøkelse gjennomført av Norstat for Opplysningskontoret for frukt og grønt (OFG) i 2021 viser at 6 av 10 ikke bruker maten i gresskaret etter å ha laget Halloweenpynt. Både kjernen og kjøttet kan brukes i ulike retter. Innmaten kan for eksempel bli til gnocchi, doughnuts og pannekaker. Kjernene kan du lage snacks av!
-Har du ikke tid til å lage noe av gresskar med en gang, kan du lage puré som du fryser ned og tar opp når du trenger det. Du kan også hermetisere gresskar på glass, sier Anette Fjelleng Hansen, kokk i MatPrat.
Gresskarpuré i bakst er utrolig godt, for det gjør deigen så saftig!
I tillegg til at du reduserer matsvinnet ved å bruke hele gresskaret, er det flere gode grunner til å spise gresskar. Gresskar inneholder betakaroten, som omdannes til vitamin A i kroppen, i tillegg til fiber som er godt for fordøyelsen. Altså ingen grunn til å bli hjemsøkt av treg mage denne høsten!
Sett bort fra spøkelser, her er våre favoritter som «går igjen».
Trenger du flere tips? Ikke vær redd for å klikke her!
Nøkkelord
Kontakter
Pål Henrik KristiansenSenior kommunikasjonsrådgiver
Tel:+4793649264pal.henrik.kristiansen@matprat.noBilder
Om Matprat
Matprat er Opplysningskontoret for egg og kjøtt. Gjennom Matprat bidrar vi med matinspirasjon, -informasjon og -kunnskap. Matprat er merkenøytralt og vi jobber på oppdrag fra den norske egg-og kjøttproduserende bonden.
Følg pressemeldinger fra Matprat
Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Matprat på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.
Siste pressemeldinger fra Matprat
Slik lykkes du med biffen – og grillen23.4.2025 08:00:00 CEST | Pressemelding
En god grillopplevelse starter lenge før du legger kjøttet på risten
Vårrengjøring i fryseren: Hvor lenge holder maten?7.4.2025 08:45:00 CEST | Pressemelding
Når var sist gang du kikket inn i fryseren? Og har du mat som har ligget så lenge at den husker din første skoledag? Da er det på tide med en vårrengjøring, mener Matprat-kokken Anette Fjelleng Hansen, som forteller deg hvordan du oppbevarer maten og hvor lenge den holder seg i fryseren for best mulig resultat.
Matprat inngår brødsamarbeid – skal inspirere forbrukerne30.1.2025 09:00:00 CET | Pressemelding
Matprat har inngått et samarbeid med aktører i brød- og bakeribransjen* for å minne forbrukere på hvor anvendelig, smakfullt og næringsrikt brød er. Første steget for å få til nettopp dette, er en sandwich-kampanje.
Kalkun fortsatt på topp27.12.2024 07:30:00 CET | Pressemelding
En av tre oppgir at de skal spise kalkun på nyttårsaften i år. Det viser MatPrats årlige juleundersøkelse, utført av Opinion. Nesten like mange vet ikke hva nyttårsmenyen blir ennå.
24 nye lyspunkter for norsk matproduksjon i 202418.12.2024 08:00:00 CET | Pressemelding
2024 har for alvor vist oss at norsk matproduksjon må styrkes for å gjøre Norge mindre sårbar i en tid preget av ekstremvær, geopolitisk usikkerhet og naturtap. MatPrat har samlet 24 lyspunkter fra året som viser at norsk matproduksjon tar viktige steg mot å bli mer bærekraftig.
I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.
Besøk vårt presserom